Windows 12 çıkar mı?

Bence çıkacak fakat ne zaman çıkar bilmem. Diğerlerinin dediği gibi hala Windows 10 kullanan çok kişi var. Bence 2030-2035 arası çıkar çıkarsa.

Önce Windows 11'i bir 10 kalitesine getirsinler de stabilte olarak sonra gelir elbet. Adamlar bir yeri düzeltirken başka sorunları başlatıyor.

Bunlar yüzünden sağlam M.2 diski günlerdir testlere soktum sistem kur sil vs meğer 24H2 yapıyormuş. Diski servise yolladım adamlar sıfırı ile değiştirmişler şaka gibi :D bir de sorunu anlattığım halde sonra demek ki sekreter sallamadı ben teknik servise mail i verin demiştim. Ama sallamamış galiba :D

Kazara da olsa sıfır disk sahibi oldum ama şanslı olmayıp diskim bozulsa ne olacaktı 2TB disk.

O yüzden 3-4 yıl yeni bir sistem kaldırılacak gibi değil.

M.2 Windows 11 ile ne tarz bir sorun yaşadı?

M.2 Windows 11 ile ne tarz bir sorun yaşadı?

24H2 yükledim.

Disk yedek disk içinde oyunlar var.

Oyuna gireceğim play diyorum oyunun menüsüne geliyorum hop oyun hata veriyor data corrupted.

Repair et diyor et diyorum hata veriyor.

Oyun dosyalarına girmek isteidiğimde aygıt bulunamadı hatası alıyorum.

Derken disk programında disk de yok.

Windows sabit disk yönetimi ve Aygıt Yöneticisi görüyor ama restart atana kadar kullanılamıyor.

Restart atıp tekrar bir şeyler yapınca gidiyor.

Meğer HMB kullanan disklerde oluyormuş ama başka markalar da da oluyor mu meçhul şu an bilinen.

SN770 Black ve SN580 blue modelleri bende 2TB olanı var çünkü diskleri çıkardım slot değiştirdim 2 yer var anakartta aynı durum. DRAM olmayan HMB kullanan disklerde 64MB mı neymiş galiba bu diskin kullanım olayı Windows 24H2 bunu 200'e mi ne çıkarmış hata veriyormuş.

Hatanın geçici çözümü ise Regedit komutu ama bu da HMB'yi yani cache bellek i kapatıyor yani DRAM olmadığı içni kullandığı o alanı iptal ediyor bu da disklerde performansı kısıyormuş. Benim disk serviste olduğu için hala deneyemedim. Ama deneyenler sorunsuz çalıştığını söylemiş.

Eğer bu disk sistem diski ise o zaman da Windows da mavi ekran yiyorsun çünkü disk yok olunca dolayısı ile Windows da çöküyor.

Microsoft işte. Dünya devinin test etmeden sunduğu bizi tester yaptığı durum işte.

Ki sağlığı %100 diski günlerce sokmadığım test vs de yok şimdi servise gitmeseydi sağlığı düşseydi neden bunun hesabını kim verecek mesela? Hesap olmasa bile neden düşsün ki? 5700 TL vermişim zamanında yazık değil mi? Ömürden yiyorum? Veya arıza yapsa yazık yani. Servis de kötü bir yer olsa sorun vs çıkarsa ne diyeceğiz?

Neyse ki adamlar yenisi ile değişim vermiş. Pazartesi kargoya verecekler.

Diğer diskim Fury Renegade 1TB onda sorun yok mesela kendi DRAM'i var zaten.

24H2 yükledim.

Disk yedek disk içinde oyunlar var.

Oyuna gireceğim play diyorum oyunun menüsüne geliyorum hop oyun hata veriyor data corrupted.

Repair et diyor et diyorum hata veriyor.

Oyun dosyalarına girmek isteidiğimde aygıt bulunamadı hatası alıyorum.

Derken disk programında disk de yok.

Windows sabit disk yönetimi ve Aygıt Yöneticisi görüyor ama restart atana kadar kullanılamıyor.

Restart atıp tekrar bir şeyler yapınca gidiyor.

Meğer HMB kullanan disklerde oluyormuş ama başka markalar da da oluyor mu meçhul şu an bilinen.

SN770 Black ve SN580 blue modelleri bende 2TB olanı var çünkü diskleri çıkardım slot değiştirdim 2 yer var anakartta aynı durum. DRAM olmayan HMB kullanan disklerde 64MB mı neymiş galiba bu diskin kullanım olayı Windows 24H2 bunu 200'e mi ne çıkarmış hata veriyormuş.

Hatanın geçici çözümü ise Regedit komutu ama bu da HMB'yi yani cache bellek i kapatıyor yani DRAM olmadığı içni kullandığı o alanı iptal ediyor bu da disklerde performansı kısıyormuş. Benim disk serviste olduğu için hala deneyemedim. Ama deneyenler sorunsuz çalıştığını söylemiş.

Eğer bu disk sistem diski ise o zaman da Windows da mavi ekran yiyorsun çünkü disk yok olunca dolayısı ile Windows da çöküyor.

Microsoft işte. Dünya devinin test etmeden sunduğu bizi tester yaptığı durum işte.

Ki sağlığı %100 diski günlerce sokmadığım test vs de yok şimdi servise gitmeseydi sağlığı düşseydi neden bunun hesabını kim verecek mesela? Hesap olmasa bile neden düşsün ki? 5700 TL vermişim zamanında yazık değil mi? Ömürden yiyorum? Veya arıza yapsa yazık yani. Servis de kötü bir yer olsa sorun vs çıkarsa ne diyeceğiz?

Neyse ki adamlar yenisi ile değişim vermiş. Pazartesi kargoya verecekler.

Diğer diskim Fury Renegade 1TB onda sorun yok mesela kendi DRAM'i var zaten.

Bu duruma yakın bir tecrübe yaşamıştık geçen yıl SSD'yi garatiye yolladık. Teknik servis bize Windows 10 kullanın deyince sinirlenmiştik. Bu durumu bilmiyordum şimdi o servisteki elemana hak veriyorum...Bizdeki sorunda gördüğü Disk'i birdenbire göremez oluyordu. Yenisini yolladılar aynı durumu yaşayınca Windows 10 kullanmaya başladık sorun çıkmadı.

Bu duruma yakın bir tecrübe yaşamıştık geçen yıl SSD'yi garatiye yolladık. Teknik servis bize Windows 10 kullanın deyince sinirlenmiştik. Bu durumu bilmiyordum şimdi o servisteki elemana hak veriyorum...bizdeki sorunda gördüğü Disk'i birdenbire göremez oluyordu. Yenisini yolladılar aynı durumu yaşayınca Windows 10 kullanmaya başladık sorun çıkmadı.

Bu 24H2 de oldu bende 23H2 kullanıyordum bundan önce hatta Windows 10 22H2 kurdum denedim sorun yok. W11 23H2 kurdum denedim sorun yok. 24H2 kurunca oluyor.

Tabii belki daha eskiden de olmuş olabilir bu sorunlar bazı şeyleri inanın biz bile bilmiyoruz. O kadar spesifik olabiliyor ki.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı