Çözüldü Windows 11 Pro 21H2 fazla RAM kullanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Ekran kartı
Gtx 1650 Refresh
Anakart
Monster Abra a5 v15.5
İşlemci
i5-10300h
Windows 11 Pro 21H2 sürümünü kullanıyorum ve uzun zamandır dikkatimi çeken fakat çözümünü bulamadığım bir sorun var. RAM kullanımı olması gerektiğinden gerçekten aşırı fazla. Ne önerirsiniz?

normaldeğil2.png

normaldeğil1.png

Çözüm
8GB RAM ve açık uygulamalarına baktığımızda değerler aslında normal. 8GB RAM şu an için artık rahat kullanım maalesef ki sağlamıyor. Tam ara noktada kalıyor.
O kadar uygulama açık ve RAM 8 GB. Günümüzde 8 GB RAM bile Chrome'de iki sekme açınca yetersiz kalıyor, hele hele bu laptopsa. En hızlı zamanda 16 GB RAM yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Opera GX'in RAM kullanma sınırlaryıcısı var, oradan ayar yaparak az çok düşürebilirsiniz kullanımı.

Artı -2 Eksi
O kadar uygulama açık ve RAM 8 GB. Günümüzde 8 GB RAM bile Chrome'de iki sekme açınca yetersiz kalıyor, hele hele bu laptopsa. En hızlı zamanda 16 GB RAM yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Opera GX'in RAM kullanma sınırlaryıcısı var, oradan ayar yaparak az çok düşürebilirsiniz kullanımı.
Normalde 16GB RAM kullanıyordum fakat bir tanesi bozuldu ve garantiye göndermek zorunda kaldım, öyle olunca bu sefer gözüme çarptı. Eğer normalse bir şey olmaz sanırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı