Pop!_OS Dual boot nasıl kaldırılır?

TRRexus

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle herkese sa arkadaşlar yaklaşık bir senedir Dual boot kullanıyorum yine de pek Linux'tan kodlamadan falan anlamam birkaç gün önce bir sorundan dolayı silmek istedim ve silmeyi denedim. Daha önce Pop!_OS kurduğum videoda silme rehberini aynen uyguladım ve olmadı. Ardından yapay zekaya başvurdum. Ayrılan diski sildim ancak winre bölümünü silemiyorum kilitli sanırım. Birçok şey yaptım işe yaramadı boot seçme ekranında Linux duruyor ama açılmıyor. F11 ise sanırım USB bozuldu bilmiyorum daha ne anlatabilirim bilmiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• 17642491184642270844175619049260.jpg
    17642491184642270844175619049260.jpg
    384,1 KB · Görüntüleme: 6
BIOS'a gir, boot bölümünde "delete boot order" gibi bir yazı olması lazım. Ona bas ve Pop!_OS'i seç. Eğer boot sırasında hâlâ duruyorsa yönetici izni ile cmd aç ve alttaki kodları gir.

Kod:
diskpart

sel disk 0

sel part 1

ass letter=N

exit

N:

cd /EFI

dir

dir komutundan sonra boot ve microsoft dışında başka klasörler olacak, bunlar linux, grub, popos olabilir. Bunları silmek ve efi bölümünü yeniden gizlemek içinde alttaki kodları kullanabilirsin.

Kod:
rmdir /s <klasör adı>

örnek: rmdir /s linux

# Sorulan soruya "Y" deyip devam edin.

diskpart

sel disk 0

sel part 1

remove

Bunlardan sonra BIOS'a yeniden girip boot sırasından Pop!_OS'i kaldırmanız gerekiyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı