Windows 11'e geçilmeli mi?

Performans açısından Windows 10'a kıyasla radikal bir farklılık olacağını düşünmüyorum. Özel bir sebebiniz yoksa geçebilirsiniz, genellikle en güncel yazılımı kullanmamak için pek sebep yoktur.
 
Performans kanadında Windows 10 da kalman daha iyi. Windows 11 resmi anlamda çıkış yapmadı. Şu an sürekli güncelleme alarak performans iyileştirmeleri ve hatalar düzeliyor. Biraz daha beklemeni öneririm.
Ben de aksine çok iyi performans almıştım oyunlarda ve Windows'ta.

Olabilir oyundan oyuna değişiklik gösterebiliyor.
 
Windows 11 güzel ama hala eksikleri ve sorunları var görev çubuğunda sürükle bırak yok, görev çubuğu boyutu ayarlama yok(küçük görev çubuğuna alışanlar için sorun olabilir), bazı eski uygulamalar Windows 10'da sorunsuz çalışsa bile Windows 11'de stabilite sorunları yapabiliyor, Windows 11'in getirdiği yeni güvenlik katmanları Windows 10 uyumlu bazı uygulamaları dahi engelleyebiliyor resmi lisanslı uygulamaları kurmak için bile yeni bir güvenlik katmanı olan Memory integrity denilen bir özelliği devre dışı bırakmak gibi şeyler yapmanız gerekebiliyor. Eğer sizin için kritik öneme sahip bir PC ise aksaması durumunda para kaybedeceğiniz işlerinizin aksayacağı bir PC ise geçmeyin. Sonuçta Windows 10'da çalışan her şey çalışıyor ama bazıları fazladan bir iki adım daha gerekebiliyor, bunları yapmazsanız uygulamalar stabil çalışmayabiliyor ya da hiç yüklenmeyebiliyor/açılmayabiliyor. bunların farkında olarak kullandığınız özel uygulamalarınız(çok yaygın kullanımı olmayan ya da eski uygulamalar) varsa geçmeden önce araştırın sorun. Arayüzdeki değişiklikler, özellik eksikleri falan zamanla alışılıyor.
 

Geri
Yukarı