Çözüldü Windows 11'de hoparlör gözükmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Arkadaşlar isimsiz ufak bir hoparlörüm var. Jack girişi ve USB ile çalışıyor. 2 yıldır Windows 10'da kullanıyordum. Şimdi takıyorum ama Windows'ta gözükmüyor. Sadece monitörün hoparlörü gözüküyor ama monitörden de ses gelmiyor. Ne yapmam gerekiyor? Monitörüm: LG UltraGear 24GS60F-B. Sadece USB ile bağladığım kulaklığım çalışıyor. MSI Pro H610M-E anakartım var ve Audio driverini anakartın kendi sitesinden indirip kurdum.

123.png

1762700793997.png

YouTube'dan bir müzik açtığımda bu yeşile dönüyor ancak monitörden bir ses çıkmıyor. Monitörü de geçtim harici hoparlörü hiç görmüyor bile Windows 11. Harici hoparlör daha önemli benim için.

1762702706952.png

Defalarca anakartın kendi sitesinden Audio driverini yükleyip kurdum ancak burada gözükmüyor.

Son düzenleme:
VAC'ı deneyin hocam Realtek gelmezse vabı kurun.
Hocam VAC olanı kurdum ama düzelmedi. VAB olandaysa düzeldi. Çok çok teşekkür ediyorum. Gerçekten şu konuyu çözebilecek birisinin olacağını düşünmezdim, konuyu açarken bile cevap alamayacağımdan emindim. Yani nasıl tık diye BIOS'u mu güncelledin deyip de çözdünüz gerçekten çok şaşırdım. Büyük bir dertten kurtardınız beni çok teşekkür ediyorum. Yalnız, olur da 14. gen bir işlemci takmam gerekirse ya işlemciden vazgeçmek zorunda kalacağım ya da hoparlörden. 😅 Çok teşekkür ediyorum.

Hocam VAC olanı kurdum ama düzelmedi. Vab olandaysa düzeldi. Çok çok teşekkür ediyorum. Gerçekten şu konuyu çözebilecek birisinin olacağını düşünmezdim, konuyu açarken bile cevap alamayacağımdan emindim. Yani nasıl tık diye BIOS'u mu güncelledin deyip de çözdünüz gerçekten çok şaşırdım. Büyük bir dertten kurtardınız beni çok teşekkür ediyorum. Yalnız, olur da 14. gen bir işlemci takmam gerekirse ya işlemciden vazgeçmek zorunda kalacağım ya da hoparlörden. 😅 çok teşekkür ediyorum.

Tecrübe diyelim hocam yardımcı olabildiysem ne mutlu bana rica ederim.

Tecrübe diyelim hocam yardımcı olabildiysem ne mutlu bana rica ederim.
Hocam ilk VAC'ı kurduğumda yüklü uygulamalar kısmından Realtek'i kaldırmamıştım. VAB olanı kurmadan önceyse Realtek'i kaldırmıştım. Acaba bu yüzden mi diye Realtek'i kaldırıp VAC'ı tekrar kurdum ve VAC'ta da şu anda hoparlörüm gözüküyor.
Şimdi bu durum akıllara şunu getirdi, Realtek'i kaldırıp son BIOS sürümünü kurarsam onda da sorun çözülür mü acaba? Sorun Realtek'i kaldırmadan BIOS güncellemek mi yoksa..

Hocam ilk VAC'ı kurduğumda yüklü uygulamalar kısmından Realtek'i kaldırmamıştım. Vab olanı kurmadan önceyse Realtek'i kaldırmıştım. Acaba bu yüzden mi diye Realtek'i kaldırıp VAC'ı tekrar kurdum ve VAC'ta da şu anda hoparlörüm gözüküyor.
Şimdi bu durum akıllara şunu getirdi, Realtek'i kaldırıp son BIOS sürümünü kurarsam onda da sorun çözülür mü acaba? Sorun Realtek'i kaldırmadan BIOS güncellemek mi yoksa.

Denemek lazım hocam ben denememiştim zamanında.

Denemek lazım hocam ben denememiştim zamanında.
Hocam ben denedim. VAC'tayken Realtek'i silip son sürümü kurdum ama çalışmadı. Sonrasında VAC'a geri döndüm gene çalışmadı. VAB'ı tekrar kurup sonra VAC'a yükselttim ve şu an çalışıyor. Bu da akıllara şunu getiriyor, önce VAB'ı kurup sonra mı istenilen sürüme yükseltilmeli..
Ancak bunu denemeyeceğim çünkü 1 saattir 50 kere BIOS'a update attım, yoruldum artık. :D

@Mantar09 Hocam son olarak bir şey daha sorayım, bu BIOS updatelerinden sonra yapmam gereken bir şey var mıdır? XMP'yi açtım. Ama atıyorum Chipset sürücülerini falan kaldırıp yeniden kurmam gerekir mi? Yapmam gereken bir şey var mıdır? 50 kere updateledim BIOS'u. :D

Son düzenleme:
Hocam ben denedim. VAC'tayken Realtek'i silip son sürümü kurdum ama çalışmadı. Sonrasında VAC'a geri döndüm gene çalışmadı. Vab'ı tekrar kurup sonra VAC'a yükselttim ve şu an çalışıyor. Bu da akıllara şunu getiriyor, önce Vab'ı kurup sonra mı istenilen sürüme yükseltilmeli.
Ancak bunu denemeyeceğim çünkü 1 saattir 50 kere BIOS'a Update attım, yoruldum artık. :D

@Mantar09 hocam son olarak bir şey daha sorayım, bu BIOS updatelerinden sonra yapmam gereken bir şey var mıdır? XMP'yi açtım. Ama atıyorum chipset sürücülerini falan kaldırıp yeniden kurmam gerekir mi? Yapmam gereken bir şey var mıdır? 50 kere updateledim BIOS'u. :D

Hayır hocam hiç gerek yok sadece bazı anakartlarda yaptıysan BIOS ayarları bozulabiliyor XMP'yi açtıysan gerek yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00