Windows 11'den Windows 10'a USB ile geçiş yapma

345957

Hectopat
RAM
16GB 3200 MHZ
SSD veya HDD modeli
Samsung evo 960 plus
Ekran kartı
3070 Tİ OC
İşlemci
İ5-12400F
Merhaba, yeni bir bilgisayar satın almıştım, Windows 11 yüklemişler. Her neyse, Windows 11 hâlâ bazı uygulamalarda stabil olmadığı için Windows 10'a USB ile (Rufus) dönüş yapmak istiyorum. Nasıl yapacağımı anlatabilir misiniz? Halihazırda bir Windows 10 USB'm var ve şu an ekranda Rufus açık. Not: SSD 970 EVO PLUS*

Son düzenleme:
Eğer Windows 10 kurulu USB belleğiniz varsa bilgisayara takın, açılırken BIOS menüsüne girip Boot menüsünden USB belleği en üste alıp yeniden başlatın. İstenilenleri yerine getirin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Merhaba, yeni bir bilgisayar satın almıştım, Windows 11 yüklemişler. Her neyse, Windows 11 hâlâ bazı uygulamalarda stabil olmadığı için Windows 10'a USB ile (Rufus) dönüş yapmak istiyorum. Nasıl yapacağımı anlatabilir misiniz? Halihazırda bir Windows 10 USB'm var ve şu an ekranda Rufus açık.

Rufus ile yazdırabilirsiniz ISO dosyasını. Windows 10 ISO dosyası zaten yazdırılmış ise BIOS'a girip, boot menüye girip USB belleği 1. sıraya alıp save and exit yaparsanız kurulumun başlaması gerekiyor.

Rufus ile yazdırabilirsiniz ISO dosyasını. Windows 10 ISO dosyası zaten yazdırılmış ise BIOS'a girip, boot menüye girip USB belleği 1. sıraya alıp save and exit yaparsanız kurulumun başlaması gerekiyor.
USB Belleği birinci sıraya alınca bir daha hep öyle kalıyor mu? Bilmediğimden 😅

@Webcam kullanan insan @BeyazAslan @Prime777 bilgisayarı direk yeniden başlatıp f8 spamlayarak boot menüye geldim. Burdan hangisini seçmeliyim?

Dosya Ekleri

• IMG_20221130_192257.jpg
    IMG_20221130_192257.jpg
    376,6 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
USB belleği birinci sıraya alınca bir daha hep öyle kalıyor mu? Bilmediğimden 😅

@Webcam kullanan insan @BeyazAslan @Prime777 bilgisayarı direkt yeniden başlatıp F8 spamlayarak boot menüye geldim. Buradan hangisini seçmeliyim?

UEFI SanDisk olanından bir tanesini seçin bakalım.

USB belleği birinci sıraya almak BIOS'tan girip boot menüye girince oradan olur ve USB bellek çıkana kadar öyle kalır sırası ama direkt boot menüye girerseniz oradan USB belleği seçip başlatırsanız USB belleği seçip başlattınız diye sıralamayla alakası olmaz benim bildiğim, yanlış olabilir.

Son düzenleme:
UEFI SanDisk olanından bir tanesini seçin bakalım.

USB belleği birinci sıraya almak BIOS'tan girip boot menüye girince oradan olur ve USB bellek çıkana kadar öyle kalır sırası ama direkt boot menüye girerseniz oradan USB belleği seçip başlatırsanız USB belleği seçip başlattınız diye sıralamayla alakası olmaz benim bildiğim.
O zaman doğru gidiyorum. Şimdi ilkini deneyeceğim.

USB Belleği birinci sıraya alınca bir daha hep öyle kalıyor mu? Bilmediğimden 😅

@Webcam kullanan insan @BeyazAslan @Prime777 bilgisayarı direk yeniden başlatıp f8 spamlayarak boot menüye geldim. Burdan hangisini seçmeliyim?
Prime777 hocam benden erken davranmış. Formatlandıktan sonra kendini ikinci sıraya atar, USB belleği sökersiniz ardından. Hep öyle kalmaz.

@Prime777 @Webcam kullanan insan Windows 10 yükleme yerine geldim yükledim ardından Windows 11 kurulum çıktı yani o dilimizi falan sorduğu yer orayı tamamladım şimdi siyah ekranda kaldı ekran. Windows 10'u yüklerken kuracağım sürücüyü silip yeniden yapilandirip öyle kurmuştum. Yanlış bir şey mi oldu? USB hâlâ takılı.

@Prime777 @Webcam kullanan insan Windows 10 yükleme yerine geldim yükledim ardından Windows 11 kurulum çıktı yani o dilimizi falan sorduğu yer orayı tamamladım şimdi siyah ekranda kaldı ekran. Windows 10'u yüklerken kuracağım sürücüyü silip yeniden yapilandirip öyle kurmuştum. Yanlış bir şey mi oldu? USB hâlâ takılı.
Ne kadar süredir siyah ekranda bekliyorsunuz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı