Windows 11 sürümü nasıl düşürülür?

HyperdoC

Centipat
Daha fazla  
Bugün Windows 11 24H2 güncellemesini yaptım fakat güncellemeden sonra hard diski okunmamaya başladı, bu yüzden geri 23H2 güncellemesini yapmak istiyorum. Nasıl yapacağım? Not: Kurtarma dosyam yok.

1. Adım: Diskpart’ı Açma
    • Başlat menüsünden “cmd” yazarak Komut İstemini açın.
    • Komut İstemine sağ tıklayın ve “Yönetici olarak çalıştır” seçeneğini seçin.
    • “diskpart” komutunu yazın ve Enter tuşuna basın. Bu, Diskpart arayüzünü açacaktır.
  2. Adım: Diski Seçme
    • Diskpart arayüzünde, disklerin listesini görmek için “list disk” komutunu yazın ve Enter tuşuna basın.
    • Formatlamak istediğiniz diski belirleyin. Örneğin, “select disk 1” komutunu yazarak 1 numaralı diski seçebilirsiniz. Disk numarasını doğru bir şekilde belirlemek önemlidir, yanlış diski seçmek veri kaybına neden olabilir.
  3. Adım: Bölüm Silme
    • Diski tamamen temizlemek istiyorsanız, bölümleri silmeniz gerekebilir.
    • Diskpart arayüzünde, “list partition” komutunu kullanarak mevcut bölümleri listeleyin.
    • Silmek istediğiniz bölümü seçmek için “select partition X” komutunu kullanın (X, silmek istediğiniz bölümün numarasıdır).
    • Seçili bölümü silmek için “delete partition override” komutunu kullanın. “Override” parametresi, bölümü zorla silmek için gereklidir.
  4. Adım: Diski Sıfırlama
    • Diskpart arayüzünde, seçili diski biçimlendirmek için “clean” komutunu kullanın. Bu komut, diskteki tüm verileri siler ve temiz bir disk oluşturur.
    • Ardından, diski belirli bir dosya sistemiyle biçimlendirmek için “create partition primary” ve “format fs=ntfs quick” komutlarını sırasıyla kullanın. Bu örnekte, NTFS dosya sistemini kullanıyoruz, ancak ihtiyacınıza göre FAT32 veya exFAT gibi diğer dosya sistemlerini de seçebilirsiniz.
    • Biçimlendirme işlemi birkaç dakika sürebilir, işlem tamamlandığında “DiskPart succeeded in formatting the volume” gibi bir mesaj alırsınız.
  5. Adım: Diskpart’tan Çıkma
    • Formatlama işlemi tamamlandığında, Diskpart arayüzünden çıkmak için “exit” komutunu yazın ve Enter tuşuna basın.
Bu adımları uygular mısınız? Okunmayan disk muhtemelen diskpart ekranında gözükür temiz clean yaptıktan sonra aktif hale gelir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı