Windows 11 sistem birkaç gündür çok yavaşladı

Görüyorum evet ama bildiğim kadarıyla antivirüslerin normalde böyle davranmaması gerekiyor, ayrıca güvenlik açısından da ne olursa olsun gerekli olduğunu düşünüyorum daha ziyade. Amacım neden bu kadar çok kullanıma sebep olduğunu anlamaya çalışmak.

BitDefender ayarlar > profil kısmından otomatik seçersen azalır RAM kullanımı.

Kaspersky'ın bu kadar RAM kullanması normal değil hiçbir işlem yapmazken. Bu kadar kullandığına emin misiniz? Yoksa bundan daha mı azdı?
Hocam sistemi açtığım anda aynen bu seviyelere geliyordu. RAM kullanımından emin değilim tam net hatırlamıyorum ama CPU kullanımı BitDefender'dan bile fazla oluyordu sistemi ilk açtığımda. Hatta Kaspersky'ın kendi forum sitesinde de benimle benzer sorunu yaşayan birisi olmuş:

Tam tarama yaparken bile bu kadar kullanmıyor bende Kaspersky.
Daha önceden bende de kullanmıyordu. Yakın zamanda başladı.

Tam tarama yaparken bile bu kadar kullanmıyor bende Kaspersky.

Hocam sistemi açtığım anda aynen bu seviyelere geliyordu. RAM kullanımından emin değilim tam net hatırlamıyorum ama CPU kullanımı BitDefender'dan bile fazla oluyordu sistemi ilk açtığımda. Hatta Kaspersky'ın kendi forum sitesinde de benimle benzer sorunu yaşayan birisi olmuş:

Hocam laptopmu sisteminiz?

Hocam virüs olarak şüphelendiğiniz ya da korsan bir şey indirdiniz mi?

Senelerdir kullandığım tek bir uygulama var orijinal olmayan ama onu da dediğim gibi uzun zamandır kullanıyorum şu an böyle bir şeye yol açacağını sanmam. Her linke de tıklayan bir kullanıcı değilim yani öyle bir mesele olacağını tahmin etmiyorum.

Hocam laptopmu sisteminiz?
Hayır masaüstü.

Virüsle ilgili olduğunu sanmam. Uygulamanın optimizasyonu sizde sıkıntı çıkarmış gibi duruyor. Yanlış ayarlar yapılmış olabilir, belki otomatik yapılmıştır.

Virüsle ilgili olduğunu sanmam. Uygulamanın optimizasyonu sizde sıkıntı çıkarmış gibi duruyor. Yanlış ayarlar yapılmış olabilir, belki otomatik yapılmıştır.

BitDefender'ı indirdiğimden beri herhangi bir ayar değişikliği yapmadım aslında ama bilmiyorum neden böyle olduğunu. Windows'un kendisinde de bir yavaşlama söz konusu. Uygulamaların açılma kapanma süreleri gözle görülür miktarda arttı. Bir uygulamayı açmak için tıkladıktan sonra 2 saniye civarı beklemem gerekiyor artık.

BitDefender'ı indirdiğimden beri herhangi bir ayar değişikliği yapmadım aslında ama bilmiyorum neden böyle olduğunu. Windows'un kendisinde de bir yavaşlama söz konusu. Uygulamaların açılma kapanma süreleri gözle görülür miktarda arttı. Bir uygulamayı açmak için tıkladıktan sonra 2 saniye civarı beklemem gerekiyor artık.

SSD kullanıyorsan sağlığını kontrol eder misin? CrystalDiskInfo uygulamasıyla. Ayrıca CrystalDiskMark ile hızlarını ölçebilirsin.

SSD kullanıyorsan sağlığını kontrol eder misin? CrystalDiskInfo uygulamasıyla. Ayrıca CrystalDiskMark ile hızlarını ölçebilirsin.

Sıcaklık - sağlık durumu bu şekilde.

Hızlar da böyle.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-03 194408.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-03 194408.png
    64,2 KB · Görüntüleme: 25
  • Ekran görüntüsü 2024-08-03 195010.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-03 195010.png
    33,3 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı