Windows 11 sistemde CPU kullanımı hep %100 oluyor

MrLegasov

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
KASA - XIGMATEK BLADE MESH
CPU- AMD Ryzen 5 5500 Socket AM4 4.2 GHz 19MB 65W
ANAKART - MSI A520M-A PRO AMD A520 SOCKET AM4 DDR4 4600MHz (OC) M.2
GPU - ZOTAC NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti TWIN EDGE 8GB
RAM - 2x8 - 16GB DDR4-3200, Lexar Co Limited LD4BU008G-3200XG CL18 1.35V
SSD - ADATA LEGEND 800, 465,76 GB NVMe M.2 SSD-
PSU - XIGMATEK ODIN 0650 650W 80+ BRONZE
KLAVYE - BLIC T60 Gaming Keyboard
MOUSE - SteelSeries Rival 600
Meslek
Silahlı Özel Güvenlik
Merhabalar, işletim sistemi Windows 11 olan masaüstü bilgisayarımın son 1 haftadır fark ettim ki hiçbir şey yapmıyorken bile CPU durumu %100 gözüküyor. Performans olarak herhangi bir sorun yaşamıyorum hatta açıp kendim görmesem 100 olduğu aklıma bile gelmez ama anlamıyorum. Bunu neden yapıyor olabilir? Kafama çok takılıyor süper performans gösteren bir bilgisayarda böyle rahatsız edici bir durumun olması. Yardımcı olabilecek biri ilgilenebilirse çok memnun olurum. Teşekkür ederim şimdiden.

Merhabalar, işletim sistemi Windows 11 olan masaüstü bilgisayarımın son 1 haftadır fark ettim ki hiçbir şey yapmıyorken bile CPU durumu %100 gözüküyor. Performans olarak herhangi bir sorun yaşamıyorum hatta açıp kendim görmesem 100 olduğu aklıma bile gelmez ama anlamıyorum. Bunu neden yapıyor olabilir? Kafama çok takılıyor süper performans gösteren bir bilgisayarda böyle rahatsız edici bir durumun olması. Yardımcı olabilecek biri ilgilenebilirse çok memnun olurum. Teşekkür ederim şimdiden.
İşletim sistemi beta sürecinde olduğu için bu tarz hataların normal olduğunu düşünüyorum

Görev yöneticisinden CPU kullanan uygulamaların fotoğrafını atar mısınız?
Bilgisayara, mağaza oyun sağlayıcıları ve bildiğimiz video müzik dönüştürme siteleri haricinde indirme yapmıyorum, bilgisayarı 7 ay önce aldım ve herhangi bir sistemsel ayarda değişiklik yapmadım, bu sorun w11 yükledikten hemen sonra değil ama 1 2 haftadır yaşanıyor yani 10 yüklüyken görev yöneticisinde boştayken hiç bir kategori de %10 üstünde bişey yoktu. w11 yükledim dediğim gibi hemen değil ama 2 haftadır bu oluyor ve sürekli ilk 5 sıra değişiyor ya opera en üstte ya bilmem ne host ya windows gezgini alakasız alakasız hiç bir şey anlamadım

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (72).png
    Ekran Görüntüsü (72).png
    60,8 KB · Görüntüleme: 736
  • Ekran Görüntüsü (71).png
    Ekran Görüntüsü (71).png
    44,3 KB · Görüntüleme: 890
  • Ekran Görüntüsü (69).png
    Ekran Görüntüsü (69).png
    160,5 KB · Görüntüleme: 851
  • Ekran Görüntüsü (68).png
    Ekran Görüntüsü (68).png
    167,7 KB · Görüntüleme: 779
  • Ekran Görüntüsü (67).png
    Ekran Görüntüsü (67).png
    66,8 KB · Görüntüleme: 536
  • Ekran Görüntüsü (66).png
    Ekran Görüntüsü (66).png
    66,6 KB · Görüntüleme: 415
  • Ekran Görüntüsü (65).png
    Ekran Görüntüsü (65).png
    65,3 KB · Görüntüleme: 367
  • Ekran Görüntüsü (64).png
    Ekran Görüntüsü (64).png
    73,8 KB · Görüntüleme: 284
  • Ekran Görüntüsü (63).png
    Ekran Görüntüsü (63).png
    99,3 KB · Görüntüleme: 672
Merhaba PC ozelliklerini paylasman gerek.

Bazı durumlarda Windows Defender hem hard diski hem de işlemciyi fazla zorlaya biliyor Defender Control gibi ek yazılımlar ile Defender'i durdurabilirsin bir denemende fayda var :)
Windows Management Instrumentation'ın kısalatmasıdır. Sorunu çözmek için:
Windows + R
services.msc
Windows Yönetim Yardımcıları sağ tık
Yeniden Başlat

Yaşadığınız sorun ile ilgili olarak, Görüntü + S tuşlarına aynı anda basın, CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemi'ne sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile açınız. Açılan pencereye SFC/SCANNOW yazıp ENTER tuşuna basınız. Sistem taraması %100 olunca bilgisayarınızı yeniden başlatarak durumu kontrol ediniz.

Sorunun devam etmesi durumunda, BURADA yer alan dosyayı masaüstüne indirip, sıkıştırılmış dosyadan çıkartınız. Çıkarttığınız Allupdate.bat dosyasına sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile çalıştırınız. İşlem tamamlanıp, DOS ekranı kapandıktan sonra test ediniz.

Sorunun devam etmesi durumunda, Görüntü + S tuşlarına aynı anda basın, CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemi'ne sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile açınız. Açılan pencereye aşağıdaki komutları sırasıyla girerek ENTER tuşuna basınız.

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Sorununuz giderilmez ise, yeni bir Windows kullanıcı hesabı oluşturarak durumu test ediniz.

1-bigisayarınızı yeniden başlatın, bazen anlık %100 CPU işlevsel görülebilir.
2-Chrome kullanıyorsanız kontrol edin, Görev Yöneticisi'nden kullanılan uygulamalardan bakabilirsiniz,
3-olası virüs ve kötü amaçlı yazılımları tarayın.
4-varsa üçüncü taraf anti virüs programlarını devre dışı bırakarak deneme yapın.
5-arka planda çalışan uygulamaları devre dışı bırakın.
6-bekleyen Windows 11 güncellemelerini yapın.
Bunları denedikten sonra sorun çözülmez ise tavsiyem, temiz kurulum yaparak driver ve uygulamaları tek tek kurarak CPU kullanımına bakmak.

Yaşadığınız sorun ile ilgili olarak, Görüntü + S tuşlarına aynı anda basın, CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemi'ne sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile açınız. Açılan pencereye SFC/SCANNOW yazıp ENTER tuşuna basınız. Sistem taraması %100 olunca bilgisayarınızı yeniden başlatarak durumu kontrol ediniz.

Sorunun devam etmesi durumunda, BURADA yer alan dosyayı masaüstüne indirip, sıkıştırılmış dosyadan çıkartınız. Çıkarttığınız Allupdate.bat dosyasına sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile çalıştırınız. İşlem tamamlanıp, DOS ekranı kapandıktan sonra test ediniz.

Sorunun devam etmesi durumunda, Görüntü + S tuşlarına aynı anda basın, CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemi'ne sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile açınız. Açılan pencereye aşağıdaki komutları sırasıyla girerek ENTER tuşuna basınız.

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Sorununuz giderilmez ise, yeni bir Windows kullanıcı hesabı oluşturarak durumu test ediniz.
Uğur bey önerdiğiniz adımlardan ilkini uygulayıp yeniden başlattım, şu an sadece açık olan uygulama görev yöneticisiyken bu değer sabit %100 değil artık fakat %1 ile %100 arasında değişiklik gösteriyor, örneğin 15,2,35,51 bazen 70, anlık 100 ama genel olarak 1 ile 50 arasında değişiyor bu mesajı yazarken bir taraftan ekrana bakıyorum şu an da 1,2 olarak değişiyor. Sizce diğer adımları uygulamalı mıyım yoksa bu şekilde bırakmalı mıyım ?
Merhaba PC ozelliklerini paylasman gerek.

Bazı durumlarda Windows Defender hem hard diski hem de işlemciyi fazla zorlaya biliyor Defender Control gibi ek yazılımlar ile Defender'i durdurabilirsin bir denemende fayda var :)
Windows Management Instrumentation'ın kısalatmasıdır. Sorunu çözmek için:
Windows + R
services.msc
Windows Yönetim Yardımcıları sağ tık
Yeniden Başlat
Sizin önerinizi de Uğur bey in adımına geçmeden uyguladım bilginiz olsun

Uğur bey önerdiğiniz adımlardan ilkini uygulayıp yeniden başlattım, şu an sadece açık olan uygulama görev yöneticisiyken bu değer sabit %100 değil artık fakat %1 ile %100 arasında değişiklik gösteriyor, örneğin 15,2,35,51 bazen 70, anlık 100 ama genel olarak 1 ile 50 arasında değişiyor bu mesajı yazarken bir taraftan ekrana bakıyorum şu an da 1,2 olarak değişiyor. Sizce diğer adımları uygulamalı mıyım yoksa bu şekilde bırakmalı mıyım ?

Sizin önerinizi de Uğur bey in adımına geçmeden uyguladım bilginiz olsun
Diğerlerini de uygulayın.

Diğerlerini de uygulayın.
2. adımda yüklediğiniz BURADA dediğiniz sayfa açılmıyor yani 1 salise açılır gibi olup sekme çıkmıyor bilginiz olsun o adımı atlayıp diğerlerine mi geçeyim yoksa tekrar atar mısınız

Technopat Haberler

Geri
Yukarı