Windows 11 son oyun performansı

HeavyKnight

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. Bu konuda çok başlık açılmış fakat zamanları hep geçmiş. Windows 10 kullanıcısıyım. Windows 11 araştırırken Direct Storage özelliğini gördim bkz: Windows 11 ile Gelen DirectStorage Nedir?

Sizce son durum nedir? Oyunlarınızda ne derecede rahatsınız? Windows 11 kullananlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Geçmeye değer mi?

Direct Storage şu anda tüm oyunlarda olan bir sistem değil. Sadece xbox da olan 1. parti oyunlarda var gibi düşünebilirsiniz. Mesela Forza Horizon 5 bunlara bir örnek sayılabilir. Geliştiricilerin oyuna entegre etmesi gereken bir sistem kısacası. Ben merakımdan, biraz da yeni olanı ilk aşamada tecrübe etmeyi seven biri olduğumdan olası çilelerine katlanmayı göze aldım, 11'e geçtim. Büyük bir performans artışı yaşamayı düşünüyorsanız geçmeyin. Hissedilir bir fark göremedim oyun konusunda.

Her ne kadar halihazırda 11 kullanmasam da kullananların deneyimlerini sıkça okuyorum ve hala geçmeyin diyorum. Görünen o ki işletim sistemi pek çok açıdan yamaya muhtaç ve sürekli de güncellenmekte. Oyun için 10 ile aralarında pek fark olmadığı da söyleniyor ama genel kararlılık olarak 10'dan iyi olduğu da söylenemez. Bence bekleyebilirsiniz.

Her ne kadar halihazırda 11 kullanmasam da kullananların deneyimlerini sıkça okuyorum ve hala geçmeyin diyorum. Görünen o ki işletim sistemi pek çok açıdan yamaya muhtaç ve sürekli de güncellenmekte. Oyun için 10 ile aralarında pek fark olmadığı da söyleniyor ama genel kararlılık olarak 10'dan iyi olduğu da söylenemez. Bence bekleyebilirsiniz.
%3lük oyun performansı bile olsa benim için tercih meselesi olabilir ( ortalamanın üstünde pc'em bile olsa) Fakat dediğiniz gibi asıl mesela kararlılık (stability) . Hangi oyunlarda ne gibi sorunları var belli değil sanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı