Windows 11'den 10'a geçince performansın aşırı düşmesi

İşletim sistemi
Windows 10
1734818661173.png

1734818677004.png

1734818696248.png

H

Sakın hocam, Windows Update'in ayarlarından yapın.

Hemen driver Boost iptal ediyorum hocam.

Sakın hocam, Windows Update'in ayarlarından yapın.

Hocam nasıl yapacağım yardım eder misiniz adım adım anlatın lütfen çok geç olmadan hemen oradan iptal ettim güncelelemeyi adım adım anlatın lütfen.

Eki Görüntüle 2379373

Eki Görüntüle 2379374

Eki Görüntüle 2379375

H

Hemen driver Boost iptal ediyorum hocam.

Hocam nasıl yapacağım yardım eder misiniz adım adım anlatın lütfen çok geç olmadan hemen oradan iptal ettim güncelelemeyi adım adım anlatın lütfen.
Windows update açın güncellemeleri denetleyin. Zaten uygun tüm sürücüleri bulacaktır. Hepsini güncelleyin, yeniden başlatın. Tekrar güncellemeleri kontrol edin. Güncelsiniz yazılı tiki gördüğünüzde hazırsınız demektir

Windows Update açın güncellemeleri denetleyin. Zaten uygun tüm sürücüleri bulacaktır. Hepsini güncelleyin, yeniden başlatın. Tekrar güncellemeleri kontrol edin. Güncelsiniz yazılı tiki gördüğünüzde hazırsınız demektir.

Yaptım hocam reset atınc BIOS atıyor ve şu çıkıyor.

CPU over tempature error yazıyor her reset atığımda BIOS atıyor.

Windows Update açın güncellemeleri denetleyin. Zaten uygun tüm sürücüleri bulacaktır. Hepsini güncelleyin, yeniden başlatın. Tekrar güncellemeleri kontrol edin. Güncelsiniz yazılı tiki gördüğünüzde hazırsınız demektir.

Dosya Ekleri

• 1734819456102.png
    1734819456102.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 26
Yaptım hocam reset atınc BIOS atıyor ve şu çıkıyor.
İşlemci sıcak veya max limitin üzerinde hatası.

Sıcaklık değeri ne işlemcinin? Eğer normal değerlerde ise ve bu uyarıyı alıyorsanız, BIOS'tan bu sıcaklık değerini yükseltmeniz gerekiyor. (İşlemci üreticisinin sitesinde işlemcinin dayanabileceği maksimum sıcaklık yazar.)

İşlemci sıcak veya max limitin üzerinde hatası.

Sıcaklık değeri ne işlemcinin? Eğer normal değerlerde ise ve bu uyarıyı alıyorsanız, BIOS'tan bu sıcaklık değerini yükseltmeniz gerekiyor. (İşlemci üreticisinin sitesinde işlemcinin dayanabileceği maksimum sıcaklık yazar.)
1734820176034.png

işlemci sıcak veya Max limitin üzerinde hatası.

Sıcaklık değeri ne işlemcinin? Eğer normal değerlerde ise ve bu uyarıyı alıyorsanız, BIOS'tan bu sıcaklık değerini yükseltmeniz gerekiyor. (işlemci üreticisinin sitesinde işlemcinin dayanabileceği maksimum sıcaklık yazar.)

Ne yapmam lazım hocam BIOS'tan nasıl artırıcağım.

işlemci sıcak veya Max limitin üzerinde hatası.

Sıcaklık değeri ne işlemcinin? Eğer normal değerlerde ise ve bu uyarıyı alıyorsanız, BIOS'tan bu sıcaklık değerini yükseltmeniz gerekiyor. (işlemci üreticisinin sitesinde işlemcinin dayanabileceği maksimum sıcaklık yazar.)

Benim kasada 2 fan var biri işemcinin orada diğeri üst de üstdeki dönmüyor hocam.
1734820771276.png

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2379394

Ne yapmam lazım hocam BIOS'tan nasıl artırıcağım.

Benim kasada 2 fan var biri işemcinin orada diğeri üst de üstdeki dönmüyor hocam.
Eki Görüntüle 2379395
Hocam senin sıkıntı biosluk değilmiş. Senin fanlarda sorun var ya dönmüyor arızalı ya da termal macun kurumuş veyahut fan bloğu vidaları tam oturmamış olabilir. Yakın zamanda temizlik yapmadıysan bir temizlikle tüm sorunlar düzelecek gibi senin için. Tabi fanlar sağlamsa...

Hocam senin sıkıntı BIOS'luk değilmiş. Senin fanlarda sorun var ya dönmüyor arızalı ya da termal macun kurumuş veyahut fan bloğu vidaları tam oturmamış olabilir. Yakın zamanda temizlik yapmadıysan bir temizlikle tüm sorunlar düzelecek gibi senin için. Tabii fanlar sağlamsa...

Kasa şoklanması nedeniyle vermişitm temizletip Windows 10 kurdurdum hocam.

Hocam senin sıkıntı BIOS'luk değilmiş. Senin fanlarda sorun var ya dönmüyor arızalı ya da termal macun kurumuş veyahut fan bloğu vidaları tam oturmamış olabilir. Yakın zamanda temizlik yapmadıysan bir temizlikle tüm sorunlar düzelecek gibi senin için. Tabii fanlar sağlamsa...

Sonra da olanlar oldu hocam.

Minimum sıcaklık 94 diyor bu bilgisayarın açılması mucize zaten 100 derecede kendini kapatır. Bu yüzden sürekli o hata ile karşılaşıyorsun. En acilinden kasanın içini kontrol et veya en kısa sürede bir bilgisayarcıya göster

Verdiğin bilgisayarcı daha da bozmuş işlemci fanını tam oturtamamış da olabilir yüksek ihtimal

Minimum sıcaklık 94 diyor bu bilgisayarın açılması mucize zaten 100 derecede kendini kapatır. Bu yüzden sürekli o hata ile karşılaşıyorsun. En acilinden kasanın içini kontrol et veya en kısa sürede bir bilgisayarcıya göster.

Net pazartesi hocam anca artık fanlarımı yapacaklar yoksa artık orasını bilmem bunun olma sebebi sizce kasa şoklanması nedeniyle verdiğim sonra da temizlieyip Windows 10 kurdurudğum PC tamiricisi olabilir mi?

Eğer temizlikten önce böyle bi hata yoksa ve işlemci sıcaklıkları 90 üzeri değilse evet net. Veriler onu gösteriyor. Temizlik öncesi halini bilmeden de kesin konuşamam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı