Windows 11 Pro format atmak için hangi seçeneği seçmeliyim?

MR. BLUE WOLF

Centipat
Daha fazla  
Windows 11 Pro için lisans aldım, temiz bir format atmak istiyorum ms sitesinde 3 tane secenek var, hangisini seçmeliyim?
3. seçenek olan Dual ISO olanini mi indirmeliyim, yoksa 2. seçenek olan kurulum medyası indir butonundan mı indirmeliyim?
Forumda ikisi de aynı diyenler olmuş o zaman neden 2 tane seçenek var ben hangisini indirmeliyim?
Win11Pro için?
Teşekkürler.

Zaten kurulum yaparken seçiyorsunuz. Anahtar da Pro imiş. Sıkıntı olmaz.

Windows 11 Pro için lisans aldım, temiz bir format atmak istiyorum ms sitesinde 3 tane secenek var, hangisini seçmeliyim?
3. seçenek olan Dual ISO olanini mi indirmeliyim, yoksa 2. seçenek olan kurulum medyası indir butonundan mı indirmeliyim?
Forumda ikisi de aynı diyenler olmuş o zaman neden 2 tane seçenek var ben hangisini indirmeliyim?
Win11Pro için?
Teşekkürler.

Kurulum medyası .exe'dir. Dual ISO .ISO'dur. Farkı yok.

Windows 11 Yükleme Medyası Oluşturma seçerseniz bilgisayarınızda bir araç açılır ve o araç Windows 11'i indirip tercihinize göre kurulum için kullanacağınız USB belleği de tercihlerinize uygun şekilde oluşturur veya bir kurulum DVD'si oluşturmak istiyorum derseniz size yine araç istediğiniz konuma bir ISO dosyası verir.

Windows 11 Disk Görüntüsünü (ISO) İndirme seçeneğini seçerseniz bir araç indirmek yerine doğrudan tarayıcınız üzerinden Windows 11'in ISO dosyasını indirir. Bu durumda Rufus gibi bir yazılım kullanarak veya karışık komut istemi komutlarıyla bu ISO dosyasıyla sizin bir Windows 11 kurulum USB belleği yaratmanız gerekecektir.

Birinci seçeneğin avantajı doğrudan Microsoft tarafından sağlanan araçla ve hiçbir üçüncü parti yazılım veya komut istemi kullanmadan kolaylıkla Windows kurulum USB belleğini elde etmenizdir.

İkinci seçeneğin avantajı ISO dosyasını bilgisayarınızda saklayabileceğiniz için aynı ISO dosyasıyla bir daha indirme yapmadan birden fazla kurulum USB belleği yaratabilirsiniz. Buna ek olarak Rufus gibi bazı yazılımlar ISO dosyasıyla kurulum USB'si yaratırken 4 GB RAM gerekliliğini kaldırma veya kurulumda Microsoft hesabıyla giriş yapma zorunluluğunu kaldırma gibi seçenekler sunmaktadır. Bu seçenekleri üçüncü parti bir yazılım olmadan uygulamanın da bazı yolları vardır ancak çok daha komplikedir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı