Çözüldü Windows 12 ISO dosyası var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gizli ISO olabilir ama şu an 12'inin varlığından emin değiliz.

Rivayetlere göre sıfırdan yazılacakmış, Ruby programlama dili ile NT kerneli düzenlenecekmiş.

İnşallah öyle olur...
 
Windows 12, Microsoft'a yakın birçok kaynakta 2024 Q4 döneminde çıkması tahmin edilen bir istemci sürümüdür. Öte yandan gerek Ingite 2022 konferansında ya da Build 2023 konferansında bu tarihi destekleyen olaylar olmuştur. Birçok yönden 12 sayısına yapılan spekülasyonlar bunlardan bazıları.

24 Haziran 2021'de yayımlanan Windows 11, bekleneni yeteriyle karşılayamadı ve çıkışından bu yana 2 yıl geçmesine rağmen hala 4 cihazdan 1'ine bile yüklü olamadı. Bunun çeşitli nedenleri elbette var ve bu nedenler Microsoft'un birçok iptal edilen projesi sonrası çıkardığı yeni istemci sürümünü yeterli yapmıyor. En basitinden yeni sistem gereksinimleri ve Windows'un genel cihaz kümesinde ki kararlılık davranışı. Elbette tek etken bu değil, diğer işletim sistemlerinin de pazar paylarını yükseltmesi ve Windows'un OEM satışlarında düşmesi.

OCT21 olarak ta bilinen Windows'un bu sürümü, gerek tanıtımda gerekse orijinal sürümünün genel kullanıma sunulması ne yazık ki başarılı olmadı. Birçok kullanıcı, 6 yıllık egemen Windows 10'dan orijinal Windows 11 sürümüne yükseltme yaptı lakin işletim sistemi, orijinal sürümüne rağmen hala kararlılık ve hatalar yaşatmaya devam etti. Her ne kadar bu, Yıldönümü Güncellemesi (2022 Güncellemesi) ile üzerinde geçilse de yine de kötü ya da yetersiz çıkışı kullanıcılar için bir önyargı oluşturdu.

Bütün bu iç ve dış sebepler, Windows 11'in yetersiz olduğunu ve yeni bir Windows sürümünün ihtiyacının gerektiğini doğruladı. Windows 11, her ne kadar yeni olsa da yine de beklene etkiyi yaratamadı ve bu pazar paylarına yansıttı. Sonradan düzelmeye başlasa da kullanıcıların birçoğunun hafızasında yetersiz olarak kaldı

Tüm bu sebepler, Microsoft'un yeni Windows istemcisini geliştirme başladığını ve bunu da 2024-2025 gibi piyasaya sürmesi niyetinde olduğunu gösterebilir.
 
Bütün bu iç ve dış sebepler, Windows 11'in yetersiz olduğunu ve yeni bir Windows sürümünün ihtiyacının gerektiğini doğruladı.

Bence Windows 11'e de gerek yoktu Windows 10 üzerinden devam edeceklerdi. Microsoft eski işletim sistemi olan Vista vakasını yaşatıp üstüne acele edip Windows 12'yi çıkartması da tepkiyle karşılanacaktır. Sistem gereksinimleri (CPU, TPM, Güvenli Önyükleme, Depolama ve RAM) yüzünden yine birçok kullanıcı yükleyemecektir. En mantıklı karar Windows 11'e güncelleme yayınlayıp stabil ve kararlı çalışan Windows 10'a geri geçirmektir.

Onu geçtim zaten Windows 10'un pazar payı ve oyuncu tarafından en çok tercih edilen sistem olduğu için 2 yıl önce filan "Windows 10 artık büyük güncelleştirmeler değil, sadece toplu ve güvenlik güncelleştirmeleri alacak" demelerine rağmen Windows 11'in bazı özelliklerini (Medya Oynatıcı, Windows Yedekleme vb.) eklemeleri Microsoft'un çaresiz kaldığının kanıtıdır. Emin olun ki Windows 10'u geliştirseler var ya Windows 11'den kat kat daha iyi olurdu.

Bunun yanı sıra Windows 11'de örneğin Google Chrome kullanıcılarına Microsoft Edge ve Bing'i kullanmaları için reklam ve özelliklerini sunması kullanıcıların geçmemesi için bir sebep diyebilirim. Zaten benim gözümde Windows 7 ve Windows 10 en iyi işletim sistemleri geri kalan (Windows Vista, Windows 8.1 ve Windows 11) berbat.
 
Son düzenleme:
Hocam Enderman'in bu videosunu mu gördünüz?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı