Windows 11'de Dosya Gezgini ağır çalışıyor

Çok hantal bir arayüzü var, sanki millet kullanırken hasta olsun diye hazırlamışlar, kullanışlılık namına fazla uğraşmamışlar. Bunlar kullanıcıya hiç değer vermiyor ve düşüncelerini hiç önemsemiyorlar.
Katılıyorum, bu yüzden Linux kullanıyoruz.
 
SSD. Windows açılma hızında sıkıntı yok. Ama dosya gezgini bitik gibi.

Evet. Nispeten dediğiniz doğru. Ama seri değil.

Windows Update üzerinden mi güncelleme yaptınız?
Windows Update üzerinden mi güncelleme yaptınız?

Eğer öyle ise Temiz ISO kurulumunu öneririm.
Aynı sorun bende de vardı bu sayede çözdüm.
 
Dizüstü kullanıyorsanız explorer.exe’nin açılış gecikmesi 2 GPU olmasından kaynaklanıyor olabilir. Windows 10’da “Bu Bilgisayar” ikonuna basınca açılan klasör, “Dosya Gezgini” ikonuna basınca açılan klasörden hayli hızlı açılıyor. Windows 10’da bu durum Optimus sebebiyle gecikmeden kaynaklanıyordu.

Sırf bu durum belki düzeltilmiştir diye Windows 11’e geçtim ama değişen hiçbir şey yok. Bir de üstüne “Bu Bilgisayar“ ikonlu kısayola artık erişemiyorum.
Ben görev çubuğundaki Explorer.exe kısayolunu silip başka bir yerden tekrar kısayol koyunca son derece hızlı açılıyor, eğer bundan bahsediyorsanız denemenizi öneririm.
Katılıyorum, bu yüzden Linux kullanıyoruz.
Bilgisayarım sürücü desteği yok , ben de linux yükleyeceğim ama kurulum ekrannda donuyor, HP sadece Windows desteği olduğunu söyledi.
 
Bilgisayarım sürücü desteği yok , ben de linux yükleyeceğim ama kurulum ekrannda donuyor, HP sadece Windows desteği olduğunu söyledi.
HP söylüyor diye olmadığı anlamına gelmez. Şuan burası konu dışı ama GNU/Linux bölümüne konu açarsan yardım ederiz. Kullandığın laptop modelin nedir ? Linux'ta proprietary sürücüler dahil her türlü destek bulursun, sadece kullandığın donanımlarını bilmen lazım eğer sıkıntı çıkarsa diye. Linux'u çalıştıramama gibi bir ihtimalin yok ki zaten Linux akıllı saatlerden süper bilgisayarlara kadar her cihazda çalışır.
 
Son düzenleme:
HP söylüyor diye olmadığı anlamına gelmez. Şu an burası konu dışı ama GNU/Linux bölümüne konu açarsan yardım ederiz. Kullandığın laptop modelin nedir? Linux'ta proprietary sürücüler dahil her türlü destek bulursun, sadece kullandığın donanımlarını bilmen lazım eğer sıkıntı çıkarsa diye. Linux'u çalıştıramama gibi bir ihtimalin yok ki zaten Linux akıllı saatlerden süper bilgisayarlara kadar her cihazda çalışır.

İlginiz için çok teşekkür ederim, HP 15 AU114NT.
i5-7200U ve GT 940MX, konu açtım lakin bir gelişme kaydedemedim.

 
Son düzenleme:
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben tamamen W11'den kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Temiz kurulum ile geçtim bütün uygulamalar sıkıntısız çalışıyor fakat Windows Gezgini kesinlikle W10'a göre daha hantal, animasyonları ise çok yavaş.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı