Windows 11 vs Windows 10

Biraz konu dışı olacak ama fikrimi belirteyim;
Win 11 insider olarak ilk sürümden itibaren beta deneme gelen ne varsa yüklüyorum. Yüklediğim sistem 2'si kasa (işlemcileri i7 8700k ve i5 13600k) diğeri ise ofiste kullandığım Huawei D15 işlemcisi I3-1011u. 3 sistem de de ne bir yavaşlık gördüm ne bir sorun nede başka bişey. Acaba bu problem yaşayanlar Win11 'e geçmiştim diyip topu işletim sistemine mi atıyor anlamıyorum. Belki Win10 olsa gene aynı sorunu yaşayacaksın, problem farklı bişeyden kaynaklı? Oyun kısmında da 200 fps aldığım Pubg gene 200 fps veriyor. Yada World of Warcraft ne alıyorsam gene aynısını alıyor gibi gibi çeşitli oyunlar sayabilirim.

Ne kadar süredir Win11 kullanıyorum 3 sistemde de bilmiyorum fakat yaşadığım tek sorun (ki 1 hafta sonra düzeltildi) , Huawei kendi yazılımı var M şeklinde iconu Huawei Pc yöneticisi diye. Sağ altta saatle üstüsteydiler. Bu kadar, başka da bir sıkıntı görmedim.
Suçu işletim sistemine atmıyorum. Direkt olarak Windows 11 yüzünden yaşadığım bir sorundu. Sırf o dosyayı Windows 10 dosyası haline getirdiğimde sorunum çözülmüştü. Bunun harici ne kadar basit buglar yaşasam da can sıkıyor. Bir de boşta Windows 11 daha fazla RAM kullanıyor. 16 GB RAM olmasına rağmen bazı oyunlarda bana sorun yaratıyor.

Güncellik adı altında Windows 10'da 1 kez tıklayarak ulaştığım bazı menülere Windows 11'de 2-3 kez tıklayarak ulaşmak, internet sayfalarını tek simge altında toplayıp sayfa sayfa yapmayı kapatmak (Görev çubuğu düğmelerini birleştir menüsü) yani kısacası kullanıcıyı zorunluk tutmak bana mantıklı gelmediği için Windows 10'dan devam ediyorum.

Ram kullanımım %95 ve bu laptop haftaiçi hergün sabah 9 akşam 19 arası (10 saat) kullanılıyor. Render olmasada Photoshop ve Adobe programları dahil. 2,5 senedir format görmedi, işlemcisi i3 1011u, rami 8gb. Herhangi bir donma kasma yavaşlama, ram kaynaklı herhangi bir his yok. Kullandığınız işletim sistemleri orjinal mi? yada yükseltme ise bence orjinal sürüm ile kurun, belki yükseltme tarafında sıkıntı yaşanıyordur.
Yeni işletim sistemi illaki vardır bişeyler ama Win 10 vs Win 11 konusu açtıracak kadar sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Geçen ay çıkan bir sistem değil.

Not: Bu devirde 4gb ram de bir zahmet hata çıkarsın yani, Linux denemenizi öneririm.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    57,2 KB · Görüntüleme: 44
Ben işletim sisteminin desteği bitene kadar(2025) Windows 10'dan devam etmeni öneririm. Hala en yeni oyunlar, yazılımlar, platformlar vs. win10 destekliyor. 11'e geçmek için geçerli bir sebep göremiyorum.

Cevap veren herkese teşekkürler. Genel olarak Windows 11 önerilmiş fakat Windows 10 diyenler de olmuş. Windows 11 hakkında hiç bilgim yok sayılır. Cevaplarınızı dikkate alarak Windows 11 kullanımı konusunda (menülere ulaşım, genel olarak arayüz farkı vb) birkaç video izleyip kararımı vermeyi düşünüyorum. Çünkü görünene göre öyle aşırı bir fark yok gibi duruyor ikisi arasında. Tekrardan teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı