Windows 11 vs Windows 10

Ne kadar temiz kurulduguna bagli. Su anki Windows 11 yapinizda sorun yoksa gerek yok ama yine de suphe duyuyorsaniz temiz kurulum yapabilirsiniz.

Bir de internette sağlamlisans gibi sitelerden OEM kod almayı düşünüyorum kendim baştan temiz kurulum yapsam ve lisans alsam herhangi bir sorunla karşılaşmam değil mi? Karşılaşsam bile Windows 10 yüklersem lisansım kalıyor diye biliyorum anakarta gömülme olayı falan var diye biliyorum.

Windows 10 Pro OEM olarak kullanıyorum.
Her zaman en güncel işletim sistemi en stabili ve en iyisidir algısından dolayı Windows 11 bu kadar gündemde kalıyor.
Bu algı değişmediği müddetçe Windows 11 insanlara acaba dedirtmeye devam edecektir.
Kimse durup bakmıyor ki Windows 10 un 29.07.2015 ten beri sağlam bir temeli olduğuna.
Aynı Microsoft şirketi bu tarihte Windows 10 için yatırım yaptı ve gerçekten boş yatırım değil Windows 10.
Sadece makyajlayarak tekrar Windows 11 olarak piyasaya sürüldü.
Gelelim Windows 10 un resmi desteğinin bitiş tarihine;
14.10.2025 tarihinde Windows 10 nun Microsoft desteği resmi olarak bitecek.
Hocam iyi de en stabili en iyisi değil midir? Çok eski değil 2-3 ay öncesinde Windows 11 denemek istedim fakat sonuç olarak önemli dosyalarım olmasına rağmen format atmak zorunda kaldım. Düzeltsinler de insanlar da acaba demesin.

Windows 10 Pro OEM olarak kullanıyorum.
Her zaman en güncel işletim sistemi en stabili ve en iyisidir algısından dolayı Windows 11 bu kadar gündemde kalıyor.
Bu algı değişmediği müddetçe Windows 11 insanlara acaba dedirtmeye devam edecektir.
Zaten oyle. Fazla RAM kullanimi ve Microsoft'un gereksiz seyleri olmazsa oyunlarda daha fazla performans verdigi soyleniyor zaten. Hem guncel oldugundan long term support gibi seylere gerek yok.
Kimse durup bakmıyor ki Windows 10 un 29.07.2015 ten beri sağlam bir temeli olduğuna.
Aynı Microsoft şirketi bu tarihte Windows 10 için yatırım yaptı ve gerçekten boş yatırım değil Windows 10.
Saglam temelinin olmasinin sebebi Windows 8'in gordugu nefret ve 6 yil boyunca yeni surum cikmamasi. Ayrica SP2 gibi paketker yoktu boylece direk yukseltebiliyordun.
Sadece makyajlayarak tekrar Windows 11 olarak piyasaya sürüldü.
Evet gercekten bos yatirim degil, Windows 10 cok basariliydi ama Microsoft 3 yilds hir yeni surum mantigina donmek jstedigi icin NT 10.0 yani 6.4'ten devam etti.

Bir de internette sağlamlisans gibi sitelerden OEM kod almayı düşünüyorum kendim baştan temiz kurulum yapsam ve lisans alsam herhangi bir sorunla karşılaşmam değil mi? Karşılaşsam bile Windows 10 yüklersem lisansım kalıyor diye biliyorum anakarta gömülme olayı falan var diye biliyorum.
Lisans aktifse ve anakartiniza islenmisse (yani OEM ise) ya da Microsoft hesabiniz olup giris yapmissaniz o Microsoft hesabiyla ya da o anakart ve ayni parcalarla lisans aktiflesir. Baglamadiysaniz onerim Microsoft hesabinizds oturum acmaniz, boylece lisansiniz hesbiniza islenmis olur ve format attiktan sknra aktiflestirmeye gerek kalmaz.

Derken? Windows 10 ilk çıktığında bu kadar stabil değildi. Şu an ki halini 2021 de almaya başladı. :)

Yanlış bakıyorsun olaya bahsettim ya Windows 10 Pro OEM olarak kullanıyorum diye.
Ayrıca Windows 10'un en stabil sürümü versiyon 1607 sürümüdür.
Bu sürüme ait ISO dosyaları da OEM DVD'lerle beraber geliyor.
1607 sürüm İSO dosyalarıyla beraber temiz kurulum yaptığımızda da gayet stabil çalışıyor.
Yalnız 2021 Microsoft resmi Windows 10 Pro İSO su kadar güncelleştirme bolluğundan eksik kalıyor.
Yani 2021 Microsoft resmi Windows 10 Pro İSO dosyalarıyla beraber temiz kurulumu yaptıktan sonra direk OEM olarak gelen lisans anahtarımla aktivasyonunu sağlayıp kullanmaya devam ediyorum.
OEM lisans anahtarı olduğundan her formattan sonra otomatik etkinleştirmeyi kendisi yapıyor.

Lisans aktifse ve anakartiniza islenmisse (yani OEM ise) ya da Microsoft hesabiniz olup giris yapmissaniz o Microsoft hesabiyla ya da o anakart ve ayni parcalarla lisans aktiflesir. Baglamadiysaniz onerim Microsoft hesabinizds oturum acmaniz, boylece lisansiniz hesbiniza islenmis olur ve format attiktan sknra aktiflestirmeye gerek kalmaz.

Hocam Windows 11 Home ve Windows 11 Pro arasındaki farklar nedir? Oyun oynamak için kullanıyorum bilgisayarı. Hangisi benim için daha uygun olur?

Hocam Windows 11 Home ve Windows 11 Pro arasındaki farklar nedir? Oyun oynamak için kullanıyorum bilgisayarı. Hangisi benim için daha uygun olur?
Windows 11 Home ve Pro arasinda bazi yonetici konsollari (Group Policy gibi) ve bazi gelistiriciler ve yoneticiler icin ozellikler (Hyper-V, Windows Sandbox, Bitlocker vs.) Home'da bulunmaz. Ayrkca donanimsal olarak Home 128 GB'a kadar bellek desteklerken Pro 2 TB, Home ayni anda 1 islemci desteklerken Pro 2 destekliyor. Ve Home'da Microsoft hesabi zorunlu. Yani kisaca bu ustte saydigim uygulamalari (Grouo Policy gpedit.msc uygulamasi) kullanmiyorsan Home daha iyi ama eger o uygulamalari kullaniyorsan Pro daha iyi. Ayrica bu uyhulamalar olmadiginda Home daha debloated oluyor.
Onerim Home surumu. Digerleri IT ve gelistiricilr icin yonelikken (Pro mesela) Home daha cok sizin gibi kullanocilar icin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı