Gaddarbaba
Hectopat
Daha fazla
Merhaba, Windows 10 Pro kurulu iken bilgisayarım sorunsuz şekilde çalışmaktaydı, sonrasında otomatik güncelleştirme ile Windows 11'e geçiş yaptı. Bir süre sonra sistem çöktü. Ben de formatlayarak yeniden Windows 11 Pro kurdum. Sistemde fazla bir program yüklü olmamasına rağmen açılış süreli oldukça uzamaya, BIOS ekranında takılmaya (BIOS'a da giriş yaptırmıyor o ekranda) hatta hiç açılmamaya başladı. Son olarak zar zor yeniden format attım. Şimdi sistem açılıyor ancak yine çok uzun zaman alıyor. (ortalama 1 dakika, öncesinde bir süre BIOS ekranında bekliyor). Önceleri 10 saniyede açılan bilgisayar bir türlü kendine gelemedi.
Hard disklerden kaynaklı olabilir diye kullandığım eski SSD'yi söktüm, NVMe'ye sistemi kurdum. O da çare olmadı. Sistemi zorlayabilecek oyunlarda herhangi bir takılma söz konusu değil. Bad sector mi var diye düşündüm ama o da yok. Beklemenin tamamı bios ekranınında oluyor. 1 dakika kadar bekleyip sonra windowsa ışınlanıyor.
Anakartım MSI Z170A Tomahawk AC, işlemcim i7 6700K, 48 GB da DDR4 RAM mevcut.
Ne yapsam çare bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
Hard disklerden kaynaklı olabilir diye kullandığım eski SSD'yi söktüm, NVMe'ye sistemi kurdum. O da çare olmadı. Sistemi zorlayabilecek oyunlarda herhangi bir takılma söz konusu değil. Bad sector mi var diye düşündüm ama o da yok. Beklemenin tamamı bios ekranınında oluyor. 1 dakika kadar bekleyip sonra windowsa ışınlanıyor.
Anakartım MSI Z170A Tomahawk AC, işlemcim i7 6700K, 48 GB da DDR4 RAM mevcut.
Ne yapsam çare bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
Son düzenleme: