Windows 11 sistem %100 disk kullanıyor ve reklam sitelerine giriyor

yakmazcan4

Centipat
Daha fazla  
Hepinize merhaba. Bilgisayarımı sıfırladıktan kısa bir zaman sonra aşırı yavaş çalışma, takılmalar yapmaya başladı. Görev Yöneticisi'ni kontrol ettiğimde %100 disk kullanımı olduğunu gördüm.
İlk başta problemin bu olduğunu düşündüm fakat uğraşmama rağmen hala %100 disk kullanımı mevcuttu ve sorun daha da kötüye gidiyor gibiydi, bilgisayar kullanılamayacak hale gelmeye başladı.
Daha sonrasında bilgisayarı açtığımda (10-15 dakikada bile zar zor açılıyor) kendi kendine tarayıcıyı açtığını ve reklam sitelerine girdiğini (ücretsiz telefon kazandınız, hediye kazandınız vb siteler) fark ettim. Emin olmak adına birkaç kez bilgisayarı kapatıp açtım fakat hala aynıydı.
Bilgisayarımdaki sorun nedir teşhis edemedim, ve bilgisayar aşırı derecede kasıyor hiçbir şey yapamıyorum. Çözüm önerileriniz, fikirleriniz nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki bu zararlı yazılım diskim C: Ve D: Olarak iki parçaç D: Kısmına da bulaşmış olabilir mi? Windows C: Sürücüsünde kurulu.

Hocam format at düzelir diyen internet kafe sahibi abilerimizi anladıysan
Sorunun muhtemelem SSD'den kaynaklı SSD bozuksa veya HDD format falan kurtarmaz ya test edeceksin ya yenisini alacaksın tek depolama birimini ikiye böldüysen evet ikisi de bozulmuştur.

Hocam format at düzelir diyen internet kafe sahibi abilerimizi anladıysan.
Sorunun muhtemelem SSD'den kaynaklı SSD bozuksa veya HDD format falan kurtarmaz ya test edeceksin ya yenisini alacaksın tek depolama birimini ikiye böldüysen evet ikisi de bozulmuştur.

Hocam zararlı yazılım bulaşmış diske o etkiliyor olabilir.

Sistem eski olduğu için daha fazla para yatırasım yok işin açıkçası. Müsait olduğum bir zamanda sıfırlayıp denesem, çalışırsa gittiği yere kadar artık. Çalışmazsa da duruma göre yeniden bir değerlendirme yaparım diye düşünüyorum.
Fakat D: sürücüsünde verilerim olduğu için müdahale etme ihtimalim düşük. C: sürücüsünü biçimlendirip kursam olur mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı