Rehber Windows 11 TPM 2.0 ve Secure Boot Gerektirmeyen ISO


Microsoft, Beta ve Release Preview kanalı için 5 Ekim'de yayınlanacak olan Windows 11 sürümünü paylaştı. Fakat bu sürümle beraber artık "Appraiserres.dll"yi değiştirerek yaptığımız TPM ve Secure Boot Bypass yöntemi artık geçerli değil. Değiştirilmesine rağmen aynı hatayı verecektir.

Bunun üstüne yaklaşık 3 saat denemeler yaptım. En sonunda bu yönteme vardım.
Yöntemi anlatarak başlayayım:
  1. Windows 10'un ISO'sunu ve Windows 11'in 22000.194 ISO'sunu indirip Windows 11 ISO'sunun içindeki "install.wim" dosyasını alalım.
  2. Windows 11'in içinden aldığımız "install.wim" dosyasını Windows 10 ISO'su içerisindeki "install.wim" veyahut "install.esd" yerine değiştireceğiz. Bunun için PowerISO adlı uygulamayı kullanabilirsiniz. Çünkü normal haliyle değiştirmesine izin vermeyecektir salt okunur olduğu için.

    1632682977028.png


    (install.esd olarak da geçebilir.)

  3. Burada bulunan dosyayı siliniz. Windows 11 ISO'sundan çıkardığınız "install.wim" ile değiştiriniz.

    1632683104330.png


  4. Değiştirme işlemi bittikten sonra yukarıdan "Kaydet" tuşuna basınız.

    1632683139655.png


  5. Evet ile ilerleyin.
  6. İşlem bittikten sonra uygulamayı kapatabilirsiniz. Artık hazırsınız.
Kurulum, boot animasyonu vesaire Windows 10 olarak gözükse de işletim sisteminiz Windows 11 olarak kurulacaktır. Bunu kurulumun ardından "winver" komutunu çalıştırarak görebilirsiniz.

Şu anda bu yöntem bütün sürümlerde sorunsuz çalışmakta, Microsoft'dan başka bir çözüm gelene kadar bu konu üzerinden Beta ISO'larını yayınlamak için elimden geleni yapacağım. Hepinize iyi forumlar dilerim.

Diğer sürümleri paylaşmaya bu konu üzerinden devam edeceğim.

Dipnot: Bu yöntem ile Windows 10 destekleyen bütün cihazlara Windows 11 kurulumu yapılabilir.

https://disk.yandex.com.tr/d/clrNJm_BoGfysw
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@456593 nihai sürüm yayınlandığında da bu işlem işe yarar mı hocam?
Bir de çok eski (10-11 senelik) PC'lere kurmayı başardığımızda güncelleme almayacak deniyor. Bu durumda kullanmaya devam edemeyecek miyiz?
MSDN sürüm olarak paylaşacağım. Microsoft TPM'i zorunlu kılıyor, fakat CPU desteğini zorunlu kılmıyor. TPM'i de olmayanlar için her sürüm paylaşacağım.
 
Merhabalar, bende bu ISO dosyasını denemek istiyorum fakat tıkladığımda ürün etkinleştirme için kod istemekte. Bilgisayardaki kodu deniyorum fakat kabul etmiyor nasıl bir çözüm üretebiliriz?
 
hocam iso modlandığı için güvenilir mi? bunu denetleyebileceğimiz bir yer var mı? sakata gelmeyelim.
ISO modlu değil efendim. Tamamen Windows kaynaklarından geliyor. Modlama gibi bir olay yok. Merak etmeyin, güvenli.
Merhabalar, bende bu ISO dosyasını denemek istiyorum fakat tıkladığımda ürün etkinleştirme için kod istemekte. Bilgisayardaki kodu deniyorum fakat kabul etmiyor nasıl bir çözüm üretebiliriz?
Ürün etkinleştirme anahtarını satın alarak mesela. Bazı illegal etkinleştirme methodları var tabii, fakat Warez'e yer yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı