Windows 11'de Valorant TPM 2.0 hatası

Yohyeaa

Picopat
Daha fazla  
Merhaba Windows 11 Pro resmi olarak çıktığı gibi direkt yükledim.
Aylar öncesinden Windows 11 için ASUS Z490-E Gaming anakartıma BIOS 2301 güncellemesi geldi ve direk güncellemeyi yapmıştım. BIOS'tan sadece al overclock aracını aktif edip RAM'leri XMP II'ye alıyorum bunun dışında bazı şeyler hariç pek BIOS'tan anlamam, bu yüzden buraya destek için yazmak istedim.
Şimdi aylar öncesinden gelen BIOS güncellemesinde artık varsayılan olarak TPM ayarlarını ASUS açık hale getirmiş kendimde kontrol ettim hepsi açık ama Valorant'a girdiğim zaman VAN9001 hatası veriyor hata kodunu yine bu forumdan daha önce yaşan bir arkadaştan aldım sorun olmazsa paylaşıyorum onu da. Şimdi TPM açık olduğu halde TPM'nin açılması gerektiği hatasını veriyor ama dediğim gibi TPM zaten açık bu sorun için hata ekranında yazan Secure Boot yerine girince orada OS type diye bir yer buldum burada varsayılan olarak other OS seçili bunu Windows UEFI mode yapınca hata çözülüyor ve Valorant'a girebiliyorum. Ama Windows 10'da iken de burası other OS idi ve oyuna sorunsuz giriyordum sizce Windows 11 yüklediğim için bu ayarı Windows UEFI mode yapmam iyi mi yoksa zararlı veya zarar verebilecek bir şey midir bu ayar other OS iken diğer oyunlara sorunsuzca girip kullanabiliyorum programları da sorunsuzca kullanıyorum ve Windows 11'i de sorunsuz kullanabiliyorum ama sadece Valorant'a girişi yapamıyorum sizce ne yapayım BIOS'u sıfırlayıp Save edip yeniden başlatınca bu ayar tekrar other OS oluyor ama TPM ayarları BIOS güncellemesinden dolayı tekrar eskisi gibi aktif hale geliyor sıfırlayıp yeniden başlatma sürecinde.

Ekran görüntülerini bu forumdan buldugum görüntüleri ekleyerek koydum zaten Valorant hatasıda aynı BIOS'taki other OS kısmıda.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (23).png
    Ekran Görüntüsü (23).png
    1,7 MB · Görüntüleme: 230
  • WhatsApp Image 2018-07-20 at 01.39.10.jpeg
    WhatsApp Image 2018-07-20 at 01.39.10.jpeg
    66,8 KB · Görüntüleme: 275
Son düzenleyen: Moderatör:
Araştır olmadı bu linkteki videoyu izle
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir zararı olduğunu düşünmüyorum, 2-3 aylık Beta sürecinde ben de Valorant oynamak için açmıştım bir şey olmamıştı.

Araştır olmadı bu linkteki videoyu izle
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet bu videoyu görmüştüm ama zaten adamın yaptığı ayarlar en son BIOS sürümde zorunlu ve varsayılan olarak aktif hale getirilmiş o yüzden yapacağım herhangi bir ayar yok bir tek açıklamada yazdığım gibi hata mesajı için Secure Boot'u kontol ederken OS type kısmını gördüm ve other OS'dan Windows UEFI mode olarak yapmayı denedim ve sorun çözüldü fakat bu ayarı değiştirmem iyi bir şey mi bunu bilmiyorum.
Daha fazla ayarları karıştırmasın bence zira forumdan biri bu tür videolardaki metodları yaparken sistemini bozduğunu söylemişti.
evet bu yüzden biosu kurcalamayı sevmiyorum :D ama sadece Other OS u Windows UEFI mode yaparsam sorun düzeliyor bu ayarın ne olduğunu bilmek istiyorum :D
Bir zararı olduğunu düşünmüyorum, 2-3 aylık Beta sürecinde ben de Valorant oynamak için açmıştım bir şey olmamıştı.
Asus ile de iletişime geçtim ama müşteri hizmetlerindeki temsilci anlamadığından bana e posta yollamamı söyledi e postada Allah bilir ne zaman yanıtlanır

Tamam işte onu Windows UEFI Mode yapınca Secure Boot açılmış oluyor.
Evet bu videoyu görmüştüm ama zaten adamın yaptığı ayarlar en son BIOS sürümde zorunlu ve varsayılan olarak aktif hale getirilmiş o yüzden yapacağım herhangi bir ayar yok bir tek açıklamada yazdığım gibi hata mesajı için Secure Boot'u kontol ederken OS type kısmını gördüm ve other OS'dan Windows UEFI mode olarak yapmayı denedim ve sorun çözüldü fakat bu ayarı değiştirmem iyi bir şey mi bunu bilmiyorum.

evet bu yüzden biosu kurcalamayı sevmiyorum :D ama sadece Other OS u Windows UEFI mode yaparsam sorun düzeliyor bu ayarın ne olduğunu bilmek istiyorum :D

Asus ile de iletişime geçtim ama müşteri hizmetlerindeki temsilci anlamadığından bana e posta yollamamı söyledi e postada Allah bilir ne zaman yanıtlanır

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı