Windows 11'e AOD benzeri bir ayar eklenebilir mi?

fleizy00

Kilopat
Merhaba dostlar, sizlere sormak istediğim bir soru var. Biliyorsunuz ki iPhone ve Samsung marka telefonlarda Always on Display adında bir ayar var. Bu ayarı herhangi bir yazılım yardımıyla Windows 11 işletim sistemlerine bir şekilde entegre edebilir miyim? Aslında tek istediğim sistem boştayken kilit ekranımın parlaklığı düşük bir şekilde AOD mantığıyla ekrana gelmesi. Yardımlarınızı bekliyorum.

Ne kadar mantıklı bilmiyorum.
Çünkü parlaklık kısılınca saat ve bildirimlerin göründüğü pixellerinde ışığı kısılacak ve zor görünücek.
Bunu söylememin nedeni AOD, AMOLED veya OLED tarzı organik, her pixelin kendi ışığının olduğu panellerde kullanılıyor.
Bu da parlaklık çok fazla olsa bile saat ve bildirimlerin görünmesine, arka plan görselinin siyah olması nedeniyle ışık yakmıyor bu da hem güç tasarrufu hem ışık kirliliğini önlüyor.
O nedenle mantıklı bulmuyorum OLED monitörünüz varsa yine tavsiye etmem çünkü boşuna ekranı yakmaya değmez.

Merhaba dostlar, sizlere sormak istediğim bir soru var. Biliyorsunuz ki iPhone ve Samsung marka telefonlarda Always on Display adında bir ayar var. Bu ayarı herhangi bir yazılım yardımıyla Windows 11 işletim sistemlerine bir şekilde entegre edebilir miyim? Aslında tek istediğim sistem boştayken kilit ekranımın parlaklığı düşük bir şekilde AOD mantığıyla ekrana gelmesi. Yardımlarınızı bekliyorum.

Hocam ARM mimarisi dışında işlemcilere sahip bilgisayarlar çoğunlukta. Intel veya AMD fark etmez AOD desteklese bile tüketim konusunda aman aman bir fark gözlemlenmez. Verimlilik konusu zaten belirli. Belki ileride Snapdragon CPU'lu Laptop'larda görebiliriz. Fakat şu anki durumda sadece görünüş için yapılabilir.

İsterseniz Görsel Programlama (C# Visual Studio) ile kendiniz için .exe uzantılı Yazılım yapabilirsiniz. Siyah Duvar kağıdı ve time aracı ile yapmanız çok kolay.

İsterseniz görsel programlama (C# Visual Studio) ile kendiniz için .exe uzantılı yazılım yapabilirsiniz. Siyah duvar kâğıdı ve time aracı ile yapmanız çok kolay.

Ekran koruyucu ile benzer bir şey yapılabilir. Ne de olsa onlar da portable executable tabanlı şeyler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı