Windows 11 sisteme format attıktan sonra EXE ve setup dosyaları yavaş açılmaya başladı

Zehn

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayara Microsoft'un kendi sitesinden indirdiğim Windows 11 aracılığıyla format attım. Format sonrasında tüm driverlarımı güncelledim, VCRedist paketlerini yükledim. Ancak genel anlamda özellikle setup dosyalarını açarken bilgisayar sorun yaşıyor gibi nedense. Normalde açtığımda açılması 2 saniye sürmeyen setup dosyası şimdi 5 dakikada açılmaya başladı, sebebi ne olabilir fikriniz var mı? Not: Bilgisayarımın hızıyla ilgili bir sorun yok tek sorun setup dosyaları ve bazı .exe uzantılı dosyaların geç açılması.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı şey geçen gün benim de dikkatimi çekti. Hatta driverları elle yüklerken bunu farkettim. Bu problemden önce Defender’ı kapatmışmıydınız?

Ben ancak Defender’ı tekrar açarak çözebildim. Şu an kapalıysa bir açıp deneyebilirisniz.

@Zehn
Diğer her şey normal iken sadece setup dosyalarında sistemden kaynaklı yavaşlık (anormallik) olması mümkün değil.
Bunun tek istisnası güvenlik ve güvenlikle ilgili bir ayar olabilir.

Çok tuhaf Defender'ı tekrardan açamıyorum nedense virüs bulaştı falan desem bilgisayara virüs bulaşabilecek hiçbir şey de indirmedim.

Malum programla kapatmıştım, birkaç defa restart atıp deneyerek açtım ben de. Microsoft illa defender’ı kullandırtmak için herşeyi deniyor galiba. 😊

@Zehn
Diğer her şey normal iken sadece setup dosyalarında sistemden kaynaklı yavaşlık (anormallik) olması mümkün değil.
Bunun tek istisnası güvenlik ve güvenlikle ilgili bir ayar olabilir.

O zaman Windows Defender'ı bir yolunu bularak açarsam düzelme ihtimali yüksek mi yani? Tuhaf bir şekilde bilgisayarda Windows tuşu da çalışmamaya başladı nedense farkında olmadan bir şeyi mi bozdum ne yaptım acaba.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı