Windows 12 mi gelecek?

Microsoft'un garip bir döngüsü var hocam. Bir iyi bir kötü olarak yapıyor. Mesela Windows 7 mükemmeldi ama Windows 8 kötü oldu, istenilen gibi bir işletim sistemi olmadı, sonra Windows 10 çıktı, o güzel oldu. Şimdi Windows 11 çıktı ve sorunlu olduğunu görüyoruz.

Kusura bakmayın banım vardı🙂 evet hocam dediğiniz mantıklı. Bence bu kadar kısa sürede çıkmamalı da her neyse.

Moment sistemi ile Microsoft güncelleme politikasını değiştirdi. Bu yeni güncelleme sistemi ile Microsoft, yılda 4 defaya kadar özellik güncellemesi gönderebilecek ve Microsoft, Windows 10 çıkmadan önceki düzenine geri dönecek. Microsoft'un artık 3 yılda bir ana Windows sürümleri çıkarabileceği belirtiliyor. Bundan hareketle, 2021 yılında Windows 11 çıktığına göre 2024 yılında kod ismi "Next Valley" olan ve "copper" yapılı Windows 12 çıkabilir. Windows 12, sızan bilgilere göre diğer Windows sürümlerin aksine yeni bir çekirdek kullanacak. Windows Vista'dan Windows 11'e kadar kullanılan çekirdek NT 6.4 çekirdeğidir (Her ne kadar yeni sürümlerle birlikte çekirdek 10.0'ı görse de aslı 6.4'dür.). Microsoft, (doğru ise) iptal edilen Windows 11 sürüm 23H2'de ki zorunlu SSD gereksinimini Windows 12'ye uygulayabilir. Microsoft'un Windows 12'yi çıkarma planı varsa Windows 11 sürüm 23H2 iptal edilebilir çünkü 23H2'de ki özellikler 22H2'ye de gönderiliyor. Zaten en son geliştirme yapısında 22H2 imzası var. Sistem gereksinimleri ise Windows 11'e eş değer olabileceği belirtiliyor.

Son düzenleme:
Windows 12 gibi bir işletim sistemini en azından önümüzdeki 5-6 sene sürmeleri imkansız. Şirket politikası görüldüğü üzere elbet yeni bir işletim sistemi çıkaracaktır fakat bu kadar şişirilmiş gösterimler vs. çöpe atılacağını sanmam.

@FlyingHopes SSDpypass.exe geleceğin yatırımı o zaman :D

Windows 11 + üç beş özellik + daha kötü optimizasyon + sistemleri yoran genel performans= Windows 12 diyebilir miyiz?

Diyebiliriz ama Microsoft yeni ekip topluyormuş diye bir şeyler duymuştum.

Windows 11 = Windows 10

Umarım bu sefer tek arayüz değişmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı