Windows 11'e geçilmeli mi?

Hocam nesi stabil Allah aşkına. Windows 10 halen daha uzun süreler boyunca kullanılabilir. Kesinlikle geçilmemeli. Arkadaşın sistemde öyle çok iyi bir sistem değil, performans düşüşü olur. 4060'ı bulunan bir arkadaşta W11e geçtiğinde FPS düşüşü yaşamıştı.

Genel açıdan konuşursak evet Windows 10 ve 11 arasında göz ardı edilemeyecek performans farkı var. Ama benim sistemim kaldırıyor ve oyunlarda taş çatlasın 30 FPS falan azaldı. Eğer FPS takıntısı yoksa geçilebilir kişisel tercihi. Ama bazı kişiler var Windows 11 sanki cehennemden gelmiş gibi davranıyorlar, o ilk zamanları zaten cehennem gibi kötüydü orası ayrı mevzu.

Genel açıdan konuşursak evet Windows 10 ve 11 arasında göz ardı edilemeyecek performans farkı var. Ama benim sistemim kaldırıyor ve oyunlarda taş çatlasın 30 FPS falan azaldı. Eğer FPS takıntısı yoksa geçilebilir kişisel tercihi. Ama bazı kişiler var Windows 11 sanki cehennemden gelmiş gibi davranıyorlar, o ilk zamanları zaten cehennem gibi kötüydü orası ayrı mevzu.
GA-A320M-S2H, Ryzen 5 1600, RX 570 donanımımla Windows 10 ve 11 arasında hiçbir FPS farkı görmedim. Windows 10 ya da 11 fark etmez, sistemi kendime özgü hale getirene kadar kurcaladığımdan mıdır bilmem ama 5 FPS bile fark etmedi. Alıştığım için ve sadeliği tercih ettiğimden Windows 10 kullanıyorum. Windows 12 çıkarsa belki ona geçerim.

Not: Windows hizmetlerini devre dışı bırakmıyorum. Sadece gereksiz arka plan uygulamalarını, veri gönderimi, yerel ağda güncelleme dosyalarının paylaşımı gibi özellikleri kapatıyorum.

Merhaba dostlar, Windows 10 kullanıcısıyım, Windows 10 desteğinin ekim ayında biteceğini duydum. 2022-2023 yıllarında biraz Windows 11 kullandım. Oyunlarda FPS düşüşleri yaşıyordum bazen uygulamalarda sıkıntılar çıkıyordu. Bu yüzden Windows 10'a yeniden geçiş yaptım. Şu an öyle mi bilmiyorum. Windows 11 kullananlar şu an durumundan memnun mu? Geçmem gerekiyor mu?
Sistemim hakkında bilgileri aşağıdaki görselde bulabilirsiniz. Windows 11 kullanıcıları görüşlerini paylaşırsa memnun olurum. Teşekkürler.
i5-2400 gibi bir sistemde kullandım hiçbir düşüş yaşamadım.
Üstüne R5 5500 Ve GTX 1650 gibi bir sistemde denendi ve performans düşüşü yaşanmadı.

Geçmenizde fayda var.
Bir seneye kadar Windows 10'un desteği bitmiş olacak.
LTSC Sürümler ise sadece güvenlik güncelleştirmeleri alacak.

Windows 11'e hem performans hem güvenlik kısmından geçmenizi tavsiye ederim.

Windows 11 daha iyi şu an. İnat etmeye gerek yok bu iş XP'den 7'ye, 7'den 10 geçişte de böyle oldu, 10'a artık ne güncelleme geliyor ne bir şey. Güncel kalmak her zaman daha iyidir.

Windows 11'de 20 saniyelerde açılıyordu bilgisayarım,13 e düştü ve bence windows 10'un arayüzü daha güzel ama Windows 11'de performans kaybı filan yaşamazsınız şuan düzgün çalışıyor.

NOT: Windows 10'a geçtim.

Windows 11 daha iyi şu an. İnat etmeye gerek yok bu iş XP'den 7'ye, 7'den 10 geçişte de böyle oldu, 10'a artık ne güncelleme geliyor ne bir şey. Güncel kalmak her zaman daha iyidir.
Her güncelleme iyi olacak diye bir kayide yok. Windows 11'i ya da 10'u savunmuyorum. Windows'cu da değilim.
Uygulama, işletim sistemi fark etmez. Güncellemeler iyileştirme amaçlı olsalar da yeni sorunlar da getirebilir. Zamanında çoğu Windows güncelleme sonrası mavi ekran hatası aldı diye de olay çıkmıştı. Kısacası güncel kalmak daha iyidir lafı yanlıştır. Herkes aynı şeyi söylüyor.

Hocam @rasim00 W11'e geçip yaşanılan değişimleri yazar mısınız?

Hocam şu an ortam müsait değil geçtiğim zaman buraya yazarım.

Görüşlerini bildiren herkese teşekkür ederim.Bir yazılımcı olarak Windows 11'e geçmeye karar veriyorum.
Herkese kolay gelsin.

Ben bunu her zaman söyledim, yine söylerim. Bir işletim sisteminin performansı sisteme bağlıdır. Windows 10 ile daha uyumlu sistemler varken Windows 11 ile daha uyumlu sistemler vardır. Bu yüzden saçma sapan performans tartışmalarına gerek yok. Yeni nesil bir sisteme sahipseniz Windows 11 bunun için daha uygundur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı