Windows 11'den 10'a geçilmeli mi?

zkamil

Femtopat
Daha fazla  
Şimdi ben oyunlarda (LoL ve Valorant) son zamanlar FPS düşmeleri droplar takılmalar yaşamaya başladım. Windows 11 kaynaklı olabilir gibi geldi, Windows 10'a geçmeli miyim? Gaming laptopum var MSI Thin 15 B12ve.
i5 12450H 12.nesil
RTX 4050 laptop GPU.
16 GB RAM.
512 GB SSD.
Alalı daha 2 ay oldu.
Ek olarak Windows 10 kurunca MSI Center gider mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi ben oyunlarda (LoL ve Valorant) son zamanlar FPS düşmeleri droplar takılmalar yaşamaya başladım. Windows 11 kaynaklı olabilir gibi geldi, Windows 10'a geçmeli miyim? Gaming laptopum var MSI Thin 15 B12ve.
i5 12450H 12.nesil
RTX 4050 laptop GPU.
16 GB RAM.
512 GB SSD.
Alalı daha 2 ay oldu.
laptoplarda win10 çok sıkıntılı hocam gerek yok bozuyor laptopları tavsiyem hiç yapmayın

Yakın zamanda Windows 10 desteğide kesilecek zaten, Windows 11'den 10'a geçmek gereksiz olur. Windows 10'da olsan 11'e sonra geçerdin o şekil mantıklı olurdu ama şimdi 11'den 10'a geçmek mantıksız oluyor.

Ayrıyeten, sistemin ortalama sayılır takılmalar başka bir nedendendir. Isı değerlerin ne durumda? Hani burada 11'den 10'a geçmeni gerektirecek donanımsal sıkıntın da yok.

laptoplarda win10 çok sıkıntılı hocam gerek yok bozuyor laptopları tavsiyem hiç yapmayın
Bu bilginin kaynağını sormak istiyorum.

i5 12450H 12.nesil
RTX 4050 laptop GPU.
16 GB RAM.
512 GB SSD.
Alalı daha 2 ay oldu.
MSI Center mevzusunu bilmiyorum ama çoğu oyunda bir tık daha fazla, bazı oyunlardaysa 20-40 FPS civarı fazla fps alırsın, oyundan oyuna değişir. Mesela Baldurs Gate 3, Cyberpunk 2077 gibi oyunlarda FPS bayağı bir artabilir. Ama belirli oyunlar haricinde Windows 10 ve 11'de hemen hemen aynı performansı alırsın. Sisteminde gayet yeni ve yeterli olduğu için Windows 11 bilgisayarını olumsuz etkilemez. Ayrıca bahsettiğin sorunların işletim sistemi kaynaklı olduğunu düşünmüyorum ama test etmek için Windows 10 temiz kurulum yaparak tekrardan bu sorunların yaşanıp yaşanmadığını kontrol edebilirsin.

Yakın zamanda Windows 10 desteğide kesilecek zaten, Windows 11'den 10'a geçmek gereksiz olur. Windows 10'da olsan 11'e sonra geçerdin o şekil mantıklı olurdu ama şimdi 11'den 10'a geçmek mantıksız oluyor.

Ayrıyeten, sistemin ortalama sayılır takılmalar başka bir nedendendir. Isı değerlerin ne durumda? Hani burada 11'den 10'a geçmeni gerektirecek donanımsal sıkıntın da yok.

Bu bilginin kaynağını sormak istiyorum.

Win 10 Desteği kesilene kadar kullanılabilir aslında. Daha bir yıl var.

MSI Center mevzusunu bilmiyorum ama çoğu oyunda bir tık daha fazla, bazı oyunlardaysa 20-40 FPS civarı fazla FPS alırsın, oyundan oyuna değişir. Mesela Baldur's Gate 3, Cyberpunk 2077 gibi oyunlarda FPS bayağı bir artabilir. Ama belirli oyunlar haricinde Windows 10 ve 11'de hemen hemen aynı performansı alırsın. Sisteminde gayet yeni ve yeterli olduğu için Windows 11 bilgisayarını olumsuz etkilemez. Ayrıca bahsettiğin sorunların işletim sistemi kaynaklı olduğunu düşünmüyorum ama test etmek için Windows 10 temiz kurulum yaparak tekrardan bu sorunların yaşanıp yaşanmadığını kontrol edebilirsin.

Desteğ.

Windows 10 desteği kesilene kadar kullanılabilir aslında. Daha bir yıl var.

Desteğ.

Windows 10 desteği kesilene kadar kullanılabilir aslında. Daha bir yıl var.

11'den 10'a geçmesini gerektirecek bir sebep yok. RAM desen minimum-maksimum arası seviye de. İşlemci ekran kartı desen ortalama sayılacak seviyedeler. Oynadığı iki oyunda böyle bir sorun yaşadığını belirtmiş ki sistem gerektirmeyen oyunlar bunlar. İşletim sistemiyle veya donanım ile bir alakası yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
11'den 10'a geçmesini gerektirecek bir sebep yok. RAM desen minimum-maksimum arası seviye de. İşlemci ekran kartı desen ortalama sayılacak seviyedeler. Oynadığı iki oyunda böyle bir sorun yaşadığını belirtmiş ki sistem gerektirmeyen oyunlar bunlar. işletim sistemiyle veya donanım ile bir alakası yok.
Ben de işletim sistemi kaynaklı değildir diyorum ama biraz klasiktir formatla çözülebiliyor bazen sebebi bilinmeyen garip sorunlar. Ha formatı Win 11'le atar Win 10'la atar çok farketmez. Ama 2 aylık bir laptopta sıcaklık sorunu olacağını sanmıyorum bu tarz sistem istemeyen oyunlarda.

MSI Center mevzusunu bilmiyorum ama çoğu oyunda bir tık daha fazla, bazı oyunlardaysa 20-40 FPS civarı fazla fps alırsın, oyundan oyuna değişir. Mesela Baldurs Gate 3, Cyberpunk 2077 gibi oyunlarda FPS bayağı bir artabilir. Ama belirli oyunlar haricinde Windows 10 ve 11'de hemen hemen aynı performansı alırsın. Sisteminde gayet yeni ve yeterli olduğu için Windows 11 bilgisayarını olumsuz etkilemez. Ayrıca bahsettiğin sorunların işletim sistemi kaynaklı olduğunu düşünmüyorum ama test etmek için Windows 10 temiz kurulum yaparak tekrardan bu sorunların yaşanıp yaşanmadığını kontrol edebilirsin.

Win 10 Desteği kesilene kadar kullanılabilir aslında. Daha bir yıl var.
Windows 10 desteği kesse bile mikrosoft kullanmaya devam edebilirsin diye yazmış,telâş yok!

11'den 10'a geçmesini gerektirecek bir sebep yok. RAM desen minimum-maksimum arası seviye de. İşlemci ekran kartı desen ortalama sayılacak seviyedeler. Oynadığı iki oyunda böyle bir sorun yaşadığını belirtmiş ki sistem gerektirmeyen oyunlar bunlar. İşletim sistemiyle veya donanım ile bir alakası yok.

1 sene daha var gibi. Huzurlar içinde Windows 10 kullansın bence.

Kullanılabilir tabii de ne gerek var?

Ben bazen Windows günellemeleri yapmadım diye mavi ekran almıştım. Bayağı yapmamıştım. Bazen etkisi olabilir. Ne olur yine dar dağacında olsak ta son sözümüz Windows 10.:D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı