Windows 11'e geçilmeli mi?

rasim00

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Windows 10
Intel(R) Core(TM) i7-10750H CPU @ 2.60GHz (12CPUs)
16 GB RAM
NVIDIA GeForce GTX 1660 TI
Meslek
Bilgisayar Bilimleri öğrencisi
RAM
16GB RAM
SSD veya HDD modeli
512GB SSD
Ekran kartı
GeForce GTX 1660Ti
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i7-10750H CPU 2.60GHz (12CPUs)
Merhaba dostlar, Windows 10 kullanıcısıyım, Windows 10 desteğinin ekim ayında biteceğini duydum. 2022-2023 yıllarında biraz Windows 11 kullandım. Oyunlarda FPS düşüşleri yaşıyordum bazen uygulamalarda sıkıntılar çıkıyordu. Bu yüzden Windows 10'a yeniden geçiş yaptım. Şu an öyle mi bilmiyorum. Windows 11 kullananlar şu an durumundan memnun mu? Geçmem gerekiyor mu?
Sistemim hakkında bilgileri aşağıdaki görselde bulabilirsiniz. Windows 11 kullanıcıları görüşlerini paylaşırsa memnun olurum. Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• dxdiag.png
    dxdiag.png
    10,7 KB · Görüntüleme: 35
  • dxdiag2.png
    dxdiag2.png
    7,5 KB · Görüntüleme: 34
@871218 Evet haklısınız, ama artık arayüz sıkıcı gelmeye başladı. Bir yazılımcı olarak yeniliklere ihtiyacımız var 😀

Hocam sizin kararınız, hangisine alışıksanız onu kullanın ben Windows 11'e pek alışık olmadığım için Windows 10 kullanmaktayım ama bence sizde Windows 10 kullanabilirsiniz daha temiz daha rahat geliyor bana.

Hocam sizin kararınız, hangisine alışıksanız onu kullanın ben Windows 11'e pek alışık olmadığım için Windows 10 kullanmaktayım ama bence sizde Windows 10 kullanabilirsiniz daha temiz daha rahat geliyor bana.

Hocam bana Windows 11 daha düzenli geliyor programlar başlat menüsü falan. Windows 11'de Visual Studio kullanımı daha rahat benim için. Ama bazen de tabii herkes gibi oyunlarda oynuyorum. Oyunlarda FPS düşüşü yaşamaktan nefret ederim. Bunları yaşarım diye tam karar veremedim.

Windows 11 artık oldukça stabil. İlk zamanlarından beri kullanıyorum ve oyunlarda falan hiçbir fark yok ve arayüzü çok daha göze hoş duruyor. Sistemin fazlası ile yeterli rahatlıkla geçebilirsin.

Hocam nesi stabil Allah aşkına. Windows 10 halen daha uzun süreler boyunca kullanılabilir. Kesinlikle geçilmemeli. Arkadaşın sistemde öyle çok iyi bir sistem değil, performans düşüşü olur. 4060'ı bulunan bir arkadaşta W11e geçtiğinde FPS düşüşü yaşamıştı.

Bu görüşler kişiden kişiye değişebilir. Benim kendi görüşlerim:
Sadelik güzeldir, gereksiz özellikler performans düşürebiliyor. Performans düşürmese bile gereksiz özellik istemiyorum. Windows 11 çok dolu ve kabartılmış. Windows NT kerneli üzerine eklemeler yapıla yapıla yalama oldu bence.

Windows 11 arayüzü hoş tabi ama bazı animasyonlar güzelken bazıları kötü görünüyor.
Kötü animasyona örnek: Başlat menüsü animasyonu

Format atmak gerekene kadar işletim sistemimi değiştirmek istemezdim.
Ayrıca güncelleme desteğinin kesilmesi işletim sisteminin tamamen desteklenmemesi anlamına gelmez. Windows 8.1 ve 7 gibi düşünebilirsiniz. Uygulamalar (mecburen) desteği kesene kadar kullanıldılar.

Son düzenleme:
Hocam nesi stabil Allah aşkına. Windows 10 halen daha uzun süreler boyunca kullanılabilir. Kesinlikle geçilmemeli. Arkadaşın sistemde öyle çok iyi bir sistem değil, performans düşüşü olur. 4060'ı bulunan bir arkadaşta W11e geçtiğinde FPS düşüşü yaşamıştı.

@766888 performans düşüşü yaşayan arkadaş bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı