Windows 11'den Windows 10'a geri dönüş hikayesi

Bundan 3 hafta önce Windows 11'e geçmiştim. Hatalar pek gözükmüyordu. Sonra geliştirdiğim yazılımların bellek kullanımını, diğer ayrıntılarını yanlış gösterdiğini fark ettim.

Tabii bu dediğim şey Görev Yöneticisi üzerinde geçerli. Ardından Microsoft Edge tarayıcısı üzerinde YouTube ve Technopat Sosyal aynı anda açık olduğu sırada YouTube üzerinde oynayan videoyu ileriye alınca tarayıcı takılıyor ve kapatıp açmadan düzelmiyor.

Dosya gezgini o kadar yavaş ki kanser etti beni.

Sağ tık menüsü aşırı yavaş ve hantal. Bazen durduk yere masaüstü buga giriyor. Dosya seçmeme izin vermiyor.

Sonra saçma sapan bir Görev Yöneticisi çökme hatası var. Görev Yöneticisi kendi kendine kapanıp geri açılıyor.

Bugün sabah kafam attı ve Windows 10 22H2'ye geçtim. Size tek kelimeyle şöyle anlatabilirim;
Dünya varmış. Yağ gibi akıyor, çok akıcı çalışıyor, problemsiz.

Edge sorunsuz çalışıyor, Görev Yöneticisi sorunsuz çalışıyor, mis gibi.

Eki Görüntüle 1698564

Hakkını ödeyemeyiz Windows 10 Görev Yöneticisi.

Uzun lafın kısası eşekten inip ata bindim.

Windows 11 pişmanlıktır benim için.
Güncellemeyi düşünüyordum. Ancak gerek yokmuş gibi. Zaten başlat kısmının ortada gözükmesine hiç alışamadım. Windows 10 çok daha gözüme hoş geliyor gibi. Güncellemedim o yüzden.
 
Güncellemeyi düşünüyordum. Ancak gerek yokmuş gibi. Zaten başlat kısmının ortada gözükmesine hiç alışamadım. Windows 10 çok daha gözüme hoş geliyor gibi. Güncellemedim o yüzden.

Windowds 11'de görev çubuğunu sola hizalayabilirsin. Gayet güzel görünüyor.
 
Bende de tam tersi işte. 10 da problem yok tersi derken yanlış olmasın 10 sorunsuz.

Ancak 11 de yağ gibi akıyorum çok daha hızlı her şey hantallık yok 10'a geçince sanki Ferrari'den Passat'a geçmiş gibi oluyorum. O yüzden herkesin direk denemesi en iyisi sormak ile olmuyor.

Bende de öyle. Windows 10 öyle bir kastı ki bir ara kasa ısınmaktan alev gibiydi. 11'de yağ gibi.
 
Az önce 1 el dereceli LoL oynadım Windows 10 ile. Windows 11'de drop giriyordu, durduk yere FPS düşüyordu. Şu an Windows 10 ile yağ gibi akıyor, FPS düşmüyor.

Ek olarak Riot Games, kendi sitesinde Windows 11 için LoL optimize edilmemiştir diyor.

Şu an Windows 10'dan Windows 11'e geçtim ve bende Valorant'ta aynı sorunu yaşıyorum. 320+610 arası FPS alıyorum. Minimum 280-320'ye düşüyor oda çok şey olunca. Ama böyle saçma bir FPS düşmesi gibi delay gibi sorunla karşılaşıyorum ya da adam karşımda kayarak çıkıyor falan? Ping 11 - FPS 400 what the kayarak çıkma? Oldum yani. Keşke güncellemeseydim. Bir de 240-260'a FPS'im düşmezdi şimdi bir anda 360-520 arasından 240-220'ye FPS'im düşüyor. Lanet olsun gerçekten pişmanlık.
 
Şunu ekstra eklemek lazım bilgisayarım üst düzey bir bilgisayar ve M.2 SSD kullanıyorum size tek kelimeyle şunu söylerim diski kitliyor ya bilgisayar takılıyor ya da çöküyor Windows 11 diskin içinden geçiyor bilgisayar 10 saniyede açılıyor.
 
Şunu ekstra eklemek lazım bilgisayarım üst düzey bir bilgisayar ve M.2 SSD kullanıyorum size tek kelimeyle şunu söylerim diski kitliyor ya bilgisayar takılıyor ya da çöküyor Windows 11 diskin içinden geçiyor bilgisayar 10 saniyede açılıyor.

Hocama +123298138 diyorum. Windows 10'da bilgisayar hemen açılıyor aynı şekilde uygulamalarım da. Ama Windows 11'deyken PC açılması uzun sürüyordu onu da geçtim açılıştaki uygulamaların açılması 30-35 saniye sürüyordu ve bende de aynı şekilde 5000 yazma 5000 okumalı bir SSD var ve Ryzen 7 5800X - 3070 var. Windows 11 bana göre tamamen pişmanlıktır. Oyunlardaki ara ara delay mı demeliyim takılmamı demeliyim drop mu demeliyim bilmiyorum 3+1 arada Nescafe'den beter beşi bir yerde son kullanım tarihi geçmiş bilgisayar gibi davranıyordu bilgisayarım ve 0'dan USB formatlayıp diskleri A'dan Z'ye temizleyip Windows 10 reisime geçtim. Tavsiyede ederim.
 
İlk çıktığı günden beri kullanıyordum (format atmaya üşendiğim için) ilk zamana göre bayağı toparladı (hata ve buglarını) ama 3 gün önce Windows 10'a format atınca anladım ne kadar hantal ve ağır olduğunu.
(Mavi ekran bile aldım 11'e geçince 😂😂)
 
11'e hayatta geçmem. Windows 10'un 2025'de desteği kesildiğinde Kaspersky kurarım devam ederim.
Kaspersky kurulsa bile desteği kesilmiş bir işletim sistemini kullanmak biraz tehlikeli ancak yapacak bir şey yok, Windows 11 o zamana kadar adam edilmezse ben de aynı şekilde yapacağım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı