Windows 11 vs Windows 10

Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Böyle bir konu açmazdım ancak kafama takıldı. 12. nesil işlemciyle Windows 10 kullananların özellikle yazmasını istiyorum. 12. nesil işlemci Windows 11 ile daha iyi çalışıyormuş. Windows 11'i açıkçası kullanmak istemiyorum genel olarak sorunu yok ancak Defender buga giriyor ve nefret etmeye başladım ufaktan performans sorunu da var gibi. Windows 10'a alışmıştım. 12. nesil işlemciyle Windows 10 geçersem sorun yaşar mıyım? Okuduğum bir yerde öyle yazıyordu, uyumsuzluk ya da stabilsizlik olabiliyormuş.

Ben oyun oynamıyorum ama bazı sanal makine işlemleri yaptığım için yükseliyor yani kısacası çok memnunum.

Ekran görüntüsü 2023-07-16 172043.png

Eki Görüntüle 2015545
Biri bana bunun nedenini söylesin.
1700135997452.png

Gayet normal hocam.
Bende sistem geri yükleme kapalı ayarlarından.
Telemetri kapalı.
Sürücüleri birleştir kapalı.
Insider hizmeti hizmetlerden kapalı.
Not: Sistemimde ekran karti var ancak Görev Yöneticisi'nden kaldırdım.

Eki Görüntüle 1734933

Sizce normal mi?
@AJFA @turko35408

Adamın Windows 2 GB RAM kullanıyor benimki 9 GB.

Gayet normal hocam.
Bende sistem geri yükleme kapalı ayarlarından.
Telemetri kapalı.
Sürücüleri birleştir kapalı.
Insider hizmeti hizmetlerden kapalı.
Not: Sistemimde ekran karti var ancak Görev Yöneticisi'nden kaldırdım.

Eki Görüntüle 1734933

Sizce normal mi?
@AJFA @turko35408

Adamın Windows 2 GB RAM kullanıyor benimki 9 GB.

Yukarılardan da gördüğümüz gibi Windows 10-11'de custom sürümler kullanılmadan özellikle 8 GB ram ile oyun oynamak imkansız. En az 16 ya da özel imajlar kullanılmalı yani. Şu an ben yeni Windows 10 format atmama rağmen boşta 3 GB dolaylarında dolaşıyor.

Ben Windows 11 ve 10 rekabetinde tercihimi 10'dan yana kullanıyorum çünkü sade tasarım anlayışı beni cezbediyor. Yani Windows 11'de saçmasapan MacOS'a özenmenin mantığı neydi anlamadım. Mantıkları MacOS'un %15'lik kesim tarafından kullanılması ise seni de %80 kullanıyor, yani sen onları özeneceğine onlar sana özensin. Soruyu %20'lik pazar dilimi niye bizi kullanmıyor diyeceğine %80'lik kısım bizi neden tercih ediyor diye sormalılardı.

Windows 11'e geçme noktasında en azından 10'a destek kesilene kadar beklenilmeli diye düşünüyorum. Lüzumu yok çünkü geçince madalya takmıyorlar. Yoksa Windows 10 çıkınca da şahsen hemen geçmemiştim, 2019'a kadar 8.1 kullanmıştım. Oturmasını bekleyebiliriz. Çok da önemli bir mevzu değil zaten.

Böyle bir konu açmazdım ancak kafama takıldı. 12. nesil işlemciyle Windows 10 kullananların özellikle yazmasını istiyorum. 12. nesil işlemci Windows 11 ile daha iyi çalışıyormuş. Windows 11'i açıkçası kullanmak istemiyorum genel olarak sorunu yok ancak Defender buga giriyor ve nefret etmeye başladım ufaktan performans sorunu da var gibi. Windows 10'a alışmıştım. 12. nesil işlemciyle Windows 10 geçersem sorun yaşar mıyım? Okuduğum bir yerde öyle yazıyordu, uyumsuzluk ya da stabilsizlik olabiliyormuş.

Windows 10'u öneririm.

1335u 8gb hp laptopuma win11 yüklemiştim 4 ay zor dayandım. boşta 5gb ram kullanıyordu. Arayüz hantal geliyordu. Win10a geçtim laptopumu gerçekten sevmeye başladım. 4gb ram kullanıyor ve yağ gibi akıyor.

1335u 8 GB HP laptopuma Windows 11 yüklemiştim 4 ay zor dayandım. Boşta 5GB RAM kullanıyordu. Arayüz hantal geliyordu. Win10a geçtim laptopumu gerçekten sevmeye başladım. 4 GB RAM kullanıyor ve yağ gibi akıyor.

Eğer düşük sistemli dizüstü/masaüstü bilgisayarınız var ise. Güvenli olan Custom OS'lere geçebilirsiniz. Ben atlas OS kullanıyorum. Normal Windows kurulumunu yaptıktan sonra direk sistemi değiştiriyor. Sonra vtrl programını indirip onunda kurulumunu yaptıktan sonra oyuna hazır bir bilgisayar oluyor (benim için).

Edit: Ayrıca boşta RAM kullanımını azaltmak içinde Intelligent standby list cleaner kullanabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı