Windows 11 temiz kurulum sonrası boot hatası

Gördüğüm kadarıyla sorun depolama alanlarında değil, bu disklerin içindeki bölümler. Niyeyse standart bir kuruluma göre çok fazla bölüm içeriyor.

Eğer zamanınız varsa tüm bölümleri biçimlendirin ve birleştirip tek disk yapın. Sonra bırakın Windows Kurulumu işini yapsın.

Bu arada bu işlemler sırasında SATA SSD takılı olmasa daha iyi olur.

Gördüğüm kadarıyla sorun depolama alanlarında değil, bu disklerin içindeki bölümler. Niyeyse standart bir kuruluma göre çok fazla bölüm içeriyor.

Eğer zamanınız varsa tüm bölümleri biçimlendirin ve birleştirip tek disk yapın. Sonra bırakın Windows Kurulumu işini yapsın.

Bu arada bu işlemler sırasında SATA SSD takılı olmasa daha iyi olur.
Biraz daha uğraşacağım olmaz ise sata ssd'yi çıkarıp öyle kurulum yapacağım. Zaten başta niye takılı bıraktım onu da anlayamadım.

Şimdi Boot sırasına bakabilir misiniz? BIOS'dan düzelmiş mi acaba, düzelmediyse elle düzeltelim tekrar?
Hocam boot sırası doğru aslında. Sorun başka gibi ama ben de tam anlamayadım. Defalarca değiştirdim şu anda da en üstte microsoft boost manager nvme var zaten. Ama her pc'yi kapattığımda açmayı başka bir boottan deniyor gibi.
Sata SSD'yi çıkarıp öyle tekrar iso dosyasını baştan kurmayı düşünüyorum ne diyorsun ?

Biraz daha uğraşacağım olmaz ise sata ssd'yi çıkarıp öyle kurulum yapacağım. Zaten başta niye takılı bıraktım onu da anlayamadım.

Hocam boot sırası doğru aslında. Sorun başka gibi ama ben de tam anlamayadım. Sata SSD'yi çıkarıp öyle tekrar iso dosyasını baştan kurmayı düşünüyorum ne diyorsun ?
Yani hocam Sata SSD'yi çıkarıp kurulum yapmak dediğiniz gibi daha mantıklı. Bu şekilde sadece uğraşmış oluyoruz, açıkçası bende de bir fikir kalmadı.

Yani hocam Sata SSD'yi çıkarıp kurulum yapmak dediğiniz gibi daha mantıklı. Bu şekilde sadece uğraşmış oluyoruz, açıkçası bende de bir fikir kalmadı.

Evet, her fikir yeniden kuruluma çıkıyor.

Dediğim gibi, diski tamamen biçimlendirip birleştirseniz daha sağlıklı olur.

Sağlık olsun ya. Ben bir satayı çıkarıp tekrar deneyeyim ama umarım sonra sata ssd'yi takınca bir sorun çıkarmaz. Teşekkkür ederim emeğin için. Kolay gele.

Sağlık olsun ya. Ben bir satayı çıkarıp tekrar deneyeyim ama umarım sonra sata ssd'yi takınca bir sorun çıkarmaz. Teşekkkür ederim emeğin için. Kolay gele.
Sonra Sata'yı taktığınız zaman disk yöneticisinden yeni bir birimle atama yapacaksınız. Bir problem çıkarmaz.

Evet, her fikir yeniden kuruluma çıkıyor.

Dediğim gibi, diski tamamen biçimlendirip birleştirseniz daha sağlıklı olur.
Hocam bunu biraz açabilir misiniz. Bu biçimlendirip birleştirmeyi kurulum esnasında mı yapayım yoksa format atmaya başlamadan yapmamı istediğiniz bir öneri mi var.

Hocam bunu biraz açabilir misiniz. Bu biçimlendirip birleştirmeyi kurulum esnasında mı yapayım yoksa format atmaya başlamadan yapmamı istediğiniz bir öneri mi var.

Eğer yanınızda HBCD veya Linux Canlı CD gibi bir şey varsa bununla disk bölümlerini sırasıyla biçimlendirin. HBCD zaten EaseUS yazılımını içinde barındırıyor, yani biçimlendirdikten sonra bu bölümleri birleştirebilirsiniz.

Ama bunlar yoksa başka bir işletim sistemine ihtiyacınız olabilir.

Delirtcek bu iş beni. Sata ssdyi çıkardım şimdi de nvme ssdm okunmuyor. Sürücü yüklemeyi deneyecem o da olunca başka ne sorun çıkacak merak ediyorum

Dosya Ekleri

• 17608006654695109076099730244161.jpg
    17608006654695109076099730244161.jpg
    158,6 KB · Görüntüleme: 3

Technopat Haberler

Geri
Yukarı