Windows 11'e geçilir mi?

O mouse inputlag değil. Windows 11 işletim sistemi alakalıda değil, Windows 7 bile destekleyen bir kısayol uygulaması. İşletim sistemi üzerinde ki tüm gecikmeyi gözlemliyor kısa yoldan. Bunu CMD penceresi üzerinden uzun sürede yapmandan kurtarıyor. Daha latencymon nedir bilmiyorsun, sonra da ezber ezber konuşmaya devam ediyorsun. Bak bilmemek problem değil, ama böyle işte tam olarak şu yaptığın sinir bozucu bir tutum. Bilmiyorsan atış yapma bir başkasına karşı. Mouse inputlag uygulaması değil, paylaştığım ekran görüntülerinde bildiğini sandığın o mouse inputlag ile alakalı bir şey yok, yazdığım şeylerde de yok, bu senin bildiğin işte bay bilmiş.

Hayır arkadaş öğrenecek. Ben savunmuyorum ayrıca, böyle bodozlama ezber olumsuz kullanıcılardan hoşlanmıyorum sadece.

Dostum sana bir şey demedim ki zaten gecikme olarak Windows 10'a göre gayet iyi Win11. diğer arkadasin verdigi ornek biraz komiğime gittide o yüzden yazdım senlik bir durum yok yani.
 
Neyi öğrenecek? Ezber diyorsunuz ama gayette birsürü sebep saydı ve yaşadıklarını söyledi. Bodozlama ezber kullanıcı diyorsunuz bu konuda bile birsürü ezber kullanıcı var o zaman ben hiç sıkıntı yaşamadım geç yazan. Sizin görüşünüzde olmadığı zaman mı sıkıntı oluyor ezber kullanıcılar?
Benim yazdıklarımın hepsini oku lütfen. Ben bodozlama "geç" diyen birini savunmadım, ayrıca Microsoft da savunmadım. Benim görüşüm değil :D Ben genel olarak mantıklı olan bir şeyden bahsediyorum. Mesela konu sahibi merak edip sormuş, tabii ki kendisine verilen cevaplara göre haraket etmesi her türlü saçmalıktır. Şu bir gerçek mi ? Olumlu ve olumsuz sonuçları var Windows 11 sisteminin, hatta Windows 10 bile kimileri için problemli durumda. Hem sadece sürücülerin uyumsuzluğu, yok görev çubuğu kitlendi gibi problemleride yok ki, güvenlik problemi her zaman olan bir işletim sistemi. Ben kendisine kendimden örnek verdim. O paylaştığım ekran görüntülerini iyi görsün, ve baksın profilimden yazdığım mesajlara, kime gidip "yaw Windows 11 işletim sistemi en best, geçin geçin geç kalmayın" gibi bir şey demişim acaba. Bu benlik bir durum değil, mantıklı bir insan genele göre bakıp yorum yapamaz, ama arkadaş direkt kendini baz alıyor bir de :p Ben de bu yüzden Windows 11 değerlerimi gösterdim. Yani anlasın kendine, hatta bazı olumsuz şeyler yaşayanlara karşı iyi olanları. Bunu yaptım diye Microsoft savunan biri oldum. Ben Microsoftu ağzıma almadım ki bu şekilde. Sadece anlasın. Çünkü bıktık bütün forumlarda böyle kusanları görmekten. Yani ben genel olarak bakış açısını eleştirmedim, az önce ki yorumda da söyledim, enerjisi rezalet. Ne yapalım yani o zaman böyle forumlarda bize biri "geçme" diğeri "geç" diyenleri mi dinleyelim. Hani geçme diyende haklı, geç diyende. Yine kendimden örnek verdim. TR de hiçbir internet sağlayıcısını savunmam, hepsi kan emici firmadır. Gel gelelim TR de 1Gbps internet kullananlar var mı ? Evet var, şimdi böyle bir altyapısı olan birisine sırf kan emici firmalar diye "geçme" mi diyeyim ? Mantıklı olalım anladınız mı. Yorumunu yapabilir. Yine yardırsın problem değil, ama "geçme" nedir ya :D
 
Dostum sana bir şey demedim ki zaten gecikme olarak Windows 10'a göre gayet iyi Win11. diğer arkadasin verdigi ornek biraz komiğime gittide o yüzden yazdım senlik bir durum yok yani.
Pardon. Ben o arkadaşın tüm yazılarını okumadım. Şimdi biraz bakındım da hakkımda yazmış yine xD Ben mouse inputlag değerini için Windows 11 işletim sistemi Windows 10'dan daha iyi demişim. 5. sayfada yaptığım yorumdan arkadaş yine kendi süper mantığından bunu çıkarmış. Halbu ki yazdığım şey tam olarak bu;

"Arayüzü çok hoşuma gitse bile, bana gereksiz detaylı geliyordu, ama alışmaya başladıktan sonra Windows 10 gibi algılamaya başladım. Bir çok yaptığımız şeyler zaten ezber, Windows 11'de bazı şeyler farklı olduğu için tuhaf gelmişti bana, ama alıştım ve çok rahatladım bu konuda. Performans kısmına gelince CS:GO oyununu bile denedim. Gerçekten daha stabil, mouse hassasiyeti bile daha iyi Windows 10'a göre. Diğer AAA oyunlarda da FPS artışı oldu. Ben bunları yazarken kimseyi pohpohlamıyorum. Başıma gelen şeyi söylüyorum, ve herkesin aynı şeyleri yaşayacağını iddaa etmiyorum, ama bazı arkadaşlar bunu yapmayı sürdürüyor hemde negatif şeklinde."

Bu da analist uzmanı bilmiş arkadaşın anladığı;

"Bu arada arkadaşlar @Querencia arkadaşımızdan edindiğimiz veriye göre Windows 11 Windows 10 dan daha iyi bir işletim sistemi çünkü mouse input latency değeri daha düşük."​


Şu insanlar çok iyi ama, kendi yaşadığı bir problemi, ve kendi gibi olumsuz yaşayanları düşünerek o çoşku ile tamamen kötülerler, ama biri kendi yaşadığı bir şey hakkında iyi bir şey yazdığı zaman nasıl batar. Ben burada kendi değerlerimi paylaşırken görmesini istedim özellikle, anlaması için, ama hala beni iki şeyi birbiri ile karşılaştıran birisi olarak görmeye devam ediyor. Yapacak bir şey yok arkadaş için, çünkü kendisi öyle olduğu için her önüne geleni direkt otomatikmen kendi zihniyeti gibi algılıyor. İşte yine aynı şeyi yaptı, yine o negatif enerjisini verdi sağ olsun. Ama benden buraya kadar. Bu ucuz manipüle edici zihniyetlerle zamanımı harcayamam :D Bye

Allah kahretsin. Ben TurkNet ile o kadar problem yaşadım ki, ama TurkNet 1Gbps kullanan birisi bana böyle batmadı, kalkıp 1Gbps interneti çatır çutur kullandığı için o kişiye "savunuyorsunuz ya siz de onlardansınız ben luna parka gidiyorum" demedim. Tabii ki firma hakkında görüşüm aynıdır, rezalet kan emicidir, ama o firmadan 1Gbps internet kullanan bir gerçek var, bunu inkar edemem, kötü demem, ama firma rezalet. O yüzden kimse de kendi olumsuz deneyimlerini böyle bir başkasına göndermesin "geçme" imiş ha ha ha. Kudur şimdi. Windows 11 savunuyorum. Evet ben ajanım.

İşin komik tarafı bu yorumlarıda Windows 10'dan yazıyorum. Komedi ama değil mi, arkadaş beni Windows 11 delisi yaptı. Halbu ki ben bana ne iyi geliyorsa onu tercih ediyorum :D Windows 10'da AAA oyunlarında FPS dalgalanmaları kötü, 1% Low FPS değerim düşük, dolasıyla ekranımda dalgalanmalar oluyor. Windows 10 kernel yapısı tekli çekirdek performansına önem veren bir optimizasyona sahip, bundan dolayı CS:GO ve Valorant oyunları için ayrı bir sistem var, Windows 10 :) Eskisi kadar bu oyunları oynamasamda hala oynarım arada. Gün içinde kullandığım işletim sistemi Windows 11. İkisinde de problem yaşamıyorum. Windows 11 kernel yapısı AAA oyunlarda daha iyi. Çünkü sahip olduğum 12600KF işlemcisi Windows 10 sistemi P çekirdekleri tutarsız kullanıyor, ve 12 tanesini tam olarak kullanmıyor AAA oyunlarda, Windows 11 bu konuda Windows 10'a göre iyi olduğu için tercih ediyorum bu yüzden. Windows 10 örneğin A Plague Tale Requiem oyununda FPS 60-120-80 gibi dalgalanıp duruyor, dolasıyla bu ekranda dalgalanmaları hissettiriyor, anlık drop diyoruz biz buna. Windows 11'de bu problem olmuyor ben de. Şimdi ben de olmuyor diye Ryzen 1600 işlemcisi kullanan birisinde aynı olacak diye de bir şey iddaa etmiyorum, en azından belki birileri okur belki olumlu şekilde aynı şeylerin olacağını düşünebilir, deneyebilir, ama daha da kötüsü olabilir Windows 10'a göre, bunu direkt olarak kimse bilemez, ancak böle forumlarda bir şeyleri ezberleyip papağanlar gibi geveleyenler bilebilir (!)

Bir de bir başka Linux sever arkadaşta benim yazdıklarıma kahkaha, bu arkadaşın yazdıklarınada muhteşem emoji atmış. Görüyorsunuz değil mi. İnsanlar ne kadar bilgi sahibi olsa da konu aslında kişisel bir gurur meselesi. Tuhaf ya. Ben kaçtım 🤣
 
Son düzenleme:
Mesela @shadowlegion arkadaş geçilir hiçbir problem yok Windows 11'de yazmış.
Aslında Windows 11'de , yeryüzünde yazılmış her yazılım gibi problemler var. Problemsiz işletim sistemi yok yeryüzünde bildiğimiz üzere. Bu arkadaş gibi a grubundaki arkadaşlarımız kendi kafasında ölçmüş biçmiş ve gerek kendi deneyimlerini gerek topluluktaki yorumları okuyarak geçilir fikrine ulaşmışlar ve belirtmişler. En nihayetinde kendi fikirlerini aktarmışlar. Dünya üzerindeki bütün Windows 11 kullanıcılarının toplam oturum sürelerindeki hata oranlarını tek tek üst üste koyup toplayıp bilimsel bir sonuç elde edecek halleri yok değil mi?
Aynı şekilde beni kapsayacak şekilde b grubu da kendi deneyimlerimizi ve topluluktaki birkaç yorumu birkaç google aramasını vs. okumuşuz ve geçilmez yorumunda karar kılmışız.
Karar kıldınız mı? Ben anlatamıyorum ya da siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz ben diyorum ki resmi olarak piyasaya verildiği ilk günden beri kullanıyorum ve bir kez bile hata olmadı, bakın bir kez. Forumlarda sanki Win 10 ile ilgili hata yok mu? Win 11 Win 8 veya Vista gibi fiyasko değil. Üzerinden ne kadar süre geçti halen Win 11 oturmadı diyenler var. İleri düzey İngilizcem var ve tek takıldığım forum da technopat değil. Windows 11'e geçilir. Seninle sabaha kadar da iddialaşırım. Sen sorun yaşadın diye insanlar sorun yaşayacak değil, genel yüzde olarak sorun yaşamayanlar yaşayanlardan daha fazla ve bu sonuç da bizi geçileceği yönüne götürür. Örneğin 28 Mart'ta gelen güncelleme ile bile ne kadar rapor edilen hata vs. aşama aşama gideriliyor hepsi. Ayrıca Win 10 devri de Win 7ciler gibi kapanacak eninde sonunda. Bunlara ek olarak, yeni teknolojiler ve yazılımlar 10 ile değil 11 ile uyumlu yapılıyor ve yapılacak. Örneğin Intel Unison sadece 11'de çalışıyor. 10'da çalıştıranlar stabil bir performans elde edemiyor. En son gelen toplu güncellemede neler değişmiş linkini atıyorum ki görün 11 üzerinde ne kadar çalışılıyor.

 
Karar kıldınız mı? Ben anlatamıyorum ya da siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz ben diyorum ki resmi olarak piyasaya verildiği ilk günden beri kullanıyorum ve bir kez bile hata olmadı, bakın bir kez. Forumlarda sanki Win 10 ile ilgili hata yok mu? Win 11 Win 8 veya Vista gibi fiyasko değil. Üzerinden ne kadar süre geçti halen Win 11 oturmadı diyenler var. İleri düzey İngilizcem var ve tek takıldığım forum da technopat değil. Windows 11'e geçilir. Seninle sabaha kadar da iddialaşırım. Sen sorun yaşadın diye insanlar sorun yaşayacak değil, genel yüzde olarak sorun yaşamayanlar yaşayanlardan daha fazla ve bu sonuç da bizi geçileceği yönüne götürür. Örneğin 28 Mart'ta gelen güncelleme ile bile ne kadar rapor edilen hata vs. aşama aşama gideriliyor hepsi. Ayrıca Win 10 devri de Win 7ciler gibi kapanacak eninde sonunda. Bunlara ek olarak, yeni teknolojiler ve yazılımlar 10 ile değil 11 ile uyumlu yapılıyor ve yapılacak. Örneğin Intel Unison sadece 11'de çalışıyor. 10'da çalıştıranlar stabil bir performans elde edemiyor. En son gelen toplu güncellemede neler değişmiş linkini atıyorum ki görün 11 üzerinde ne kadar çalışılıyor.

Yazıyı okuyor musunuz? Yoksa karşı fikirleri okumuş gibi yapıp göz mü gezdiriyorsunuz? Benim yazdığım yazıyı cidden okudunuz mu? Şayet okumuş olsanız bana Windows 11'i savunma ihtiyacı duymazsınız.
 
Hoca
Pardon. Ben o arkadaşın tüm yazılarını okumadım. Şimdi biraz bakındım da hakkımda yazmış yine xD Ben mouse inputlag değerini için Windows 11 işletim sistemi Windows 10'dan daha iyi demişim. 5. sayfada yaptığım yorumdan arkadaş yine kendi süper mantığından bunu çıkarmış. Halbu ki yazdığım şey tam olarak bu;

"Arayüzü çok hoşuma gitse bile, bana gereksiz detaylı geliyordu, ama alışmaya başladıktan sonra Windows 10 gibi algılamaya başladım. Bir çok yaptığımız şeyler zaten ezber, Windows 11'de bazı şeyler farklı olduğu için tuhaf gelmişti bana, ama alıştım ve çok rahatladım bu konuda. Performans kısmına gelince CS:GO oyununu bile denedim. Gerçekten daha stabil, mouse hassasiyeti bile daha iyi Windows 10'a göre. Diğer AAA oyunlarda da FPS artışı oldu. Ben bunları yazarken kimseyi pohpohlamıyorum. Başıma gelen şeyi söylüyorum, ve herkesin aynı şeyleri yaşayacağını iddaa etmiyorum, ama bazı arkadaşlar bunu yapmayı sürdürüyor hemde negatif şeklinde."

Bu da analist uzmanı bilmiş arkadaşın anladığı;

"Bu arada arkadaşlar @Querencia arkadaşımızdan edindiğimiz veriye göre Windows 11 Windows 10 dan daha iyi bir işletim sistemi çünkü mouse input latency değeri daha düşük."​


Şu insanlar çok iyi ama, kendi yaşadığı bir problemi, ve kendi gibi olumsuz yaşayanları düşünerek o çoşku ile tamamen kötülerler, ama biri kendi yaşadığı bir şey hakkında iyi bir şey yazdığı zaman nasıl batar. Ben burada kendi değerlerimi paylaşırken görmesini istedim özellikle, anlaması için, ama hala beni iki şeyi birbiri ile karşılaştıran birisi olarak görmeye devam ediyor. Yapacak bir şey yok arkadaş için, çünkü kendisi öyle olduğu için her önüne geleni direkt otomatikmen kendi zihniyeti gibi algılıyor. İşte yine aynı şeyi yaptı, yine o negatif enerjisini verdi sağ olsun. Ama benden buraya kadar. Bu ucuz manipüle edici zihniyetlerle zamanımı harcayamam :D Bye

Allah kahretsin. Ben TurkNet ile o kadar problem yaşadım ki, ama TurkNet 1Gbps kullanan birisi bana böyle batmadı, kalkıp 1Gbps interneti çatır çutur kullandığı için o kişiye "savunuyorsunuz ya siz de onlardansınız ben luna parka gidiyorum" demedim. Tabii ki firma hakkında görüşüm aynıdır, rezalet kan emicidir, ama o firmadan 1Gbps internet kullanan bir gerçek var, bunu inkar edemem, kötü demem, ama firma rezalet. O yüzden kimse de kendi olumsuz deneyimlerini böyle bir başkasına göndermesin "geçme" imiş ha ha ha. Kudur şimdi. Windows 11 savunuyorum. Evet ben ajanım.

İşin komik tarafı bu yorumlarıda Windows 10'dan yazıyorum. Komedi ama değil mi, arkadaş beni Windows 11 delisi yaptı. Halbu ki ben bana ne iyi geliyorsa onu tercih ediyorum :D Windows 10'da AAA oyunlarında FPS dalgalanmaları kötü, 1% Low FPS değerim düşük, dolasıyla ekranımda dalgalanmalar oluyor. Windows 10 kernel yapısı tekli çekirdek performansına önem veren bir optimizasyona sahip, bundan dolayı CS:GO ve Valorant oyunları için ayrı bir sistem var, Windows 10 :) Eskisi kadar bu oyunları oynamasamda hala oynarım arada. Gün içinde kullandığım işletim sistemi Windows 11. İkisinde de problem yaşamıyorum. Windows 11 kernel yapısı AAA oyunlarda daha iyi. Çünkü sahip olduğum 12600KF işlemcisi Windows 10 sistemi P çekirdekleri tutarsız kullanıyor, ve 12 tanesini tam olarak kullanmıyor AAA oyunlarda, Windows 11 bu konuda Windows 10'a göre iyi olduğu için tercih ediyorum bu yüzden. Windows 10 örneğin A Plague Tale Requiem oyununda FPS 60-120-80 gibi dalgalanıp duruyor, dolasıyla bu ekranda dalgalanmaları hissettiriyor, anlık drop diyoruz biz buna. Windows 11'de bu problem olmuyor ben de. Şimdi ben de olmuyor diye Ryzen 1600 işlemcisi kullanan birisinde aynı olacak diye de bir şey iddaa etmiyorum, en azından belki birileri okur belki olumlu şekilde aynı şeylerin olacağını düşünebilir, deneyebilir, ama daha da kötüsü olabilir Windows 10'a göre, bunu direkt olarak kimse bilemez, ancak böle forumlarda bir şeyleri ezberleyip papağanlar gibi geveleyenler bilebilir (!)

Bir de bir başka Linux sever arkadaşta benim yazdıklarıma kahkaha, bu arkadaşın yazdıklarınada muhteşem emoji atmış. Görüyorsunuz değil mi. İnsanlar ne kadar bilgi sahibi olsa da konu aslında kişisel bir gurur meselesi. Tuhaf ya. Ben kaçtım 🤣
Hocam ben nerede demişim böyle bir şeyi?
 
Hayır geçilmez abuk sabuk dosyaları silsem bile silinmiyor f5 çekmek gerekiyor.
Arada sırada alt bar ortada kaybolup tekrara geliyor.
Bilemiyorum belki sisteminde bir sorun olabilir ama win 11 stabil değil gibi
 
Windows 11'e geçilir mi artık diye merak ederken bu konuda bir kaç gönderi okumam yeterli oldu. Şansa kalmış bir şey gibi duruyor,

Ağrısız başımı hiç ağrıtmayayım en iyisi 2030 da falan tekrar bir bakarım konuya Win 11'e geçilir mi diye :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı