Windows 11'den Pardus 21'e geçtim

Pardus'un ETAP sürümünde LibreOffice'ye iki kez basınca 100 sekme birden açılıyordu. Ardından soldaki panel simsiyah olup bilgisayar kapanıyordu garip bişey yani anlamadım.
 
Linux dağıtımları ve Pardus ile pek aram ve bilgim yok, bilgisayarda Windows dışında 1 işletim sistemi kullanmamış biriyim ben ama okulumuzda akıllı tahta da Pardus kurulu gördüğüm kadarı ile fena 1 işletim sistemine benzemiyor.
 
Pardus'u denemeye şansım olmuştu bazı uyumsuzluklar olmuştu ama çözüm merkezleri gerçekten iyi açıkçası desteklemek gerekiyor bu tür distroları.
 
Pardus'u denemeye şansım olmuştu bazı uyumsuzluklar olmuştu ama çözüm merkezleri gerçekten iyi açıkçası desteklemek gerekiyor bu tür distroları.

Pardus kurumsal ortamlarda kullanılmak için yeterli bir dağıtım. Engerek, Ahtop, Ahenk gibi kurumsal amaçlı geliştirmeleri var. Ama bunlar dışındaki son kullanıcı için, Debian'dan daha fazlasını vaad eden bir dağıtım değil. Yani Debian kullanıyorsan, Pardus'a geçmek için yeterli bir sebep bulamazsın. Bununla birlikte çöp olarak nitelendirmek de doğru bir yaklaşım değil. Harici projerlerle birlikte kamusal kullanım için oldukça yeterli bir ortam.

Yine bununla birlikte, son kullanıcı için yeterli destek sunan bir ortamı yok, yani çözüm merkezleri zayıf değil çok zayıf. Belki kurumsalda böyle değildir. Mesela RTL8822CE kablosuz ağ cihazını tanıtamayan birisine firmware-realtek paketi kurmaktan, Ubuntu deposundan rtl8821ce-dkms paketi kurdurmaya kadar bir çok hatalı yönelendirme önerilebiliyor. Halbuki firmware-realtek paketi Pardus'la geliyor ve sürücüden ziyade, sürücünün düzgün çalışmasını sağlayan firmware dosyalarını içeriyor. Aslında tek yapmaları gereken, rtw88 github deposundan sürücü kurdurmak ya da bu sürücüyü içerek daha güncel bir çekirdek sürümünü kurdurmak. Bunun gibi bir çok hatalı yönlendirmeler içeriyor destek alanları.
 
Son düzenleme:
RAM, CPU ve disk performansi olabilir. Bunun yaninda ozgurlukte sunuyor hafiften.

Ben her iki işletim sistemini de kullanıyorum ama Windows da bulamayıp Linux da fazlaca bulunan hiçbir şey görmedim, bir driver bulmak buluduğunuda onu da bulabirsen tabii ki kodlarla uğraşıp yüklemeye çalışmak için bir de yanımızda el kitabıda lazım oluyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı