Windows 11 yazı fontları bulanık

serhat atilla

Kilopat
Merhaba Technopat ailesi yeni topladığım bilgisayarıma atılan Windows 11 işletim sistemini kuruldu ve şu anda maalesef browser ile gezindiğim ve masaüstünde bulunan yazı fontları bulanık ve bir tuhaf. Bu sorunum neden kaynaklı acaba çözümü nedir?

İkinci sorum ise başlat menüsünü açtığımız en alt kısımda sağ tıkladığımızda Windows 10'da masaüstüne dön masaüstünü göster diye bir yazı vardı şimdi sağ tıklayınca o çıkmıyor. Görev Yöneticisi ve görev çubuğu ayarları çıkmakta bu sağ tıka nasıl yine masaüstünü göster ekleyebilirim?

Son sorum ise 3060 ekran kartım var NVIDIA maalesef daha önceki sistemim olan 1660 Super ekran kartım oyunlarda fan hızları daha stabil idi. Bunda ise 3 dk sessiz sonra fanlar bayağı hızlı çalışıyor 15 sn sonra yine hemen ses kesiliyor. Ekran kartımı 2.el aldım. Mining yapılmış olma ihtimali var voltaj vs. oynandığını nasıl nereden görebilirim? Fanları daha stabil hale nasıl getirebilirim? Ayarı hangi program ile yapabilirim?
Şimdiden ilginize teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    298,6 KB · Görüntüleme: 88
  • Adsız2.jpg
    Adsız2.jpg
    419,8 KB · Görüntüleme: 76
Son düzenleyen: Moderatör:
Yazı bulanıklığı sorununuz için ClearType açmayı deneyebilir misiniz? Aklıma geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Genel görsel bulanlık var ise, monitörün ayarlarını kontrol edin olmazsa auto seçeneğine getirin. Her monitörün kendi üzerinde menü erişim butonları ve seçenekleri vardır. Oyun vs diye hazır şablonlarda bulunur kendi isteiğinize göre de renk canlılık vs ayarlarsınız.

Bu aşamaları yapmadan ClearType seçeneğini kullanmayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı