Windows 11 temiz kurulumda "D:" diskindeki yedekler nasıl korunur?

Yani D dışında hepsini sileceğim bir tek D kalacak veya diğer 100-500 MB'lik bölümleri sileceğim sadece.

D hariç ne varsa uçurun gitsin. SSD 500GB ise, D 200 GB ise, siz D hariç her şeyi sildiğinizde 300GB'a yakın bir ayrılmamış alan kalacak. Orayı seçip devam edeceksiniz.

D hariç ne varsa uçurun gitsin. SSD 500GB ise, D 200 GB ise, siz D hariç her şeyi sildiğinizde 300GB'a yakın bir ayrılmamış alan kalacak. Orayı seçip devam edeceksiniz.
Peki sildikten sonra başka bişey yapmam gerekirmi? Yeni disk oluşturmak vs?

Yoksa D: diskinin içinemi kurcam windowsu

Yoksa D: diskinin içinemi kurcam windowsu
Yoksa Ayrılmamış Alan 0 diye biyermi olcak D diski hariç şeyleri sildikten sonra bi disk otomatik oluşacak mı yoksa D diskini seçip mi devam edicem yoksa Ayrılmamış alan 0 diye birşey mi çıkacak

Son düzenleme:
Peki sildikten sonra başka bir şey yapmam gerekir mi? Yeni disk oluşturmak vs?

Yoksa D: Diskinin içinemi kuracağım Windows'u.

Yoksa ayrılmamış alan 0 diye biyermi olacak D diski hariç şeyleri sildikten sonra bir disk otomatik oluşacak mı yoksa D diskini seçip mi devam edeceğim yoksa ayrılmamış alan 0 diye bir şey mi çıkacak.

Aşağıdaki resmi siz D bölümü hariç diğer bölümleri sildikten sonrası gibi düşünün. Sürücü 0 bölüm 1 yazan kısım sizin D bölümünüz olsun, boyutundan tanıdınız ve silmediniz. Diğer sildiğiniz bütün bölümler de sürücü 0 ayrılmamış alan diye birleşti resimdeki 2. bölüm gibi. Silmek istemediğiniz D diskine hiçbir durumda dokunmuyorsunuz. Resimdekine benzer aşamaya geldiğinizde sadece ayrılmamış alan olan bölümü seçin ve sonraki tuşu ile devam edin. Ayrılmamış alanı bir daha yeni disk oluşturmanıza gerek yok, onu hallediyor kendisi.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2024-02-01 182511.png
    Screenshot 2024-02-01 182511.png
    67,4 KB · Görüntüleme: 14
Aşağıdaki resmi siz D bölümü hariç diğer bölümleri sildikten sonrası gibi düşünün. Sürücü 0 bölüm 1 yazan kısım sizin D bölümünüz olsun, boyutundan tanıdınız ve silmediniz. Diğer sildiğiniz bütün bölümler de sürücü 0 ayrılmamış alan diye birleşti resimdeki 2. bölüm gibi. Silmek istemediğiniz D diskine hiçbir durumda dokunmuyorsunuz. Resimdekine benzer aşamaya geldiğinizde sadece ayrılmamış alan olan bölümü seçin ve sonraki tuşu ile devam edin. Ayrılmamış alanı bir daha yeni disk oluşturmanıza gerek yok, onu hallediyor kendisi.

Yani tüm diskleri sildikten sonra ayrılmamış alan 0 diye bir şey oluşuyor ardından ben ona tıklayıp devam ediyorum değil mi?

Yani tüm diskleri sildikten sonra ayrılmamış alan 0 diye bir şey oluşuyor ardından ben ona tıklayıp devam ediyorum değil mi?
Birde amd ryzen 5 5500u amd Radeon ekran kartı ayrıca 8Gb ram var önerirmisiniz Windows 11 Malum 23H2 çıktı ama

İşlemcim yüksek AMD Ryzen 9 8 GB RAM var.

Windows 10'dan sıkıldım zaten.

Geçin hocam Windows 11 sizde daha iyi performans sağlar. Sisteminiz yeni nesil değilse geçmeyin sadece, @önce vatan bilip bilmeden yorum da yapmayın hocam sistemden sisteme değişiklik gösteriyor Windows 11'e tamamen performansı düşük diyemeyiz.

Geçin hocam Windows 11 sizde daha iyi performans sağlar. Sisteminiz yeni nesil değilse geçmeyin sadece, @önce vatan bilip bilmeden yorum da yapmayın hocam sistemden sisteme değişiklik gösteriyor Windows 11'e tamamen performansı düşük diyemeyiz.

AMD Ryzen 5500U var ama istiyorsaniz aldığım yerin linkini atayım ona göre siz daha iyi bilirsiniz.

AMD Ryzen 5500U var ama istiyorsaniz aldığım yerin linkini atayım ona göre siz daha iyi bilirsiniz ayrıca 8 GB RAM mevcut.

Evet. Belki bölümlerin arasında silmeyeceğiniz D bölümü kalacağından, baştaki veya sondaki 500 MB bölümlerden biri birleşmeyebilir, o da ayrı bir 500 MB ayrılmamış alan olarak gözükür ama sorun değil, siz yine büyük olan ayrılmamış alanı seçip devam edeceksiniz. Sonda kalan ayrılmamış alanı hangi bölümle yan yanaysa ona eklersiniz daha sonra.

Bir de AMD Ryzen 5 5500U AMD Radeon ekran kartı ayrıca 8 GB RAM var önerir misiniz Windows 11 malum 23H2 çıktı ama.

Donanımızda sorun olmaz, bende 16 GB RAM'de 5GB kullanıyor boşta, tabii ki 8 GB RAM'de ona göre optimizasyon değişir fakat tek sıkıştırabilecek kısım RAM diyebiliriz. 16 GB'a tamamlamanızı da öneririm raminizi, genelde oyunların RAM kullanımı 10GB'ı geçiyor artık.

Evet. Belki bölümlerin arasında silmeyeceğiniz D bölümü kalacağından, baştaki veya sondaki 500 MB bölümlerden biri birleşmeyebilir, o da ayrı bir 500 MB ayrılmamış alan olarak gözükür ama sorun değil, siz yine büyük olan ayrılmamış alanı seçip devam edeceksiniz. Sonda kalan ayrılmamış alanı hangi bölümle yan yanaysa ona eklersiniz daha sonra.

Donanımızda sorun olmaz, bende 16 GB RAM'de 5GB kullanıyor boşta, tabii ki 8 GB RAM'de ona göre optimizasyon değişir fakat tek sıkıştırabilecek kısım RAM diyebiliriz. 16 GB'a tamamlamanızı da öneririm raminizi, genelde oyunların RAM kullanımı 10GB'ı geçiyor artık.
Anladım sağolun

Eğer RAM'iniz de 4 GB üstü ise ve sisteminizde HDD değil de SSD var ise geçebilirsiniz rahatlıkla hocam.
Ssd var bende sende m sağol abimm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı