Windows 11'e şimdilik -bana göre- geçilmez

• Bazı ayarların çok yorucu olması, sağ tık yap diğer seçenekleri göster vs.
Şunu eklemeyi unutmuşum: O diğer seçenekleri göster kısmı butonları büyütmek için eklendi. O kısım gelmeden önce birçok seçenek olduğu için dokunmatikte tıklamak çok zor oluyordu. Win 11'de dokunmatik adına çok değişikliğe gidildi. Zaten lansmanda Windows 10'un dokunmatik kullanımının çok kötü olduğunu ve surface'lerde dokunmatiği kimsenin kullanmadığını itiraf ettiler. Windows 11'de bunu cidden düzeltmişler.

Diyeceğim şu: Kendi ürettikleri ürünlerin kullanımını çok etkilediği için bu tarz arayüz değişikliklerinde geri adım atmayacaklardır. Alışmanız gerekiyor.

Belirttiğiniz gibi bizim gibi oyuncular, yazılımcılar veya ağır işlerle uğraşanlar (render vs.) İçin henüz çok erken. Zaten herhangi bir uygulamanın yeni sürümü çıktığında mutlaka bir eksiklik veya sorun olacaktır, yazılım dünyası bu şekilde çalışır. Haliyle zamanla bu eksiklikler, yenilikler vs. stabil olana kadar bir şekilde geliştirilecektir ama boş yere panik yaratıp Windows 11'e geçmelerini halen anlam veremiyorum. Sanki Windows 10'un desteği kesildi de kapatılacak.

RAM kullanımı konusunda kesinlikle haklısınız. RAM kullanımı Windows 10'a kıyasla daha yüksek. Bunun ilk sebebi sitede de haberi yayınlanan Windows Defender'daki VBS özelliği, ikincisi ise kesinlikle Widgetlar. Windows 11'de bildiğiniz gibi widgetlar geri döndü. Lakin performansa çok ciddi etki ediyor. Siz widgetları kullansanız da kullanmasanız da arka planda 150 ile 200 MB arası RAM kullanımı gerçekleştiriyor. Reddit'te bununla ilgili çok faydalı yazı gördüm ve bir şekilde widgetların RAM kullanımını engelledim. Eğer siz de aynı sorunu yaşıyorsanız ve talep gelirse bununla ilgili bir rehber yapabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden bu kadar kafaya taktınız ki? Alt tarafı bir gülücük. Ayrıca diğer konularda da yapıyorsun ne demek? Beni mi takip ediyorsunuz? Yapmıyorum da ayrıca. Neyse engelledim, geçiyorum.
Çok teşekkür ederim.
Game Bar öyle kapanmıyor ki hocam yine de arkaplanda çalışıyor Win+G tuşuna basın çıkar. Diğer konularda demek sizde bu sorunlar olmuyor bende de aşağıda yazdığınız o sorunlar olmuyor sağ tık menüsü hariç.
Bence bir rehber açmalısınız widgetları ben de kullanmıyorum.

Bi' ara Win+G tuşunu denerim. Önüme çıkmaması yeterli benim için. Performans düşürmüyor bende.

Peki bu menü niye bir bütün olarak büyük değil? Diğer seçenekleri göster dediğimizde eski menü açılıyor.

Bence de geçilmez. Zorunlu değilse. Fakat yeni oyunlara kesin öyle bir zorunluluk getirirler windows 10 da olduğu gibi.

Bence de geçilmez. Zorunlu değilse. Fakat yeni oyunlara kesin öyle bir zorunluluk getirirler windows 10 da olduğu gibi.
Getirmezler. Yapısı aynı. Bu şey gibi oldu. Windows 7 ile Windows 8 gibi. DirectX sürümü ve desteklediği özellikler aynı. Directstorage hariç.

Ultra ötesi LoL'cü olarak ilk maddeyi okuduktan sonra Windows 11 benim için bitmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…