Windows 11'de TPM 2.0 zorunluluğu kaldırıldı!

Adanalı Dürüm

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Gaziantep/Nurdağı
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel(R) Core(TM) i5-7200U CPU @ 2.50GHz 2.71 GH Nvidia GeForce GT 920MX 2 GB, 12 GB RAM
Meslek
Öğrenci
Microsoft, Windows 11 için uyguladığı TPM 2.0 gereksinimini, eski donanımlar üzerinde yaşanan uyumsuzluk ve geri dönüşler nedeniyle kaldırma kararı aldı. Bu değişiklik Windows 10'un desteği sona ererken daha fazla kullanıcının Windows 11'e geçiş yapabilmesini sağlayacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Microsoft, Windows 11 için uyguladığı TPM 2.0 gereksinimini, eski donanımlar üzerinde yaşanan uyumsuzluk ve geri dönüşler nedeniyle kaldırma kararı aldı. Bu değişiklik Windows 10'un desteği sona ererken daha fazla kullanıcının Windows 11'e geçiş yapabilmesini sağlayacak.
Kaynak?

Bir haberde ise Microsoft'un TPM'den vazgeçmeyeceği yazıyordu bu son gelişme mi?

Kaldırdı ama bu demek değil ki destek veriyor yani yüklediğinizde anormal durumlar yaşarsanız PC de yavaşlama veya mavi ekran vs destek vs verilmeyecek.

Herhangi bir problemde Windows desteklenmeyen cihazlara yüklendiğinde garanti kapsamı dışında kalabileceğini de belirtmişler.

Kaldırdı ama bu demek değil ki destek veriyor yani yüklediğinizde anormal durumlar yaşarsanız PC de yavaşlama veya mavi ekran vs destek vs verilmeyecek.
Ben öyle çok sorun çıkacağını sanmam, 7200U sistem rahat çalıştırıyorsu bypass'lı şekilde.

Büyük ihtimal insanlara zorla yeni bilgisayar aldırmak için eklediler, işe yaramayınca geri adım attılar. Bir iki oyundaki anti-cheat hariç nerdeyse hiç kullanılmıyor o özelik zaten.

Büyük ihtimal insanlara zorla yeni bilgisayar aldırmak için eklediler, işe yaramayınca geri adım attılar. Bir iki oyundaki anti-cheat hariç nerdeyse hiç kullanılmıyor o özelik zaten.
Valorant için durum ne olacak şimdi TPM zorunluluğu onun için de kalktı mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı