Windows 11'de FPS artıyor mu?

Tabii yerine göre belli oranlarda artabilir ama gördüğüm kadarıyla neredeyse çoğu oyunda dişe dokunur bir fark göremedim. İlerleyen zamanlarda umarım performans anlamında daha ciddi iyileştirmeler olur.

Insider öyle. Ama insanlar temiz format atılınca daha iyi olduğunu söylüyor. Açıkçası güncelleme olarak aldıktan sonra sıfırladım ve stabil. Oyunlarda dişe dokunur artış yok ama arayüz olarak daha stabil. Ben örneğin 10'da ayarları açarken 5 saniye bekliyorsam 11'de 2 oluyor. Ayrıca arayüz FPS değeri de artıyor. Ama ben zaten tasarım için geçtim.

Sentetik testlerde ve benchmark sonuçlarında kağıt üstünde kayda değer artış var. Pratikte ise bazı oyunlarda epey az miktarda FPS oluyor. Bazılarında artış olmuyor. Sanırım belleklerle alakalı bir optimizasyon yapılmış. Onunla alakalı olabilir. Hadi yarın geçiş yapalım dedirtecek bir tarafı yok. Olgunlaşıp tam sürümü dağıtılmaya başlandığında geçiş yapılabilir. Zira bazılarının işine gelebilecek güzel özellikler eklenmiş.

Insider öyle. Ama insanlar temiz format atılınca daha iyi olduğunu söylüyor. Açıkçası güncelleme olarak aldıktan sonra sıfırladım ve stabil. Oyunlarda dişe dokunur artış yok ama arayüz olarak daha stabil. Ben örneğin 10'da ayarları açarken 5 saniye bekliyorsam 11'de 2 oluyor. Ayrıca arayüz FPS değeri de artıyor. Ama ben zaten tasarım için geçtim.
Tam sürümü çıktıktan birkaç ay sonrasına kadar stabil hale geldiğinde büyük ihtimalle ben de geçiş yaparım, arayüzü benim de hoşuma gitmedi değil.

Arkadaşlar Windows 11'i indirdim 2 gündür kullanıyorum Windows 11 Windows 10'a göre daha akıcı oyun konusuna gelirsek Far Cry 5, Forza Horizon 4, Dishonored gibi oyunları akıcı bir şekilde oynadım FPS artışının olduğunu söyleyebilirim.

GeForce Experience indirip sürücüyü oradan kur.

Arkadaşlar Windows 11'i indirdim 2 gündür kullanıyorum Windows 11 Windows 10'a göre daha akıcı oyun konusuna gelirsek Far Cry 5, Forza Horizon 4, Dishonored gibi oyunları akıcı bir şekilde oynadım FPS artışının olduğunu söyleyebilirim.

Instagram'da paylaşım yapılabiliyor mu Win11'de?

Merhaba, Windows 11'de FPS artışı fazla mı? Mesela bir oyunda 30 FPS alıyorsak 40 olur mu? Bunu sormamın nedeni bazı Windows 11'e geçen kişiler çok hızlı olduğunu, Alt+Tab'ın daha da hızlandığını, oyunlarda iyi bir FPS artışının olduğunu söyledi.

Kısmen. Bazı bilgisayarlarda FPS artabilir bazılarında azalabilir bunun sebebi donanımsal ya da yazılımsal olabilir. Şu anda kullandığımız Windows 11 hafif olabilir ama Windows 11 hala çıkmadı ve gelecekte yeni özellikler eklenebilir bu da işletim sistemini ağırlaştırabilir.

Arttırdığını duydum ve DirectX 13 geldimi bilmiyorum geliceği zaman gelen oyunlara ciddi FPS artışı sağlayabilir.

Hayır. Bahsettiğiniz DirectX 12 Ultimate olabilir mi?

Kısmen. Bazı bilgisayarlarda FPS artabilir bazılarında azalabilir bunun sebebi donanımsal ya da yazılımsal olabilir. Şu anda kullandığımız Windows 11 hafif olabilir ama Windows 11 hala çıkmadı ve gelecekte yeni özellikler eklenebilir bu da işletim sistemini ağırlaştırabilir.

Hayır. Bahsettiğiniz DirectX 12 Ultimate olabilir mi?

Evet yanlış yazmışım düzelttiğiniz için sağ olun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00