Windows 11'e geçmeden önce mutlaka TPM temizliği yapın

TPM bilginiz bir önceki işletim sisteminde kaldıysa BIOS üzerinden TPM bölümüne gelip Pending Operation kısmını "TPM Clear" olarak değiştirin. Kaydedip çıkın. Bir sonraki açılışta TPM bilgisi temizlenecek.

Peki bu işlem ne işe yarıyor?
Bu işlem TPM bilgisi eğer önceki işletim sisteminde kaldıysa TPM'yi temizleyip halihazırdaki sistemde çalışmasını sağlıyor. TPM 2.0 açık neden görmüyor gibi sorunların önüne bu şekilde geçebilirsiniz.

MSI BIOS'ta bu kısım;
Adsız.jpg

ASUS BIOS'ta bu kısım;
1631147107503.png

1631147310293.png

AsRock BIOS'ta bu kısım;
1631147386736.png

Aynen Asus ROG koymuşum onu düzelteceğim bulursam.

Gigabyte BIOS;
IMG_20210909_080546.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 11'i kurmadan önce mi yoksa hemen format sonrası mı yapmamız gerekiyor?

Başlıkta yazıyor ya.

TPM bilginiz bir önceki işletim sisteminde kaldıysa BIOS üzerinden TPM bölümüne gelip Pending Operation kısmını "TPM Clear" olarak değiştirin. Kaydedip çıkın. Bir sonraki açılışta TPM bilgisi temizlenecek.

Peki bu işlem ne işe yarıyor?
Bu işlem TPM bilgisi eğer önceki işletim sisteminde kaldıysa TPM'yi temizleyip halihazırdaki sistemde çalışmasını sağlıyor. TPM 2.0 açık neden görmüyor gibi sorunların önüne bu şekilde geçebilirsiniz.

MSI BIOS'ta bu kısım;
Eki Görüntüle 1161470

ASUS BIOS'ta bu kısım;
Eki Görüntüle 1161472

Gigabyte BIOS'ta bu kısım;
Eki Görüntüle 1161473

ASRock BIOS'ta bu kısım;
Eki Görüntüle 1161474

Neden büyük bir etken mi bu?
Sadece W11 için mi geçerli?
Normal bir şekilde format atan biri de yapmalı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıkta yazıyor ya.

Neden büyük bir etken mi bu?
Sadece W11 için mi geçerli?
Normal bir şekilde format atan biri de yapmalı mı?
Hocam W11 için gerekli bir etken ya o yüzden dedim. Windows 10 TPM olmadan da çalışıyor misalen.

Çok gerekli olduğunu düşünmüyorum. Kullanıcıların %90'dan fazlası BIOS'un ne olduğunu bile bilmiyordur. Zaten notebooklarda batarya sorununu 5 Ekim'e kadar düzeltemezse bundan büyük bir fiyasko olacak.

@Shadow Ryzen Hocam benim BIOS bu görsellerde ki gibi gelişmiş temalı değil benim BIOS güvenlik kısmında paylaştığım görselde "Clear TPM (TCM)" yazıyor sanırım TPM temizleme mi yapıyor? Bunu temizleme yapınca donanıma veya anakartın üzerindeki bileşenlerinde kararsızlık yapmaz değil mi? Not: Görseli internet üzerinden aldım ben de aktif TPM ve yüklü yazıyor. TPM aktifken mi silelim yok kapalı konumunda mı silelim daha yararlı olur?

1637320539058.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı