Windows 11 USB ile format işlemi

Ekk4

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bugün bilgisayara ilk defa USB ile format atacaktım. Videolardan izleyerek her şeyi tamamlamaya yaklaştım format işlemini gerçekleştirmek için bilgisayarda USB'nin takılı olup olmadığını kontrol ediyor açılan pencere açıldı. USB'yi çoktan takmıştım bilgisayara ama hiçbir şekilde görmüyor 3-4 tane farklı yer denedim hiçbirinde bilgisayarın USB'yi görmesini başaramadım. Bu USB normal kullanımda çalışıyor. Bilgisayara takıp şarkı falan yüklemiştim sadece format aşamasında görmüyor.

İSO dosyasını indir, RUFUS ile USB belleğe yaz. USB belleği tak ve yeniden başlatınca anakartına göre boot tuşu hangisi ise ona basarak boot menüsüne gir otomatik olarak ön yükleme ekranı gelecektir basit bir işlem de anlattıklarını anlamadım ben.

Arkadaşlar bugün bilgisayara ilk defa USB ile format atacaktım. Videolardan izleyerek her şeyi tamamlamaya yaklaştım format işlemini gerçekleştirmek için bilgisayarda USB'nin takılı olup olmadığını kontrol ediyor açılan pencere açıldı. USB'yi çoktan takmıştım bilgisayara ama hiçbir şekilde görmüyor 3-4 tane farklı yer denedim hiçbirinde bilgisayarın USB'yi görmesini başaramadım. Bu USB normal kullanımda çalışıyor. Bilgisayara takıp şarkı falan yüklemiştim sadece format aşamasında görmüyor.

@Ekk4 usb'yi rufus ile yazdırdıysanız eğer işlem tamam. USB'yi takın ve bilgisayar tam açılırken F12 tuşuna basın sürekli. Oradan EFI USB Device'ı seçin.

ISO dosyasını indir, Rufus ile USB belleğe yaz. USB belleği tak ve yeniden başlatınca anakartına göre boot tuşu hangisi ise ona basarak boot menüsüne gir otomatik olarak ön yükleme ekranı gelecektir basit bir işlem de anlattıklarını anlamadım ben.

Onların hepsini önceden yaptım.

@SOLES F12 her bilgisayarda çalışır. Boot menu tuşudur. Yine de siz dedikten sonra kesin konuşmak istemem fakat 2 tane bilgisayarımda da F12 tuşu aynı işlevi görüyor.
Benim asus anakartta ESC ile giriyor F12 nin hiçbir işlevi yok bende mesela ondan dedim.

Onların hepsini önceden yaptım.
USB yi tak yeniden başlat boot menüsüne gir otomatik format başlaması gerek normal şartlarda.

Bilgisayarın UEFI ise ve sen MBR yazdırdıysan (veya tam tersi) eğer bunun olması normal. CMD'ye msinfo32 yaz ve bak.

Kısaca MPR mi yoksa GPT mi seçtin?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı