İşlemci listesi?
Microsoft cidden topuğuna sıktı. TPM 2.0 yurt dışında bile çokça eleştiriliyor.
İşlemci sınırlamada amaç ne onu bende bilmiyorum, RTM sürümüne kadar düzeltileceğini düşünüyorum yoksa o kısım gerçekten saçmalık.
İşlemci listesi?
Microsoft cidden topuğuna sıktı. TPM 2.0 yurt dışında bile çokça eleştiriliyor.
Hayır, Ubuntu'nun masaüstü sürümleri tabii ki de bu makinelere olmaz. Embeded yani gömülü aygıtlar için tasarlanmış işletim sistemlerinin çoğunluğu GNU/Linux tabanlı. Bu işletim sistemleri özellikle "Nesnelerin İnterneti" teknolojisine sahip cihazlar altında kullanılmakta. Yani eğer teknik bilginiz çoksa ve yapabiliyorsanız kelimenin tam anlamıyla tost makinenize GNU/Linux kurabilirsiniz.Donanımsal olarak Ubuntu 21.04'ün Windows 11'den daha yüksek minimum gereksinim istemesi gerçeği.
Gerçekten insanları yeni bilgisayar almaya zorluyorlar. Hayır, benim anlamadığım nokta şu. Adam i9-7980XE gibi çok güçlü bir işlemci kullanıyor. Ne diye sırf işlemcisi "7. nesil" diye Windows 11 yüklemesine izin vermezsin yahu Microsoft? Bari en azından 6. ve 7. nesil işlemcilere de destek verselerdi. Zaten 8. nesil işlemciler de 6. ve 7. nesil işlemciler ile tamamen aynı çekirdek mimarisini kullanıyor. Ancak aynı çekirdek mimarili bir işlemci uyumlu iken diğeri uyumsuz, saçmalığa bak.Siz normal gereksinimlere bakıyorsunuz.
TPM 2.0, Secure Boot, saçma sapan ve bir o kadar anlamsız işlemci listesi peki?
Adamlar resmen yükletmemek için şart koşmuşlar.
TPM'i bilmem de 7. nesil ve öncesi işlemciler zaten TPM desteklemiyor diye biliyorum.Siz normal gereksinimlere bakıyorsunuz.
TPM 2.0, Secure Boot, saçmasapan ve bir o kadar anlamsız işlemci listesi peki?
Adamlar resmen yükletmemek için şart koşmuşlar.
Zaten öyle. Müthiş Microsoft politaları sayesinde.TPM'i bilmem de 7. nesil ve öncesi işlemciler zaten TPM desteklemiyor diye biliyorum.
fTPM'in normalinden ne farkı var merak ettim. Benim BIOS'da da fTPM yazmıyordu sadece TPM yazıyordu. Benimkinde o modül mü var yani?Gerçekten insanları yeni bilgisayar almaya zorluyorlar. Hayır, benim anlamadığım nokta şu. Adam i9-7980XE gibi çok güçlü bir işlemci kullanıyor. Ne diye sırf işlemcisi "7. nesil" diye Windows 11 yüklemesine izin vermezsin yahu Microsoft? Bari en azından 6. ve 7. nesil işlemcilere de destek verselerdi. Zaten 8. nesil işlemciler de 6. ve 7. nesil işlemciler ile tamamen aynı çekirdek mimarisini kullanıyor. Ancak aynı çekirdek mimarili bir işlemci uyumlu iken diğeri uyumsuz, saçmalığa bak.
TPM 2.0 gereksinimi zaten başlı başına bir saçmalık. Sızan Windows 11 yapısı hiçbir şekilde bir TPM'e gerek duymadan çalışabiliyor, her ne kadar kurulum TPM 2.0'ı şart koşsa da. Microsoft'un böyle bir zorunluluk getirmesi gerçekten saçma. TPM çipi hiçbir toplama bilgisayarda doğrudan yer almıyor zira hiçbir anakartın kutusundan TPM çipi çıkmıyor. TPM çipini Türkiye'den almak ise çok zor zira sadece yurtdışında satılıyor ve çoğu satıcı Türkiye'ye gönderim yapmıyor. Elbette BIOS'tan ufak bir ayar yapılarak Firmware TPM devreye sokulabiliyor ve bu sayede Windows 11 kurulabiliyor fakat yine de TPM gereksinimi tam bir saçmalık.
Ayrıca Secure Boot gereksinimi de saçma. Mesela adam Windows ile Hackintosh'u Dual Boot olarak kullanıyor. Bildiğiniz gibi Hackintosh sistem hiçbir şekilde Secure Boot açıkken açılmıyor. Şimdi bu adam Windows 11 kurmak istese Hackintosh'tan vazgeçmek zorunda kalacak. Bu da tam bir saçmalık.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.