Windows 11'e neler yüklenmeli?

Windows'a entegre ayıklayıcı var aslında. Eskiden hep kullanırdım fakat Win 11'den beri hiç ihtiyaç duymadım.
Windows'a entegre olani hic begenmiyorum sahsen. Cok yavas calisiyor bende hep. WInRAR tum sistem kaynaklarini kullanarak dosyayi ayikladigi icin daha hizli bitiriyor isi. Tabi tum sistem kaynaklari kullanildigi icin ayiklama islemi sirasinda donma veya kasma oluyor ama yine de ben raziyim valla.

Ha bu arada RAM 16 GB ise arkaplanda calisan uygulamalar biraz sorun yaratiyordur. Benim 16 GB RAM laptopta cok sinirim bozuluyordu. Wise Memory Optimize diye bir uygulama var, her calistirdiginizda RAM'i bos yere mesgul eden uygulamalari kapatip RAM yukunu hafifletiyor. Benim olmazsa olmaz uygulamalarimdan biriydi o. Her oyuna girmeden mutlaka bir kere RAM yukunu hafifletir oyle girerdim.

Windows'a entegre olani hic begenmiyorum sahsen. Cok yavas calisiyor bende hep. WInRAR tum sistem kaynaklarini kullanarak dosyayi ayikladigi icin daha hizli bitiriyor isi. Tabi tum sistem kaynaklari kullanildigi icin ayiklama islemi sirasinda donma veya kasma oluyor ama yine de ben raziyim valla.
Sanırım hiç büyük sıkıştırılmış dosya ayıklamadığım için gözüme batmadı. Genelde küçük program kurulum dosyaları vs. oluyor benimkiler.

Mutlaka kurulmasını tavsiye edebileceğim Wintoys var.
Ofise ihtiyacınız var ise Libreoffice,
Sıkıştırma programına ihtiyacınız yok ama yine de kurmak isterseniz 7zip.
Tümleşik medya oynatıcıyı beğenmiyorsanız Potplayer.

Çoğunlukla kurmanız gerekenler değil belki kaldırmanız gereken şeyler vardır.

Sanırım hiç büyük sıkıştırılmış dosya ayıklamadığım için gözüme batmadı. Genelde küçük program kurulum dosyaları vs. oluyor benimkiler.
Eskiden cok korsan oyun oynardim. Daha sonra bilgisayara ciddi ciddi virus girip fark edilebilir derecede performans dususu yasayinca tovbe edip format attim, o gunden beri "korsan" kelimesinin bile yuzune bakmaz oldum. Parasini verip hakkiyla kullaniyorum uygulama, oyun vs. seyleri artik. Ama bunlar ote yana evet, buyuk dosya ayiklarsaniz rahatca hissedersiniz. Korsan oyun yuklerken rahatca hissediyordum. WinRAR daha hizli ayiklamak icin sisteminizi tam performans kullaniyor ve normalde Windows'a kalsa saatler surecek islemi 10-15 dakikada bitiriyor. O sirada bilgisayar donuyor, kasiyor. Ayiklama islemi boyunca bir is yapilmiyor adeta. Ama yine de baya guzel yani. Sahsen ben her turlu WinRAR tercih ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı