Windows 11 vs Windows 10

Bende yeni DDR5 sistem topladım 7600 ile. Windows 10 her ne kadar eski donanımlar için hızlı ve stabil olsa da W11 güncel. Güncel olması yeni çıkan donanımlar için daha iyi sonuç veriyor. W11 performans düşüklüğü güncel sistemlerde olmuyor zaten. Eski donanımlarda yaşanıyor. Donanımın güncelse yazılımında güncel olmalı bana kalırsa.

Güncel bir sistem kullandığınız için 11 bir sıkıntı yaşatmaz. Eski sistemlerde 11 ile driver uyumsuzlukları çok olduğu için performans sorunları yaratıyor. Bence 11 kullanmak elinizdeki sistem ile çok mantıklı

Yaşadığım bir çok hatadan dolayı Windows 10 öneririm. Hala her güncelleme geldiğinde bozuyorlar gibi hissediyorum.

Evde 2 bilgisayarım var. Biri Windows 10 diğeri Win11. seçecek olsam Windows 11 daha güzel ve kullanışlı geliyor. İlk zamanlar alışmam zor olmuştu. Ama göze hoş gelen yapısı haricinde işletim sistemi oldukça hızlı. Windows işletim sisteminde hep bir sorun vardır. O yüzden güncellemeler ile düzeltilecektir.

Biraz konu dışı olacak ama fikrimi belirteyim;
Win 11 insider olarak ilk sürümden itibaren beta deneme gelen ne varsa yüklüyorum. Yüklediğim sistem 2'si kasa (işlemcileri i7 8700k ve i5 13600k) diğeri ise ofiste kullandığım Huawei D15 işlemcisi I3-1011u. 3 sistem de de ne bir yavaşlık gördüm ne bir sorun nede başka bişey. Acaba bu problem yaşayanlar Win11 'e geçmiştim diyip topu işletim sistemine mi atıyor anlamıyorum. Belki Win10 olsa gene aynı sorunu yaşayacaksın, problem farklı bişeyden kaynaklı? Oyun kısmında da 200 fps aldığım Pubg gene 200 fps veriyor. Yada World of Warcraft ne alıyorsam gene aynısını alıyor gibi gibi çeşitli oyunlar sayabilirim.

Ne kadar süredir Win11 kullanıyorum 3 sistemde de bilmiyorum fakat yaşadığım tek sorun (ki 1 hafta sonra düzeltildi) , Huawei kendi yazılımı var M şeklinde iconu Huawei Pc yöneticisi diye. Sağ altta saatle üstüsteydiler. Bu kadar, başka da bir sıkıntı görmedim.

Biraz konu dışı olacak ama fikrimi belirteyim;
Win 11 insider olarak ilk sürümden itibaren beta deneme gelen ne varsa yüklüyorum. Yüklediğim sistem 2'si kasa (işlemcileri i7 8700k ve i5 13600k) diğeri ise ofiste kullandığım Huawei D15 işlemcisi I3-1011u. 3 sistem de de ne bir yavaşlık gördüm ne bir sorun nede başka bişey. Acaba bu problem yaşayanlar Win11 'e geçmiştim diyip topu işletim sistemine mi atıyor anlamıyorum. Belki Win10 olsa gene aynı sorunu yaşayacaksın, problem farklı bişeyden kaynaklı? Oyun kısmında da 200 fps aldığım Pubg gene 200 fps veriyor. Yada World of Warcraft ne alıyorsam gene aynısını alıyor gibi gibi çeşitli oyunlar sayabilirim.

Ne kadar süredir Win11 kullanıyorum 3 sistemde de bilmiyorum fakat yaşadığım tek sorun (ki 1 hafta sonra düzeltildi) , Huawei kendi yazılımı var M şeklinde iconu Huawei Pc yöneticisi diye. Sağ altta saatle üstüsteydiler. Bu kadar, başka da bir sıkıntı görmedim.
4 GB RAM ve SSD'li sistemle Windows 11'i denemiştim. Birkaç ay oldu tabii. Birçok basit bug ile karşılaştım ve Windows 10'a göre çok daha yavaştı. RAM daha fazla kullanılıyordu. Windows 10'a geri geçtim ben de.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı