Windows 11'den Windows 10'a geçince internet hız düşüşü

birkan1903

Femtopat
Daha fazla  
Windows 11'den Win10a geçtim Windows 11'de 950mb/s download 95mb/s upload alırken Windows 10'da 95 download 90,95 upload almaya başladım. Sorunu çözmeye çalışırken download sabit 8,10 mb/s upload 9 mb/s düştü. Windows 10 geçeli 3 gün oldu sorunu, çözümü bulamıyorum.
Ethernet portu veya kablosu zarar görmedi.
Ethernet driver güncel.
VPN, antivirüs kapalı.
Güç planı seçeneği yüksek performans.
Fikri veya önerisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an Ethernet hızınız 1 Gbps gözüküyor. Speedtest sitesinden tekrar hız testi yapın bakalım.
1732986395648.png

Önceden ben bu kısımları kontrol ettiğimde zaten 1 gb görüyordum hocam, 1 gb alamayınca 100e düşürdüm ayarlardan bari 100 alayım 10 yerine diye değişen bir şey yok ne yazık ki.

Windows 10'a dönmenizin ekstrem bir sebebi yoksa 11'e dönün bence.

Performans kaybı yapıyor FPS oyunlarında düşük FPS alıyorum, ara yüzü de kötü. 7 aydır kullanıyordum da Windows 10 gibisi yok böyle giderse çözemezsem mecbur geçeceğim gibi zaten.

Diğer cihazlarda bir sorun yok değil mi? Diğer cihazlarda hız testi yapıp kontrol et bakalım.

Diğer cihazlarda bir sorun yok değil mi? Diğer cihazlarda hız testi yapıp kontrol et bakalım.
Baktım hocam onlarda sorun yok, daha bugün başkasında da aynı sorun olmuş facebook grubunda gördüm ulaştım o kişiye ethernet ışığı turuncu yanıyordu sabit anydesk ile bağlandı birisi aygıt ayarlarını değiştirdi düzeldi dedi, o kişiye ulaştım anydesk ile bakacak müsait olunca. Sizde de çözüm önerisi kalmadı sanırım

Baktım hocam onlarda sorun yok, daha bugün başkasında da aynı sorun olmuş Facebook grubunda gördüm ulaştım o kişiye Ethernet ışığı turuncu yanıyordu sabit AnyDesk ile bağlandı birisi aygıt ayarlarını değiştirdi düzeldi dedi, o kişiye ulaştım AnyDesk ile bakacak müsait olunca. Sizde de çözüm önerisi kalmadı sanırım.

Windows ayarlarından ağ ayarlarını sıfırlamayı deneyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı