Windows 11'in geldiği nokta

Bende geçtiğimden beri problem yaşıyorum herhangi bir şeye tıklamam bile yetiyor fan sesi deli gibi yükselip iniyor. İşlemci sıcaklığını kontrol ettim anlık 95 96 olup tekrar 50'ye iniyor sistemim yeterli olmasına rağmen böyle sanırım geri döneceğim.

Acayip bir milletiz. Daha yeni bir sistem. Windows 10'un bile performansı tam oturmamışken gidip de Windows 11 kurarsanız böyle sorunları da kabul etmiş olursunuz. Hani nasıl her konu da beta ekran kartı sürücüsü kurmayın diyorsunuz ya bu da aynı mantık. Windows 11 = beta, optional.

Win 8.1'den sonra Windows 10 geçtim ilaç gibi kardeşim yeni çıkan bir şeye atlamayacaksın en az 1 yıl bekleyeceksin ki sorunları çözecekler.

Ben de aynı görüşteyim. Windows 11 tamamen yeni donanımlar ile birlikte çıkabilsin diye bitmeden çıkan bir işletim sistemi. İlk kurduğum Windows 11 Beta yapısı olan 22000.100 yapısından beri iç açıcı derecede hata düzeltmesi yapılmadı. Mesela Windows+X menüsünde Sistem seçeneğinin çıkmaması sorunu daha bu ay çözüldü. Dosya Gezgini'nde yer alan takılma da bu ay kısmen çözülebildi. Nadiren de olsa takılma sorunu hala devam ediyor. Yani Windows 11'in hala Beta aşamasında olan tamamlanmamış bir işletim sistemi olduğunu düşünüyorum. Ben Insider olduğum ve her yeni sistemi istediğim için geçiyorum. Fakat sizin geçmenizi önermiyorum. Bu yılın 2. yarısında 22H2 güncellemesi gelecek. O güncelleme ile Windows 11'deki birçok eksik giderilecek ve hataların birçoğu düzeltilmiş olacak.

Bence 22H2 güncellemesi gelene kadar Windows 10'da kalmalısınız.

Merhaba,

4 Ekim 2021 tarihinde yayınlanan ilk sürüm ile birlikte geçtiğim Windows 11'i severek kullanmaktaydım. Ancak son çıkan güncellemelerle birlikte sistemde hantallaşma, bazı işlevlerin sorun çıkarmaya başlaması, ciddi eksiklikler, artış eğilimindeki buglar derken her ne kadar arayüzden çok memnun olsam da artık stabilitenin adresi Windows 10'a ne yazık ki dönüyorum. Özellikle yayınlanan son güncelleme ile (22000.469) sistem çok rezil bir hale geldi. Sizde durumlar nasıl?

Bende tam tersi durum. Lütfen kendinizde yaşadığınız sorundan dolayı yazılımı kötülemeyin. Çünkü siz sorun yaşadınız diye herkes yaşayacak değil. Sizde bir sorun olmuş olabilir herkes de sorun olacak diye bir şey yok.

Saçma hatalar ortaya çıkıyor bazen. Yeniden başlatınca gidiyor. Şu ana kadar aldığım en garip hata arama ekranının kapanmayan bir uygulama olarak açılması. En sağdaki icon.

1643548700568.png

Merhaba,

4 Ekim 2021 tarihinde yayınlanan ilk sürüm ile birlikte geçtiğim Windows 11'i severek kullanmaktaydım. Ancak son çıkan güncellemelerle birlikte sistemde hantallaşma, bazı işlevlerin sorun çıkarmaya başlaması, ciddi eksiklikler, artış eğilimindeki buglar derken her ne kadar arayüzden çok memnun olsam da artık stabilitenin adresi Windows 10'a ne yazık ki dönüyorum. Özellikle yayınlanan son güncelleme ile (22000.469) sistem çok rezil bir hale geldi. Sizde durumlar nasıl?
Stabilitenin adresi Windows 10 mu?
Allah neler desirtiyor bize🤣🤣
Bende son güncelleme ile w11 gayet iyi durumda. Ve Windows 10'un çektirdiği çile kadar bişey yok. Bence Microsoft'un her şeyi gibi W11 de 10 da kötü al birini vur ötekine ama bence W11 daha az kötü.
Döneriz. Ayarlardan dönebilirsin.
Bence hayırlı olmaz ve bazı W11 uygulamaları sorun çıkartabilir.

Ben de bu konuda size katılıyorum. Bir kere çift monitör kullanan arkadaşların W11'e bulaşmamalarını tavsiye ederim. Son güncelleme ile çift monitör bağlantı sorununu hallettik diyorlar ama sorun hala devam etmekte. Bir de en çok rahatsız olduğum hata: Sistemde saniyelik donmalar mevcut, 1-2 saniye civarı ses ve mouse donuyor, sonra düzeliyor. Windows 10'a geçmemek için zor tutuyorum kendimi. Daha doğrusu üşeniyorum desem daha doğru olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı