Windows 11'e geçilmeli mi?

kebabexe

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel i5 10. Nesil
Nvidia GTX 1650
Kingston 8 GB RAM
RAM
8gb
SSD veya HDD modeli
WD 256gb M2 ssd
Ekran kartı
Gtx 1650
İşlemci
İ5 10300h
Selamlar, Windows 10 kullanıyorum şu an. Ve genel amaç oyun oynamak, gündelik işler vs. sanırım oyun konusunda Valorant'ta sıkıntı oluyormuş böyle bir şey var mı? Veya performans düşüklüğü olur mu? Bu arada laptop kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, Windows 10 kullanıyorum şu an. Ve genel amaç oyun oynamak, gündelik işler vs. sanırım oyun konusunda Valorant'ta sıkıntı oluyormuş böyle bir şey var mı? Veya performans düşüklüğü olur mu? Bu arada laptop kullanıyorum.
RAM'i 16 GB yapman daha sağlıklı olur ama istersen geçebilirsin.

Windows 11'e geçtiğinde Valorant oynamak için BIOS'tan TPM 2.0 açman lazım.

10 ve 11 arasında çok bir fark yok. Ben tasarımını beğendiğim için 11'e geçtim. Ama geçmesen de olur.

Eğer RAM yükseltmeyeceksen geçme derim hocam pek bir fark yok.

Windows 11 Valorant oynuyorsan kesinlikle önermiyorum. Bazen takılıp kalıyordu. Kapat aç yapma durumunda kalıyordum. Ve beni çok uğraştırdı. Bende Windows 10'a geçtim. Şu an gayet memnunum. Çok daha stabil çalışıyor. Ayrıca 8 GB RAM ile kesinlikle önermem.

Windows 11 Valorant oynuyorsan kesinlikle önermiyorum. Bazen takılıp kalıyordu. Kapat aç yapma durumunda kalıyordum. Ve beni çok uğraştırdı. Bende Windows 10'a geçtim. Şu an gayet memnunum. Çok daha stabil çalışıyor. Ayrıca 8 GB RAM ile kesinlikle önermem.
Senin bilgisayarınla alakalı olabilir hocam. Ben çıktığından beri Windows 11 kullanıyorum, Valorant'ta hiç problem yaşamadım.

İki bilgisayarım var. Sistem özellikleri imza kısmında yazılı. İkisinde de aynı sorunu yaşadım. Ayrıca dediğim gibi arkadaşın 8 GB RAM'ı var. Yetmez bence.

Hocam ben kendi deneyimimi aktarmak istiyorum.
Sistem özelliklerim: R3 3100 - RX 5500 XT 4 GB - XPG Gammix D30 tek slot 8 GB RAM - Kioxia Exceria SATA SSD
Windows 11'i çıktığından beri kullanıyorum. Aynı zamanda neredeyse her gün Valorant oynuyorum. Hiçbir problem yaşamadım. Sadece Windows 11 ilk çıktığında TPM 2.0 hatası alıyordum. Onu da Technopat sayesinde kolayca düzelttim. Performans ile alakalı bir sıkıntı yaşamadım yani.
"8 GB RAM'ı var. Yetmez bence." ifadesi doğru gelmedi açıkçası. 8 GB RAM yeter ama 16 GB RAM kullanması daha sağlıklı olur diyebiliriz.

Hocam ben kendi deneyimimi aktarmak istiyorum.
Sistem özelliklerim: R3 3100 - RX 5500 XT 4 GB - XPG Gammix D30 tek slot 8 GB RAM - Kioxia Exceria SATA SSD.
Windows 11'i çıktığından beri kullanıyorum. Aynı zamanda neredeyse her gün Valorant oynuyorum. Hiçbir problem yaşamadım. Sadece Windows 11 ilk çıktığında TPM 2.0 hatası alıyordum. Onu da Technopat sayesinde kolayca düzelttim. Performans ile alakalı bir sıkıntı yaşamadım yani.
"8 GB RAM'ı var. Yetmez bence." ifadesi doğru gelmedi açıkçası. 8 GB RAM yeter ama 16 GB RAM kullanması daha sağlıklı olur diyebiliriz.

Hocam yetmez derken ne demek istediğimi ben de biliyorum. Sizde anladınız. Arkadaşın performans düşüşü yaşamaması için, 8 GB RAM kullanması iyi bir seçenek değil. 16 GB kullanması dediğiniz gibi daha sağlıklı olur. 8 GB RAM de yetersiz geleceği için, "8 GB RAM'ı var. Yetmez bence." ifadesinde bir sorun göremiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı