Windows 11 PIN'im değişmiş

Eyix

Kilopat
Katılım
27 Nisan 2015
Mesajlar
168
Çözümler
1
Bugün laptopu uyku moduna aldıktan sonra açtığımda PIN kodumu girdiğimde yanlış hatası aldım. Hacklenme vakası gibi fakat PIN hariç şuana kadar laptopta bir sorun ile karşılaşmadım. Güncellemeden kaynaklanabilir mi diye baktığım da en son güncellemelerin bile birkaç gün önce yapıldığını fark ettim. Bitdefender Total Security kullanıyorum ve 4 adet düşük zafiyet hatası varmış. Hızlı taramadan bir virüs çıkmadı. Şuan sistem taraması yapıyorum fakat bundan da bir sorun çıkmayacak gibi gözüküyor.
Sizce durum bir hacklenme vakası mı yoksa Windows sorunu mu?
 
Bugün laptopu uyku moduna aldıktan sonra açtığımda PIN kodumu girdiğimde yanlış hatası aldım. Hacklenme vakası gibi fakat PIN hariç şu ana kadar laptopta bir sorun ile karşılaşmadım. Güncellemeden kaynaklanabilir mi diye baktığım da en son güncellemelerin bile birkaç gün önce yapıldığını fark ettim. BitDefender Total Security kullanıyorum ve 4 adet düşük zafiyet hatası varmış. Hızlı taramadan bir virüs çıkmadı. Şu an sistem taraması yapıyorum fakat bundan da bir sorun çıkmayacak gibi gözüküyor.
Sizce durum bir hacklenme vakası mı yoksa Windows sorunu mu?

Aynısı geçen gün başıma geldi Hem'de 3 kez (2'şer gün ara ile ) bende anlamadım gidip şifre değiştim tekrar pin ekledim. Korkmayın bilgisayara bir şey olmaz virüs falan yoktur.
 
TPM sıfırlandıysa PIN de sıfırlanabilir. TPM ayarıyla veya BIOS ile uğraştınız mı?
Sanırım son birkaç aydır BIOS ayarlarına girmedim. Bugün video izlerken laptopu uyku moduna alıp yatmıştım. Birkaç saat sonra laptopu açtığımda her zamanki PIN kodumun yanlış hatası verdiğini gördüm. "Şifremi unuttum" seçeneği ile PIN'imi değiştirdim. Şuan laptoptan yazıyorum ve PIN hariç bir hacklenme belirtisine rastlamadım. Sistem taraması sonuçlarında da bir virüs çıkmadı fakat yine de kaygı verici bir durum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı