Windows 11 X-Lite 24H2 geçilir mi?

MusaBey

Hectopat
Merhaba. Sistemimi Windows 10'dan 11 yükselttim ancak Windows'taki medya oynatıcı videolarda kasıyor, ben de format atacağım bunun yüzünden değil sıfırdan kurulum yapmam için. Sistemim bu şekilde:
Ryzen 7 5700x3D.
GTX 1080 Ti FE Edition.
64 GB DDR4 3600 MHz RAM RGB.
2TB KC3000 SSD.
B55M-A anakart.

Sorunsuz bir kurulum için gereken temel şeyler.. (Şart değil.)
  • BIOS sürümünüzü kontrol ederek önce BIOS güncelleyin.
  • Seçme şansınız var ise W11 home tercih edin.
  • Kurulum esnasında ethernet ile bağlanın.
  • Mümkünse kurulum esnasında kasadan sistemi kuracağınız disk dışındaki diskleri çıkartın.
  • Kurulum esnasında disk seçme ekranı gelince yine mümkünse diskte bulunan tüm bölümleri silin ve disk tek parça ayrılmamış alan halinde iken bölmeden ve biçimlendirmeden seçerek ilerleyin.
  • Kurulumdan sonra Windows 11 tam olarak güncel hale gelene kadar hiçbir driver kurmayın.
  • Sorun çıkmadıkça ve özellikle gerekmedikçe daha günceli olsa bile Windows'un yüklemiş olduğu driverleri kullanmaya devam edin.
Umarım tekrar sorun yaşamazsınız, iyi geceler..

Sorunsuz bir kurulum için gereken temel şeyler. (şart değil.)
  • Seçme şansınız var ise W11 Home tercih edin.
  • Kurulum esnasında Ethernet ile bağlanın.
  • Mümkünse kurulum esnasında kasadan sistemi kuracağınız disk dışındaki diskleri çıkartın.
  • Kurulum esnasında disk seçme ekranı gelince yine mümkünse diskte bulunan tüm bölümleri silin ve disk tek parça ayrılmamış alan halinde iken bölmeden ve biçimlendirmeden seçerek ilerleyin.
  • Kurulumdan sonra Windows 11 tam olarak güncel hale gelene kadar hiçbir driver kurmayın.
  • Sorun çıkmadıkça ve özellikle gerekmedikçe daha günceli olsa bile Windows'un yüklemiş olduğu sürücüleri kullanmaya devam edin.
Umarım tekrar sorun yaşamazsınız, iyi geceler.

Orijinal Windows 11 kuruyorum o zaman değil mi hocam X Lite filan bulaşmayım.

Sorunsuz bir kurulum için gereken temel şeyler. (şart değil.)
  • Seçme şansınız var ise W11 Home tercih edin.
  • Kurulum esnasında Ethernet ile bağlanın.
  • Sorun çıkmadıkça ve özellikle gerekmedikçe daha günceli olsa bile Windows'un yüklemiş olduğu sürücüleri kullanmaya devam edin.
Umarım tekrar sorun yaşamazsınız, iyi geceler.

Artı olarak Windows'un yüklediği sürücüler kalsın bir de Windows 10 mu 11 mi kurayım sizce hocam.

Orijinal Windows 11 kuruyorum o zaman değil mi hocam X Lite filan bulaşmayım.
Bana sorarsanız bulaşmayın derim, sisteminiz yeterli ama tercih sizin. X lite vs hiçbirine kötü demem. Şunu söyleyebilirim. W11 PRO tercih etmeyin.

W11 home kurarsanız bir müddet lisanssız şekilde kullanın, sorun çıkmaz ve memnun kalırsanız KMS falan kullanmayın. 100 TL civarında dijital lisans alarak etkinleştirebilirsiniz.

Bana sorarsanız bulaşmayın derim, sisteminiz yeterli ama tercih sizin.

W11 Home kurarsanız bir müddet lisanssız şekilde kullanın, sorun çıkmaz ve memnun kalırsanız KMS falan kullanmayın. 100 TL civarında dijital lisans alarak etkinleştirebilirsiniz.

Home sadece değil mi Home Single lauge değil.

Bana sorarsanız bulaşmayın derim, sisteminiz yeterli ama tercih sizin. X Lite vs hiçbirine kötü demem. Şunu söyleyebilirim. W11 Pro tercih etmeyin.

W11 Home kurarsanız bir müddet lisanssız şekilde kullanın, sorun çıkmaz ve memnun kalırsanız KMS falan kullanmayın. 100 TL civarında dijital lisans alarak etkinleştirebilirsiniz.

Benim sisteme modifiye sistemin pek katkısı olaz değil mi oyunlarda.

Benim sisteme modifiye sistemin pek katkısı olaz değil mi oyunlarda.
Modifiye olmayan sürümlerde bile sorun çıkıyor. W11 hala stabil olmadı.
Yine de mecburen W11 kurulmalı...
Modifiye olanlarda daha fazla sıkıntı çıkacağını düşünüyorum ama bilgi sahibi değilim.

Windows 10 mu o zaman siz ne kullanıyorsunuz.
Size tavsiyem W11 Home kurmanız ve bir kaç gün etkinleştirmeden kullanmanız.
W11 Home iyi çalışmaz ise diğer sistemler ancak o zaman düşünülebilir ama sıkıntısız çalışacağını düşünüyorum.
İlk mesajımda yazdığım adımlara dikkat ederseniz iyi olur..

Technopat Haberler

Geri
Yukarı