Windows 16 GB RAM, BIOS 8 GB Görme Sorunu

kaan algin

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba Technopat forumu. Benim 2x8 GB Team Dark RAM'im mevcut. Fakat BIOS'ta 8 GB RAM gösteriyor. Fakat Windows'ta 16 GB RAM olarak gösteriyor (Windows 7 Ultimate). Ama bunun sadece 5,96 GB kullanıyor. Sistemim; MSI A68HM-E33 V2 anakart ve A10 7870K işlemci kullanmaktayım. Yani 2 GB işlemci ekran kartı olarak kullanıyor. Windows 16 GB RAM görüp sadece 8'ni kullanıyor, tıpkı BIOS'taki gibi. Slotlarımı test ettim, ikisi de sağlam. RAM'lerden 1 tanesini tek takınca fanlar çalışıyor fakat ekran siyah olarak kalıyor. Bunu nasıl çözebilirim? İlginiz için teşekkürler.

Not: Silgi ile silip denedim, BIOS güncel, RAM'ler tam olarak oturmuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle ramlerin portunu değiştirin ve tek tek takarak deneyin. Ramlerde sorun olmadığından emin olduktan sonra. Daha üst windows sürümlerinde deneyin veya BIOS u sıfırlayın.

Merhaba Nameless44. Öncellikle ilginiz için teşekkür ederim. İşletim sistemimi Windows 10' a yükselttim. Sonuç değişmedi. Ardından BIOS pilini çıkartarak BIOS'u sıfırladım. BIOS sıfırlandı gözüktü ama hala 8.3 sürümünde olması şüphelendirdi beni. (aldığımda 8.0 sıfır sürümündeydi yanlış hatırlamıyorsam.) Velhasıl BIOS'u resetlemekte işime yaramadı.

Portlara gelirsek güzel haber iki portum da çalışıyor. Fakat RAM'leri tek tek deneyince bir tanesi tek çalıştı diğeri ise siyah ekran verdi.Birde 2 RAM'de takılıyken BIOS'da dram voltajı 1.65 gösteriyor. Galiba diğer RAM voltaj alamıyor. Sorun bu olabilir mi acaba ?

Diğer RAM biosta görünmüyorsa. Tahminimce ramlerinizden biri bozuktur. Ramleriniz eskiden sorunsuz şimdi sorunluysa yeni bozuldu demek ki. Eğer yeni aldıysanız ve en baştan beri böyleyse o 1 modülü iade edin veya servise yollayın. Eğer çevrenizde başka PC varsa onda deneyin onda da böyleyse kesinlikle raminiz sorunludur. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz son durumu bildirirseniz sevinirim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı