Windows 11'den Linux'a nasıl geçilir?

AlperInferno

Megapat
Makaleler
11
Daha fazla  
Merhabalar. Yakın zamanda Windows 11'e geçtim ve geçtiğim vakitten beri 8 günde sorunlarıyla beni birçok kez sinir etmeyi başardı. Babam da Linux'a geçsene diye bir tavsiyede bulundu ve zaten bir süredir düşündüğüm gibi Linux'a geçmeye karar verdim. Fakat birkaç sorum olacak.

1 - Herhangi bir veri kaybetmeden Linux'a tamamen geçiş mümkün mü?
2 - Dual Boot mu önerirsiniz yoksa Windows'u tamamen silip Linux'a geçmeyi mi?
3 - Donanım/depolama açısından herhangi bir eksiğim yok, fazlam var. Bana önerileriniz nelerdir? Kurulumu Arch gibi zor olmazsa ve olabildiğince stabil ve gelişmiş olursa sevinirim.
4 - Eğer veri kaybı olmadan geçiş yapmayı sağlarsam halihazırda kurulu olan uygulamalarım olduğu gibi çalışmaya devam eder mi?
5 - Linux'ta Microsoft Office kullanılabiliyor mu?

Veri kaybetmeden Linux'a geçmek mümkün değil, Dual boot kısmı senin kararına kalmış bir şey, şahsen Fedora veya Elementary OS öneririm, Microsoft Office yok diye biliyorum.

1. Mümkün diye biliyorum.
2. İlk defa kullancaksan Dual Boot kullan.
3. Zorin OS. Windows benzeri bir arayüze sahip.
4. Hayır. Windows’taki uygulamalar Linux’ta birebir çalışmaz. (Denedim.)
5. WINE eski Office sürümlerini çalışır. Bir de Linux’ta tarayıcı üzerinden kullanılabilir.

Son düzenleme:
1- kişisel veriler (fotoğraf, video vs saklanabilir ama tüm verileri korumak mümkün mü bilmiyorum. Uygulamalar sorun çıkartacaktır tahminimce.)
2- sana kalmış. Başlangıç için olabilir.
3- Kubuntu olabilir ben onunla başlamıştım. 1-2 hafta sonra da Mint geçtim hala Mint kullanıyorum.
4- hayır çalışmayacaktır Windows'taki uygulamalar .exe uzantılı oluyor genelde. Linux'ta ekstra bir şey yapmazsanız desteklemez diye biliyorum.
5- web üzerinden kullanabilirsin veya alternatifi olan LibreOffice kullanabilirsin. LibreOffice tamamen ücretsizdir.

1- Ventoy programıyla USB belleği yapılandır.
2- USB de açılan boş alana Linux Mint. ISO dosyasını kopyala.
3- ve bilgisayarı USB ile başlat kurulumu yap.

Verilerini başka diske yedeklemeyi unutma.
Linux Mint'te yabancılık çekmeyeceksin. Hatta Windows'tan bile kolay kullanırsın.

Babana da selamlarını ilet kral adammış. :D

@xxxZAURxxx @811150 @Lejant @7beni1kedy ping için özür dilerim, şuan VirtualBox'ta Linux Mint deniyorum fakat aklıma bir soru takıldı. 2 diskim var. Kurulumda 'Erase disk and install Linux Mint' dersem 2 diskin 2'sini de mi siler? 1. diski sıfırlayabilirim fakat 2. diskte önemli dosyalar var ve bu dosyalar USB'ye veya herhangi bir bulut depolamaya sığmayacak kadar büyük. Sadece 1. diski sıfırlayıp 2. diski sıfırlamamak için ne yapmam gerekir?

Sadece seçilen diski siler. 2. diski silinmez, sadece 1. disk silinir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı