Windows 11'in güvenilir olduğu nasıl anlaşılır?

Ali Keffal

Hectopat
Merhaba, öncelikle kuzenim bilgisayarında sıklıkla kapanma sorunu yaşıyordu ve PC'yi bilgisayarcıya götürmüşler. Bilgisayarcıda PC'ye format atıp Windows 11'i kurmuş (Eskiden Windows 10 yüklüydü.). Şimdi ise bazı sorunlarla karşılaşıyor. Uygulamaların geç açılması vb. Dün ekran kartı driveri kurmaya kalktıgımızda hata verdi. Bugün driver yüklenmiş, kuzenime sordugumda ben bir şey yapmadım dedi. (Galiba Windows kendisi kurmuş driveri.) Ben de bilgisayarcının kurdugu Windows 11'de bir virüs veya kötü amaçlı yazılım falan olabilir diye endişe ediyorum. O yüzden size sormak istedim. Acaba Windows 11'in güvenilir bir kaynaktan mı, yoksa www.bilinmeyen.com sitesinden mi yüklemiş olduguna bakabiliyoruz mu?

Bilgisayarın özellikleri.
  • i3 4130.
  • R9 270.
  • Turbox anakart.
  • 8 GB RAM.
  • 350W PSU. (Belki W değeri düşük olabilir, tam hatırlamıyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bilgisayarcılar alınmasın ama bilgisayarcılara güven olmaz diye düşünüyorum. Kendiniz çok kolay bir şekilde bu işlemleri yapabilirsiniz, internette bir sürü rehber mevcut. Durumunuz için Windows 10'a temiz kurulum ile geri dönmenizi öneriyorum.

Sistem Türkçeyse 11 sorun çıkartabiliyor ve bilgisayarcıya format attırılmaz, kendiniz de atabilirsiniz. Aşırı kolay.

Bende çıkmadı çünkü İngilizce kullanıyorum ancak Türkçe ise sıkıntılı.
Orijinal dağıtım Windows 11 çıkmadı diye biliyorum, korsandır.
Aslında çıkmadı, sadece tanıtıldı ve Insider programı Windows 10 lisansınız olunca ücretsizdir.
Merhaba, öncelikle kuzenim bilgisayarında sıklıkla kapanma sorunu yaşıyordu ve PC'yi bilgisayarcıya götürmüşler. Bilgisayarcıda PC'ye format atıp Windows 11'i kurmuş (Eskiden Windows 10 yüklüydü.). Şimdi ise bazı sorunlarla karşılaşıyor. Uygulamaların geç açılması vb. Dün ekran kartı driveri kurmaya kalktıgımızda hata verdi. Bugün driver yüklenmiş, kuzenime sordugumda ben bir şey yapmadım dedi. (Galiba Windows kendisi kurmuş driveri.) Ben de bilgisayarcının kurdugu Windows 11'de bir virüs veya kötü amaçlı yazılım falan olabilir diye endişe ediyorum. O yüzden size sormak istedim. Acaba Windows 11'in güvenilir bir kaynaktan mı, yoksa www.bilinmeyen.com sitesinden mi yüklemiş olduguna bakabiliyoruz mu?

Bilgisayarın özellikleri.
  • i3 4130.
  • R9 270.
  • Turbox anakart.
  • 8 GB RAM.
  • 350W PSU. (Belki W değeri düşük olabilir, tam hatırlamıyorum.)
Sisteminiz Windows 11 desteklemiyor.

Bende de hiçbir sıkıntı yok. Türkçe kullanıyorum hatta az evvel yeni güncelleme geldi ve kurdum (22000.120). Buradan indirmiştim sistem gereksinimi istemeyen düzenlenmiş ISO'yu, 8 gündür kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı