Windows 11'i formatsız UEFI yapmak

Arthur_Morg4n

Decapat
Daha fazla  
RAM
Goodram cl18 3600mhz 2çarpı8 16 gb
SSD veya HDD modeli
Mld m300
Ekran kartı
Rx6600
Anakart
Asus prime b450 m k ıı
İşlemci
Ryzen 5 5600
BIOS ekranımda UEFI kullanılıyor yazıyor ama Windows 11 sistem bilgisinde BIOS modu eski yazıyor formatsız Windows 11'i nasıl UEFI yapabilirim?

Dosya Ekleri

• 022D3DBB-42AF-4ACA-9443-E94B0DE17B21.jpeg
    022D3DBB-42AF-4ACA-9443-E94B0DE17B21.jpeg
    8,8 KB · Görüntüleme: 60
Hocam fotoğraf biraz küçük sanki.

Hocam bir saniye yüklerken sorun oluştu herhalde bende normal ama

C9408DED-CD09-431E-8F6B-444D77AA3665.jpeg

Hocam bir dakika

Hocam şu linke tıklayın görürsünüz https://www.technopat.net/sosyal/eklenti/image-jpg.1578891/

Dosya Ekleri

• FD1DC2B8-D8D7-48DD-B5C6-D52C310375D1.jpeg
    FD1DC2B8-D8D7-48DD-B5C6-D52C310375D1.jpeg
    8,8 KB · Görüntüleme: 61
AOMEI veya komut istemi ile diski MBR'den GPT'ye çevirerek formatsız UEFI yapabilirsiniz.

Bildiğim kadarıyla MBR'dan GPT'ye değiştirince disk zaten komple sıfırlanıyor.

Hangi yöntemi kullanmaya çalıştığınızı anladım. O yöntem için yanlış komut kullanmışsınız onun hatası fakat arkadaşın dediği gibi o yöntemle veriler silinir.

Son düzenleme:
Hangi yöntemi kullanmaya çalıştığınızı anladım. O yöntem için yanlış komt kullanmışsınız onun hatası fakat arkadaşın dediği gibi o yöntemle veriler silinir.

Hocam arkadaşın attığı linktekini kullandım.

Hangi yöntemi kullanmaya çalıştığınızı anladım. O yöntem için yanlış komt kullanmışsınız onun hatası fakat arkadaşın dediği gibi o yöntemle veriler silinir.

Hocam çözüm bulamadım bir daha Windows 11 yükledim Pro kuracağım BIOS modu UEFI olur mu Technopat kanalındaki kurulum rehberindekini yapacağım.

Hocam biraz önce denedim ama hatayla karşılaşıyorum.

Şöyle bir hatayla karşılaşıyorum
Bilgisayarınızı tehlikeye atmaktansa yedek alıp format atmak daha iyi.

Hocam çözüm bulamadım bir daha Windows 11 yükledim Pro kuracağım BIOS modu UEFI olur mu Technopat kanalındaki kurulum rehberindekini yapacağım.
Boot menüsünde USB gelecek. USB önünde UEFI yazmasına dikkat et. UEFI yazanı seç.

ISO'yu yazarken UEFI modunu seçip yazdırın.

Bilgisayarınızı tehlikeye atmaktansa yedek alıp format atmak daha iyi.

Boot menüsünde USB gelecek. USB önünde UEFI yazmasına dikkat et. UEFI yazanı seç.

Ventoy ile kuruyorsa bu olur ama Rufus kullanıyorsa yazdırırken UEFI seçmeli yoksa hata veriyor diye hatırlıyorum.

Ventoy ile kuruyorsa bu olur ama Rufus kullanıyorsa yazdırırken UEFI seçmeli yoksa hata veriyor diye hatırlıyorum.
Hocam yani rufus kullanırken uefı seçicem başka sıkıntı varmı?

Hocam sıkıntı varmı

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    158,9 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı